Seçim karanlığı

Güncelleme Tarihi:

Seçim karanlığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 00:54

Yurdun çeşitli yerlerinde oy sayımı sırasında elektrikler kesildi. Şanlıurfa’da AK Parti adayının gittiği lisede bilinçli olarak elektriğin kesildiğini ileri süren yaklaşık 500 kişi okula girmek isteyince olay çıktı.

Haberin Devamı

BDP veSP’li yöneticilerin telkinleriyle gerginlik 2 saat sonunda bitti. Eskişehir, İstanbul, Gaziantep, Hatay, Van, Bitlis, Mersin’de kesintiler yaşandı. Bu nedenle sandıklarda tartışmalar yaşandı ancak olay çıkmadı.

OY sayımı sırasında birçok ilde elektrik kesintileri meydana geldi. Mum, el feneri ve cep telefonu ışığında oy sayımı yapılmaya çalışılırken, sandıklarda zaman zaman gerginlikler yaşandı. Şanlıurfa’nın Hayati Harrani mahallesinde bulunan Eyyüp Göncü Lisesi'nde oy kullanma işleminin ardından yapılan tasnif sırasında elektrikler kesildi. Kesintiyi haber alan AK Parti adayı Celalettin Güvenç'in de gittiği lisenin önünde kesintinin bilinçli yapıldığını ve oyların değiştirildiğini iddia eden yaklaşık 500 kişi toplandı. Okula girmek isteyen kalabalığın oluşturduğu gerginlik üzerine bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi. Polisler, içeriye kimsenin girmesine izin vermezken okulda bulunan ve dışarı çıkan BDP ve SP'li yöneticiler de zırhlı araçlardaki megafonlarla kalabalığa Kürtçe ve Arapça olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Gerginlik 2 saatin ardından sona erdi. Kalabalığın dağılmasının ardından içeride bulunan AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç dışarı çıkarak seçim sonuçlarını takip etmek üzere AK Parti İl Binası’na gitti.

MUM IŞIĞINDA SAYIM

Haberin Devamı

Gaziantep’te oy kullanma işlemi saat 16.00’da tamamlandı. Ancak oy sayımı esnasında birçok okulda elektriğin olmaması sandık görevlilerine zor anlar yaşattı. Galip Deniz Okulu’nda oy sayımı yapan görevliler, sıraların üzerine mum, el feneri, ışıldak ve lüks lambası koyarak işlemi tamamlamaya çalıştı. Jeneratör desteğinin olmadığı görülürken, kentin birçok noktasında elektriklerin kesik olmasından dolayı oy sayımı gecikti.

LÜKS LAMBASI IŞIĞINDA

Mersin’in Gülnar ilçesinde de etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle ilçe merkezinin bir bölümünde ve bazı köylerde elektrik direkleri devrildi. Ekiplerin yoğun çalışmasına rağmen ilçe merkezinin bazı bölümlerine elektrik verilemeyince oy sayımı lüks lambası ışığından yararlanılarak gerçekleştirildi. Bazı okullarda da şarjlı lamba ve jeneratörlerle aydınlatma sağlanmaya çalışıldı.

ESKİŞEHİR’DE TRAFO ARIZASI

Haberin Devamı

Eskişehir’de ise ana trafoda meydana gelen arıza nedeniyle saat 20.30 sıralarında çeşitli semtlerde elektrikler kesildi. Adliye binasının bulunduğu Kurtuluş mahallesi ile Gökmeydan, Karapınar, 71 Evler, Yıldıztepe, Gültepe ve Büyükdere mahallelerindeki elektrik kesintileri okullardaki oy sayım işlemlerini olumsuz etkiledi. Bazı okullarda elektrik kesintileri nedeniyle görevliler arasında kısa süreli tartışma çıktı. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz Büyükerşen, kesintinin nedenini anlamadıklarını belirterek, kendileri gibi halkın da büyük tepki gösterdiğini söyledi. Kesintilerin nedenini öğrenmek için ilgili şirketi aradıklarında ancak yanıt alamadıklarını ifade eden Büyükerşen, “Görevlilerimiz hazır bekliyor. Tutanaklar tutulup imza altına alınamıyor. Halkımız bu duruma tepkili. Herkes ayakta, herkes balkonlarda, tencere tava çalıyor” dedi. Eskişehir’in elektrik dağıtımı üstlenen Osmangazi Elektrik (OEPSAŞ) ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda ana trafodaki arıza giderilerek yaklaşık yarım saat sonra semtlere elektrik verilmeye başlandı. Yetkililer kesintilerin teknik bir arızadan kaynaklandığını belirtti.

Haberin Devamı

Hatay, Van ve Bitlis’te de elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.

İSTANBUL’DA 6 YERDE

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul’da kesinti yaşanan bazı ilçelerle ilgili açıklama yaptı. Fotoğraflı olarak geçilen metinde kentin birçok yerinde kesinti yaşandığı belirtilerek şöyle denildi: “İstanbul’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde gün boyunca kentin birçok noktasında elektrik kesintileri meydana geldi. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bazı okullarda mum ışığında oy sayımı yapıldığı tespit edildi. Bu manzaranın ortaya çıktığı yerlerden biri de Bakırköy’de bulunan Yeşilköy Anadolu Lisesi. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle Yeşilyurt Anadolu Lisesi’nde görevliler, mum ışığında oy sayımı yaptı. İstanbul’da bugün Bakırköy dışında Fatih, Esenyurt, Beyoğlu, Bahçelievler ve Esenler ilçelerinde gün boyu elektrikler kesintileri yaşandı.”

BEDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), dün İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yaşandığı öne sürülen elektrik kesintileriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak İstanbul Avrupa yakasında 2014 Yerel Seçimleri dolayısıyla sistem güvenliği açısından her türlü tedbir alınmıştır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!