Çocukları Sinderella koruyacak

Güncelleme Tarihi:

Çocukları Sinderella koruyacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 01:05

İngiltere’nin ‘Sinderella’ adını verdiği yeni yasa taslağına göre, çocuklarına ‘duygusal’ yönden eziyet eden anne ve babalar 10 yıla kadar hapisle yargılanabilecek.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de hükümetin çocuklarına bilinçli olarak sevgi göstermeyen ve onlara duygusal olarak eziyet eden ebeveynlerin 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasına imkân sağlayacak yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığı açıklandı. ‘Sinderella yasası’ olarak adlandırılan yeni yasa kapsamında çocukların duygusal, davranışsal ve entelektüel gelişimini engelleyecek tüm hareketlerin yanı sıra uzun süreler boyunca bir çocuğu bilinçli olarak görmezden gelmenin ve sevgi göstermemenin de suç haline geleceği belirtildi.

KRALİÇE DUYURACAK

Haziran ayında Kraliçe Elizabeth’in parlamentonun açılışı şerefine yapacağı konuşmada halka duyurması beklenen yeni yasa kapsamında çocukları aile içi şiddete ‘şahit olmak’ zorunda bırakmanın, herhangi bir konuda günah keçisi yapmanın ve aşağılayıcı şekilde cezalandırmanın da suç kapsamına sokulacağı açıklandı.

Haberin Devamı

‘Sinderella’ namı diğer Külkedisi adlı masalda, üvey annesi ve kız kardeşlerinin kötü davrandığı bir genç kız, bir iyilik perisi ve bir prens anlatılır.

Eziyet kâr kalmayacak

MUHAFAZAKÂR Parti milletvekili, yargıç Robert Buckland, Sinderella yasası ile ilgili çalışmaları Telegraph gazetesi için bir makale kaleme alarak duyurdu. Buckland, “Grimm kardeşler Sindrella masalını popüler hale getirdikten kısa bir süre sonra çocuk ihmali yasası İngiliz hukukundaki yerini almıştı. Ancak ceza hukukumuzda bu suçun tüm yönleri ve derinliği hiçbir zaman temsil edilmemişti. İşin doğrusu şimdiye dek İngiltere’de tüm yaptıkları Sindrella’nın kötü üvey annesinin yanına kâr kalırdı” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!