Ankara uyumadı, sabaha kadar başkan seçti

Güncelleme Tarihi:

Ankara uyumadı, sabaha kadar başkan seçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 01:05

Başkent’te yerel seçim savaşı sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. AK Parti Adayı Melih Gökçek ve CHP Adayı Mansur Yavaş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için son ana kadar mücadele etti. Ankara’daki sandık yarışına sopaların karıştığı kavgalar, başkan adaylarının ardı ardına yaptığı zafer açıklamaları ve sabaha kadar açılamayan sandıklar damga vurdu.

Haberin Devamı

MÜDAHALE İDDİASI GERGİNLİK YARATTI

Keçiören’de gündüz yaşanan kavganın ardından gece ilk gerginlik Seyranbağları Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi’nde oy sayımı sırasında yaşandı.
AK Parti’lilerin oy sayım işlemine müdahale ettiği iddiaları üzerine, çok sayıda CHP’li ve MHP’li lisenin önünde toplandı. CHP’li ve MHP’li gruplar ‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘Gökçek gidecek Mansur gelecek’ sloganları attı. Bölgede toplanan AK Parti’liler ile Mansur Yavaş taraftarları arasındaki gerginlik zaman zaman büyüdü. Mansur Yavaş taraftarları lisedeki oyların çalındığı iddiası üzerine liseye giriş-çıkış yapan araçların içini ve bagajını aradı. Olay yerinde çok sayıda çevik kuvvet ekibi TOMA’lar ve akreplerle güvenlik önlemi aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Levent Gök ve Aylin Nazlıaka da oy sayımı yapılan liseye geldi.

Haberin Devamı

ADAYLARDAN ÜST ÜSTE AÇIKLAMALAR

Bu sırada Bestekar Sokak’ta seçimi takip eden CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş bir açıklama yaparak, seçimde galip geldiklerini ilan etti. Yavaş, “İlk olarak şu anda yüzde 50’ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az 51. Ankara’yı kazanmış bulunmaktayız” dedi. Balgat’taki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler’le görüşen Gökçek, kameraların karşısına geçerek Yavaş’ın iddialarına yanıt verdi.

İŞLER, YENİMAHALLE’YE GİTTİ

Yenimahalle’de oy toplanma merkezi olan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde oy sayımına müdahale edildiği iddiası gündeme geldi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in kültür merkezine gitmesi üzerine, çok sayıda AK Parti’li ve CHP’li de Nazım Hikmet önünde toplandı. Seyranbağları ve Nazım Hikmet önündeki bekleyiş sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Keçiören oy toplanma merkezi Kalaba Lisesi’nde de aynı iddia üzerine çok sayıda Yavaş taraftarı gece geç saatlere kadar bekleyişlerini sürdürdü.

GÖKÇEK 06.15’TE ZAFER İLAN ETTİ

“HİLE YAPAN ŞEREFSİZDİR”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, sabah saat 06.15’te AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile basın açıklaması yaptı. Gökçek, şöyle konuştu:
“Uzun bir ara verdik çıkmadık ekranlara, birçoğu da heveslendi tabi. Neticeyi aldık. Televizyon televizyon gezdi CHP adayı, netice sonuçlanmadan açıklama yapmak istemedik. Aradaki fark cüzi bir fark değil. Hesaplarımıza göre 30 bin fark var. 62 sandık kaldı sayılmayan. Bizim hesaplarımıza 44.7 ve 43.8 olarak olay neticelendi. Yüzde 99.5 neticelendi. Puanımı geçen döneme göre 6.5 puan yükselttik. Bu zaferin kazanılması son derece anlamlı. Ancak 2-3 gün hile yapıldı diye Türkiye’yi çalkalayacaklar. Hileyi kimin yaptığını somut olarak yakaladığım gerçektir. Hile yapan varsa sandıkta yapmıştır. Onu yapan da şerefsizdir. AK Parti buna tenezzül etmez.”

Haberin Devamı

YAVAŞ: BİR OYUN BİLE PEŞİNE DÜŞECEĞİZ

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, sabah 07.30 civarında CHP Seçim Koordinasyon Merkezinden ayrılırken “Sonuçlara itiraz edecek misiniz?” sorusuna “Kontrol edeceğiz, hakkımızı arayacağız. Bir oyun bile peşine düşeceğiz” cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!