Memlekete komünizm gelmiş

MEMLEKETE nihayet komünizm geldi!

Haberin Devamı

Yani, en azından bir ilçeye, Tunceli Ovacık’a...
Yerel seçim sonuçları üzerine yapılan makro ve mikro analizler arasında ezilmesi muhtemel bir haber Ovacık’tan gelen.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) seçimlerin belki de en büyük sürprizini yaptı fakat bu hadise büyük ihtimalle “seçimden ilginç notlar” arasında “bi görünüp kaybolacak”...
Seçim gecesi haber kanalları henüz “sonuçlardan sonuç beğen” aşamasındayken alttan kayıp giden başlıklardan biri olarak dikkatimi çekti benim de:
“Tunceli, Ocavık’ta seçimi TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu kazandı...”
Sanal âleme kuvvet bilgi toplamaya başladım...

*

44 yaşındaki Mehmet Fatih Maçoğlu, seçimlere Demokratik Haklar Federasyonu’nun desteğiyle giren bir aday.
Demokratik Haklar Federasyonu, kökünü Mustafa Suphi’lere dayandıran, İbrahim Kaypakkaya çizgisinde demokratik halk devrimini amaçlayan bir oluşum.
Nihai, resmi kuruluş tarihi olarak 2008 yılı işaret ediliyor.
24 Mart 2014’te, seçimin son virajına girildiğinde Ovacık’ta “Söz, yetki, karar Dersim halkına” sloganıyla bir miting düzenlemiş.
Bir antikomünistin “en büyük kâbusu” olarak nitelendirilecek tarzdaki miting “Berkin Elvan, Gezi şehitleri ve devrim şehitleri” anısına saygı duruşuyla başlamış.
İlk konuşmayı yapan DHF sözcüsü, konuşmasına şöyle giriş yapmış: “Sevgili yoldaşlar sevgili dostlar bizler burjuva partilerini Dersim’den sileceğiz...”

*

Daha sonra TKP adına konuşma yapan sözcü de şunları söylemiş: “Bu hırsızlar, haramiler köylerimizi yaktılar, derelerimize HES’ler yapıyorlar. Bu haramiler ülkemizi sattılar. Bu haramilere cevabı 30 Mart’ta vereceğiz. Haziran güneşiyle hepinizi selamlıyorum...”
Nihayetinde, TKP adayı Maçoğlu konuşmuş
“Emekle var olup ve emekle var olanlar, birlikte var etmek adına Munzur’un kıyısı olan bu ilçede küçük ama destanlar yaratan devrimci çabayı Munzur’un coşkusuyla birleştirerek güneşli güzel günleri birlikte yaratalım. Gelin bu Umudu büyütmek için Devrimci Halk Meclislerini birlikte kuralım...”

*

Bu aktardıklarıma, Mao flamaları vb gölgesinde gerçekleşen mitinge burun kıvıracaklar, “Ay canııım, bu devride ne komünizmi hâlâ...” diye dalga geçerek yaklaşacaklar çıkacaktır.
Ancak neticede 6 bin 500 nüfuslu Ovacık’ta oyların yüzde 36’sını alan TKP adayı Maçoğlu belediye başkanı seçildi.
Merak eden olursa, geçen seçimde CHP adayı kazanmıştı Ovacık’ta ve daha sonra CHP’nin seçim sürecindeki tavrını protesto ederek istifa edip BDP’ye geçmişti.
Adayın adı son derece ironik bir isim benzerliğiyle Mustafa Sarıgül’dü.
Bu seçimde de BDP adına yarıştı, ikinci oldu. CHP ise oyların yüzde 15’ini alarak üçüncü çıktı yarıştan.
Türkiye için küçük, TKP için büyük bu adımın neticesinde nasıl bir belediyecilik yapıldığını görmek için biraz zaman tanıdıktan sonra Ovacık’a gidip bir bakmak şart olmuştur...
Memlekete nihayet komünizm gelmiş, gidip yerinde görmemek ayıp olur...

Yazarın Tüm Yazıları