Tüm sorulara yanıt

Güncelleme Tarihi:

Tüm sorulara yanıt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 01:35

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, ‘İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Mevzuatı’ ve ‘Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları’ kitapları ile inşaat muhasebesi ve vergi ihtilafları hakkındaki tüm sorulara yanıt verdi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET gazetesi yazarı ve ODTÜ Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Şükrü Kızılot’un, ‘İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Mevzuatı’ ve ‘Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları’ kitapları çıktı. Türkiye’de İnşaat Muhasebesini kuran kişi olarak bilinen Kızılot’un 1624 sayfalık İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Mevzuatı kitabında bina inşaatı, kat karşılığı inşaat, taahhüt işleri, yurt dışı inşaatlar; vergilendirmesi, muhasebesi ve hukuki yönleriyle açıklanıyor. Büyük ilgi gören bu kitap geçtiğimiz hafta 18’inci baskısını yaptı.

58 CİLDE ULAŞTI

Prof.Kızılot ile eşi Av.Zuhal Kızılot’un yazdığı ‘Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları’ kitabında vergilerle ilgili ihtilafların, idari aşamada yani dava açmadan nasıl çözümleneceği çarpıcı örneklerle açıklanıyor. Kitabın ikinci kısmında da yargı aşaması yani vergi mahkemelerinde dava açma, bölge idare mahkemelerine itiraz ve Danıştay’a temyiz başvuruları anlatılıyor. Vergi hukuku alanında 23. baskı ile rekor bu kitaba ait. İlk kitabını üniversite öğrencisiyken yazan Kızılot’un, vergi ve muhasebe ile ilgili yazdığı kitapların sayısı 58 cildi buldu. Kızılot’un ayrıca 10 tane mizah kitabı var.

Armağan kitap

Haberin Devamı

GAZİ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ‘Prof. Dr. Şükrü Kızılot’a Armağan’ kitabı yayınladı. Kitapta bilim adamlarının bilimsel makaleleri ve Kızılot’un değişik yönlerini anlatan yazılar yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!