YGS 4'üncüsü Osmaniye’den

Güncelleme Tarihi:

YGS 4üncüsü Osmaniye’den
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 11:57

Osmaniye’den Fatma Sena Topçu, YGS Türkiye 4’üncüsü oldu. Fatma Sena Topçu, yakaladığı başarının arkasındaki nedeni düzenli çalışmaya bağladı.

Haberin Devamı

2014 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Gaziantep FEM Dershanesi'ne giden Fatma Sena Topçu, Türkiye 4’üncüsü, Osmaniye birincisi oldu. YGS-4 puan türünden Türkiye genelinde derece yapan Topçu, yakaladığı başarısının nedeninin düzenli çalışma olduğunu söyledi. Fatma Sena Topçu, bundan sonraki hedefinin LYS’de de iyi bir derece elde ederek hedeflediği bölüme girmek olduğunu ifade etti. Başarısında ailesinin ve dershanedeki hocalarının etkisi olduğunu belirten Topçu, "Öğretmenlerimin üzerimde çok emeği var, hepsine teşekkür ederim." dedi. Fatma Sena Topçu, hedefinde iyi bir tıp fakültesinde okuyup doktor olmak istediğini söyledi.

YGS 4üncüsü Osmaniye’den
8’inci Sivas’tan

Haberin Devamı

2014 YGS sınav sonuçları açıklandı. YGS-2 puan türünden Türkiye 8.'si Sivas Sultan Murat Eğitim Kurumları Buruciye Fen Lisesi öğrencisi Alperen Sefa Toker oldu.

Toker, önemli bir başarıya atarak açıklanan 2014 YGS sonuçlarına göre Türkiye 8.'si olarak Sivas’ın gururu oldu. Alperen Sefa Toker, aynı zamanda YGS-1 puan türünde Türkiye 10.'su, YGS- 6 puan türünde Türkiye 16.'sı, YGS-5 puan türünde Türkiye 37.'si, YGS-3 puan türünde Türkiye 55.'si ve YGS 4 puan puan türünde ise Türkiye 85.'si olma başarısını gösterdi.

Dereceleri toplayan Toker, 9. sınıftan bu yana planlı ders çalıştığını, okulunun, ailesinin, öğretmenlerinin desteğiyle bu başarıyı elde ettiğini söyledi.

Buruciye Lisesi Müdürü Murat Kocar ise, sonucun kendileri için sürpriz olmadığını belirterek, çok çalıştığını ve deneme sınavlarında başarılı olduğunu belirttiği Toker'i tebrik etti. Toker'in bütün puan türlerinde Sivas birincisi olarak hem kitlesel hem de bireysel anlamda büyük bir başarıya imza attığını belirten Kocar, öğrencisinin çok planlı, özverili çalışması ve öğretmenlerinin takibi ve rehberliğinde bu başarıyı elde ettiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!