CHP Ankara'da ''seferberlik'' ilan etti

Güncelleme Tarihi:

CHP Ankarada seferberlik ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 03:51

CHP, 30 Mart seçimlerinde Ankara'da son ana kadar başabaş giden Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçları için adeta "seferberlik" ilan etti. CHP'nin Ankara Büyükşehir Başkan adayı Mansur Yavaş ise dün gece attığı tweet ile YSK binasında olan gençlerin evlerine dönmeleri çağrısını yaptı. Yavaş, sabah atığı tweet ile de gençleri itidalli olmaya davet etti.

Haberin Devamı

CHP Ankarada seferberlik ilan etti
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın Twitter üzerinden başlattığı, seçim sonuçlarının kontrol edilmesine ilişkin kampanyaya binlerce kişi yanıt verdi.
Gürsel Tekin'in iddiasına göre iki bin gönüllü, CHP Genel Merkezi'nde, Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara'da açıkladığı sandık sonuçlarını, oy verme işleminin sonunda sandık kurullarının tutuğu tutanaklarla karşılaştırıyor.

CHP Ankarada seferberlik ilan etti
Ankara'da Seçim Kurulu önünde AK Partililerle CHP'liler tartıştı

"ÇOK SAYIDA TUTARSIZLIK TESPİT EDİLDİ..."

Ankara'daki, sonuçları karşılaştırma seferberliği, dün sabah Yavaş'ın Twitter'da attığı mesaj ile başladı. Yavaş, vatandaşlardan ellerindeki, varsa ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını, yoksa oy sayım işleminden sonra sandık kurulu tarafından kapılara asılan sonuç tutanaklarının çektikleri fotoğraflarının kendileriyle paylaşılmasını istedi.
Ayrıca yine Twitter üzerinden yapılan. sonuçların karşılaştırılmasına ilişkin gönüllü çalışma çağrısına da çok sayıda vatandaş olumlu yanıt verdi.
CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan merkezde, YSK seçim sonuç sistemine giren tutanak sonuçları ile, vatandaşların ellerindeki tutanak sonuçları karşılaştırılmaya başlandı.
Mansur Yavaş'ın seçim ekibinde görev yapan, eski AK Parti milletvekili ve akademisyen Suat Kınıklıoğlu, şimdiye kadar yapılan karşılaştırmalarda çok sayıda tutarsızlık belirlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

İTİRAZ İÇİN SON TARİH: BUGÜN SAAT 15.00

Tutanaklarda satır kaymaları yapıldığını, bazı yerlerde CHP'nin aldığı oyun diğer partilere yazıldığını anlatan Kınıklıoğlu, "Mesela, 3522 No'lu sandıkta CHP'nin aldığı 217 oy, tutanağa HDP almış gibi girmiş. Bazı tutanaklarda hiç girmemiş" dedi.
Kınıklıoğlu, seçim sonuçlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'nun son tarih olarak Salı günü 15.00'i açıkladığını da kaydederek, itirazların bu süre içinde, CHP Genel Merkezi ile koordineli olarak, Kurul'a ulaştırılacağını da vurguladı.

YSK ÖNÜNDE TOPLANDILAR
Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleyen seçmenler, Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Yüksek Seçim Kurulu(YSK) binası önünde toplanarak seçimlerde hile yapıldığı iddiası nedeniyle protesto düzenledi. Akşam saatlerinde YSK önünde toplanmaya başlayan yaklaşık bin kişilik grup sloganlar atarak protesto gösterisi yaptılar. Protestolara çevredeki vatandaşlar da araçlarından kornalar ile destek verdi. Grup, “Ankara’nın başkanı hepimizin başkanı”, “Melih gidecek, Mansur gelecek” sloganları eşliğinde protestolarını sürdürdü. Eyleme gelen vatandaşların sayısı her geçen saat artıyor. (Ender BAYKUŞ/ANKARA)


YAVAŞ'TAN TWEETLİ ÇAĞRI

CHP Ankarada seferberlik ilan etti

Haberin Devamı

YAVAŞ'TAN İTİDAL ÇAĞRISI

Mansur Yavaş, bugün sabah attığı tweet ile gençleri itidalli olmaya davet etti.

Yavaş, attığı tweet ile şu mesajı verdi:
''Bugün itirazlarımızı yapacağız. Özellikle Seyranbağları'nda bulunan gençlerimize itidal çağrısında bulunuyorum.
Sizler benim için çok değerlisiniz. Hiçbirinize zarar gelmesini istemem. Merak etmeyin her bir oyun takipçisiyim.''

CHP Ankarada seferberlik ilan etti

GÜRSEL TEKİN: "SONUÇ NE OLURSA OLSUN, VATANDAŞIN İÇİ RAHAT OLSUN DİYE KARŞILAŞTIRIYORUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Ankara'da oyların karşılaştırılması konusunda çok ciddi bir çalışma yapılmakta olduğunu söyledi. Tekin, "Bu konuda büyük bir toplumsal baskı var. Kurumlar şeffaf olmalı. Kimin kazanmış olması önemli değil. Amaç, vatandaşın seçim sonuçları konusunda içinin rahat etmesini sağlamak. Bunun için de Ankara oylarının yeniden sayılması gerekir. Bunun yapılması da çok zor birşey değil" diye konuştu.
Tekin, CHP'nin bu çalışmasının, "vatandaşın talebi ile" gerçekleştirildiğini de söyledi. Tekin, Yüksek seçim kuruluna itirazların da yapılmaya başlandığını vurguladı.

CHP Ankarada seferberlik ilan etti
O 13 İLİN SIRRI

Haberin Devamı

"İTİRAZLAR YAPILMAYA BAŞLANDI"

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'ndaki temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu da Hürriyet'e itirazlar konusundaki süreci anlattı. Yakupoğlu, ilçe seçim kurullarına itiraz için son sürenin bugün 15.00'de sona ereceğini söyledi.
İlçe Seçim Kurulu'nun vereceği karar için il seçim kuruluna "bir gün içinde" itiraz hakkı bulunduğunu anlatan Yakupoğlu, "İl seçim kurulunun kararına da, Yüksek Seçim Kurulu'nda itiraz edilebiliyor. Bu itiraz da 3 gün içinde yapılabiliyor. Tüm itirazlar için son süre ise 9 Nisan" dedi.

ODTÜ'DE DE AYRI ÇALIŞMA

CHP'li Yavaş'ın çağrısı üzerine Twitter'dan vatandaşlar tarafından gönderilen tutanakların, YSK verileriyle karşılaştırılması için ayrıca ODTÜ'de de bir grup gönüllü çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

CHP'LİLER SAYI VERMİYOR AMA...

CHP'liler, halen çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, yapılacak itirazların sonucu nasıl etkileyebileceği konusunda net açıklama yapmıyorlar. Ancak sosyal medyada, CHP'nin tutanaklara hiç girilmemiş ya da başka bir partiye yazılmış 17 bin oyu olduğu haberleri paylaşılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!