Merkel okul ziyaret ederek zoruları yanıtladı

Güncelleme Tarihi:

Merkel okul ziyaret ederek zoruları yanıtladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 11:20

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği Projeler Günü nedeniyle Robert-Jungk-Oberschule adlı okulu ziyaret ederek, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Öğrencilerin Ukrayna ve Kırım konularındaki sorularını yanıtlayan Merkel, Kırım'daki yapılan referandumu uluslararası hukuka aykırı bulduğunu belirterek, Rusya'nın daha önce Ukrayna ile yaptığı anlaşmaları görmezden gelmesini eleştirdi.

Angela Merkel, "Anlaşmalar devletler arasında yapılır hükümetler arasında değil. O nedenle şimdi Ukrayna hükümeti gidince daha önceki anlaşmaların geçerliliğini yitirdiği varsayımı doğru değil” dedi.

Batı Avrupa'nın kullandığı enerjinin yüzde 50'sinin Rusya'dan Ukrayna üzerinden geldiğine işaret eden Merkel, “Ukrayna'nın uzlaştırıcı siyasetçilere ihtiyacı var. Ya öyle ya böyle denilmez. Rusya'nın 'Ukrayna'ya bana aittir' ya da Avrupa'ya bakışını değiştirmeliyiz. En güzeli sadece Ukrayna'nın değil Rusya'nın da Avrupa'ya yakınlaşmasıdır” diye konuştu.

Ukrayna'nın AB ile anlaşma imzalamak istediğini ve buna Ukrayna'yı zorlamadığına dikkati çeken Merkel, Rusya'ya yaptırımlara ilişkin,”Ticaret her zaman olmalı. 'İişkileri keselim' olmaz. Soğuk savaş dönemlerinde bile ticaret yapıldı” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Başbakan Merkel'i okula gelişinde Lübnanlı Zehra Yahya karşıladı. Angela Merkel, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!