Ülkede günde yaklaşık 10 bin evlilik sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Ülkede günde yaklaşık 10 bin evlilik sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 14:38

Çin'de, son yıllarda boşanan çiftlerin sayısının hızla artması üzerine bu sayıyı azaltacak önlemler üzerine çalışıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Çin Vatandaşlık İşleri Bakanlığı'na bağlı Sosyal İşler İdaresi Başkanı Cang Şıfıng, son 10 yıldır ülkedeki boşanma oranının arttığını ve danışmanlık hizmetleri gibi önlemlerin de arasında bulunduğu çeşitli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Çin'de günde yaklaşık 10 bin evliliğin sona erdiğini söyleyen Cang, ülke genelinde 2012 yılında 3,1 milyon çiftin boşandığını kaydetti. Cang, 2003'ten bu yana boşanma oranının yüzde 133 arttığını ifade etti.

Cang, bazı yerel yönetimlerin, çiftlere danışmanlık hizmeti sağlayan merkezler kurduğunu ya da kurma aşamasında olduğunu söyleyerek, evliliklere karışmak ya da idari tedbir almak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti.

Uzmanlar, özellikle 20'li ve 30'lu yaşlardaki çiftlerin gereken uyumu göstermediğini ve taviz vermediğini vurgulayarak, sabır eksikliğinin de eklenmesiyle birçok evliliğin "kırılgan" aşamada seyrettiğini belirtiyor. İletişim eksikliği, aile içi şiddet ve evlilik dışı ilişkilerin artışının da boşanmaya neden olduğuna işaret ediliyor.

Başkent Pekin'de resmi verilere göre, 2013 yılında 164 bin çift evlendi ve 55 bin çift boşandı. Başkent'te 2011'den 2013'e kadar boşanma oranında yüzde 65'lik artış kaydedildi. Bu durum Şanghay ve Tiencin gibi büyük şehirlerde de aynı minvalde seyrediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!