Boş evde oy

Güncelleme Tarihi:

Boş evde oy
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 00:54

Dadyan Ermeni Okulu’nda oy kullanan Bakırköylü seçmen oturduğu apartmandaki boş dairede 40’ı aşkın kişinin oy kullanacağını fark edince itiraz etti. Güçlü Göymen, “Sandık görevlileri listede ismi olan kişilere oy kullandırılacağını söylediler. Hatta bu konuda muhtarlığın suç duyurusu da varmış” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Bakırköy’de boş bir dairede kayıtlı olan 40’ı aşkın seçmenin oy kullandığı öne sürüldü. Seçmen listesini kontrol eden bir vatandaş, oturduğu apartmandaki boş daireye taşımalı seçmen getirildiğini söyledi.
Bakırköy Zeytinlik Mahallesi Milliyetçi Sokak 13 numaralı apartmanda ikamet eden Güçlü Göymen, oyunu kullanmak için Dadyan Ermeni Okulu 1497 No’lu sandığa gitti. Oy kullanmadan önce seçmen listesini kontrol eden Göymen, apartmanlarında bulunan 3 kapı numaralı boş dairede 40’tan fazla kişinin seçmen olarak yazılı olduğunu gördü. Sandık başkanını uyaran ancak herhangi bir sonuç alamadığını belirten Göymen, boş dairenin önünde şunları söyledi: “Oy kullanmaya gittiğimde altımızda üstümüzde kim var diye seçmen listesini kontrol ettim. Listeye baktığımda 3 aydan fazladır boş olan alt katımdaki dairede 40’ın üzerinde oy kullanacak kişinin olduğunu gördüm. Seçim kurulu ve sandık görevlilerini uyardım. Dairenin boş olduğunu, bu kişilerin burada ikamet etmediğini, bu oyların kullanılmaması gerektiğini söyledim. Sandık görevlileri, herhangi bir yetkileri olmadığını, listede ismi olan kişilere oy kullandırılacağını ve herhangi bir tutanak tutamayacaklarını söylediler. Hatta bu konuda muhtarlığın suç duyurusu da varmış. Sokakta başka boş dairelerde de aynı durumların olduğunu ve suç duyurusunda bulunulduğunu öğrendik.”

Haberin Devamı

EVDE MÜHÜRLENEN PUSULALARA TUTANAK

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Tuğ Ortaokulu 1009 No’lu sandık başkanı tarafından evde mühürlenerek sandığa getirilen yaklaşık 300 seçim pusulası ve zarf, parti sandık sorumluları tarafından kabul edilmeyerek tutanak altına alındı. Oy pusulası ve zarflar, sandık sorumluları önünde mühürlenmemesi nedeniyle seçim müfredatına aykırılık teşkil ettiği gerekçe gösterilerek iptal edildi. CHP’nin Tuğ Ortaokulu 1009 No’lu sandık sorumlusu Emrullah Akten, “Yapmış olduğumuz kontroller neticesinde sandık başkanının yaklaşık 300 kadar oy pusulası ve zarfları kendi evinde, kendi inisiyatifinde mühürlediğini tespit ettik. Bu nedenle 3 parti sandık sorumlusu olarak seçim müfredatına aykırılık teşkil ettiği ve normalde pusulaların sandık görevlileri ve sorumluları huzurunda yapması gerekirken yapılmadığı için bu pusula ve zarfları kabul etmedik. Bunun için de konuyla ilgili tutanak tutarak seçim kuruluna şikâyette bulunduk” dedi. Öte yandan, kentte yoğun şekilde devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle vatandaşlar sandık başına gitmekte zorlandı.

KAVGA: MUHTARLIK SEÇİMİ İPTAL

Haberin Devamı

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aktaş köyünde, Akçay ve Aksu aileleri arasında muhtarlık seçimi nedeniyle kavga çıktı. Kavgada muhtar adayı Aziz Akçay ile birlikte 10 kişi yaralandı. Kavga sırasında sandıklara ve oy pusulalarına da zarar verildi. Yaralılar, Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aktaş köyündeki olayları değerlendiren Karakoyunlu İlçe Seçim Kurulu, 225 seçmenin bulunduğu köyde seçimi iptal etti.

Yeniköy’de oy kullandı

Boş evde oy

ESKİ Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller saat 16.20’de Yeniköy İlköğretim Okulu’na gelerek oyunu kullandı. Çiller sandık görevleri ile tek tek tokalaştıktan sonra “Hayırlı olsun” dedi. Çiller’in ardından da eşi de oyunu kullandı. Yeniköy İlköğretim Okulu’nda işadamı Nevzat Demir ve sanatçı Mazhar Alanson da oy kullandı. Zeki GÜNAL/ DHA

Gelecekten ümitliyiz

Haberin Devamı

İŞÇİ Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek; İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı eşi Şule Perinçek, oğulları Mehmet ve Can Perinçek ile oylarını İstanbul Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu’nda 1190 numaralı sandıkta kullandı. Yurttaşların alkışlarla karşıladığı Perinçek oy kullandıktan sonra yaptığı kısa açıklamada, “Türkiye’yi büyük bir kriz bekliyor ama korkmuyoruz. Halkımız bunu aşacak ve Türkiye tekrar Atatürk’ün rotasına girecek ve Kemalist devrimi tamamlayacak. Bunu birkaç yıl içerisinde göreceğiz. Onun için geleceğe son derece güvenle bakıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!