Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

İTÜ MEZUNUNA İŞ

Ayşe Hanım iyi günler,

Yazılarınızı kısa süredir takip ediyorum ancak müptelanız oldum diyebilirim. Tarzınızda insan kendinden bir şeyler buluyor hiç şüphesiz. Yardıma ihtiyacı olanlarla, yardımseverleri buluşturmanız ise harika bir olay.

Üniversite mezunu 20 yıllık evli, 14 yaşında da bir kız çocuğu olan bir bayanım. Neredeyse 25 senedir -arada ufak tefek boşluklar olsa da-çalışıyorum. Ben çalışıyorum ama maalesef eşim son birkaç senedir işsiz. Sürekli başvurular yapıyor ama maalesef olumlu dönüşler olmuyor. Bu durum ister istemez eşimin psikolojik olarak çökmesine sebep oldu.
Bir evladımız ise okulunda çok başarılı, çok akıllı bu sene liseye hazırlanıyor. Güzel hedefleri var. O hedeflerine ulaşmak için elinden geleni yapıyor ve eminim ulaşacak da ama biz ona bu aşamada ne kadar destek olabileceğiz bilemiyorum.
Benim kazancım maalesef evi döndürmeye bile yetmiyor. Birkaç iş yapmaya çalışıyorum. Gündüz işyerinde çalışırken, gece ise evde çok az paralara el işi yapmaya çalışıyorum. Ekmek parası için, çocuğumun okul masrafları için ama artık ben de psikolojik olarak çok yoruldum.
Sizden ve okurlarınızdan eşim için iş istiyorum. Kendisi İ.T.Ü mezunu, orta ve kısa süreli üst düzey yöneticilik yapmış, satış-pazarlama alanında deneyimli, dürüst, güvenilir bir insandır. Erkeğin uzun süre işsiz kalması çok çok zormuş. Aile huzurumuz, mutluluğumuz zarar görmeye başladı artık. Böyle giderse bu yuva yıkılacak.

Haberin Devamı

Sizden ve okurlarınızdan sıkıntılı günler geçirmekte olan bu aile için yardım rica ediyoruz. Maddi yardım olarak değil, sadece iş istiyoruz.
Kendi emeğimizle kazanacağımız imkân istiyoruz. Lütfen bize yardım edin...
Şimdiden teşekkür ederim.

M.

Not: Tel no sadece yardımseverlere verilirse sevinirim.
Detayları isterseniz verebilirim.

CEVAP: Sevgili M., okur dostlarımdan eşine iş vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.

E-KİTAP YAYINEVİ STAJYERİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Havanın kötü olduğu bir günde, öğle yemeğinden sonra gazeteye bakarken eski yazılarınız arasında bu ilanı gördüm. Kitaplar her zaman ilgi alanım olmuştur, haftada birkaç saatimi seve seve böyle bir iş için ayırmak isterim. Can Bey'e iletmenizi rica ederim.

Haberin Devamı

Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik mezunu - İstanbul Üniversitesi Sayısal Yöntemler bölümünde master yapıyorum. Profesyonel olarak iş hayatının içerisindeyim, daha önce akademik bir dergide dış ilişkiler koordinatörlüğü yaptım.

Sevgiler
Neşe

CEVAP: Sevgili Neşe, bilgilerini Can Bey'e ileteceğim. Başarılar dilerim.

KPSS KİTAPLARI

Merhaba Ayşe Hanım,

24.03.2014 tarihli köşenizde Elif Hanım elindeki kpss kitaplarını ihtiyaç sahiplerine verebileceğini söylemişti.
Ben bu kitaplara talibim. İletişim numarasını rica edebilir miyim? Şimdiden Çok teşekkürler.
Gülşah

CEVAP: Sevgili Gülşah bilgilerini Elif Hanım'a ileteceğim. Başarılar dilerim.

4-5 YAŞ KIZ KIYAFETLERİ YARDIMI

Haberin Devamı

Merhaba Ayşe Hanım,
Yazılarınızı büyük beğeniyle takip ediyorum. Eşim ve ben asgari ücretle çalışıyoruz. Annemin yanına taşındık geçinebilmek ve çocuklarımızı okutmak için.
Benim de sizden bir ricam var. Kızım için giysi talebim olacak eğer yardım etmek isteyen olursa 4-5 yaş kız kıyafetleri istiyorum. Yazlık ya da kışlık fark etmez. Eğer çocuklarının küçülen giysilerini vermek isteyen olursa adresime gönderebilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
İsmim gizli kalsın lütfen

CEVAP: okur dostlarımdan kızına giysi vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar diler, kızını da yanaklarından öperim.

TALEP VE ÖZÜR

Merhaba Ayşe Hanım,

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe başlıklı yazınızı okuyarak aldığım cesaretten dolayı öncelikle affınızı rica ediyorum. Ben de size Yetiş Ayşe diye hitap ederek başlamak istiyorum yazıma. Zira başka umudum yok.

2012 Haziran ayından beri işsizim.12 sene büyük bir telekomünikasyon şirketinde analiz ve raporlama uzmanı olarak çalıştım çağrı merkezinde.
Ancak 2012 Haziran’dan beri işsizim. Yaştan mı dersiniz (dolu dolu 39), kısmetsizlikten mi dersiniz bilemiyorum. Ama bir türlü olumlu yanıt alamıyorum başvurularıma.
Bu süreçte eşimin kazancı geçinmemize yetmediği için evimizi kapattık, eşyalarımızı sattık, dağıttık, kayınvalidemin evine gittik.
5 yaşındaki oğlumun psikolojisi bozuldu. Derken 2 ay önce küçük bir … firmasında yine aynı pozisyonda satış raporları konusunda iş buldum. Evimizi ayırdık, eşyalarımızın tamamını alamasak da yaşamaya başladık.
Tam huzurum geri geldi, oğlumun psikolojisi düzelmeye başladı diye sevinirken çalıştığım firma küçülmeye gidecekleri için ay sonu itibari ile son bir sene içinde aldıkları personeli işten çıkarma kararı aldı.
Dolayısıyla yine boşa çıktım. Nasıl bir kısmetsizliktir anlayamadım gitti. İş çıktılarım çok iyidir. Zira işimi çok severim. Severek yapılan işin de ışığının sonuca yansıdığını düşünürüm. Bir ümitle sizinle paylaşma isteği duydum. Yardımcı olabilirseniz bir yuvaya, bir çocuğa, bir mutluluğa nasıl bir katkıda bulunduğunuzu kelimeler anlamaya yeterli olamayacak inanın.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler
Belma

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Belma, okur dostlarımdan sana iş vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.

40-42 BEDEN KIŞLIK MONT

Merhaba Ayşe Hanım. Sizin kocaman yüreğinizden dolayı kutluyorum. İyi ki varsınız.
Ben mahallemdeki benim küçülen kıyafetlerimi verdiğim komşum için, N. Hanım’ın 40-42 beden kışlık mont yazısına talip olmak istiyorum siz de uygun görürseniz.
Teşekkür ediyorum. Saygılar.
İrem
CEVAP: Sevgili İrem bilgilerini N. Hanım’a ileteceğim. Sevgiler.

BİLGİ

Merhaba,
17 Mart tarihli yazınızdaki “elektrik faturam” başlıklı ihtiyaç sahibinin iletişim bilgilerini alabilir miyim?
İhtiyacın bir kısmını karşılayabileceğimi düşünüyorum.
Adımı lütfen yayınlamayın.

CEVAP: İsimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. Bilgileri ileteceğim. Sarılarak öperim.

AYLIK 50 TL BİLE BANA İLAÇ OLACAKTIR

Ayşe Ablam Merhabalar.
Ben üniversite 2.sınıf öğrencisiyim pdr okuyorum. kız kardeşim de İngilizce öğretmenliğinde okuyor. İkimiz de farklı şehirlerde okuyoruz. Part time işlerde çalışmak zorunda kaldım 1.sınıftan beri. Çalışıp Kız kardeşime bile para yolluyordum. Ama derslerimin çok aksadığını ve buraya çalışmaya değil okumaya geldiğimi fark ettim artık. Bu sebeple sizlerden yardım istiyorum. Lütfen sesimi duyurun ablacım. Yardımlarınızı bekliyorum. Hoşçakalın.
İlknur
CEVAP: Sevgili İlknur, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

ATATÜRK ORTAOKULU YAHYALI /KAYSERİ

Okulumuz için kütüphane kurmak istiyoruz. Kitaplık ve kitaplara ihtiyacımız var.

Bu konuda yardımcı olabiliyor musunuz, görüyoruz birçok okula yardım ediyorsunuz, bizim okul merkez okul 740 öğrencisi var ama hiç kitabı yok.

İHTİYAÇLARIMIZ
Ortaokul öğrencilerimizin seviyesine uygun
-100 Temel Eser
-Türk Edebiyatı eserleri
-Dünya Edebiyatı eserleri
-Ansiklopedi
-Kitaplık
Türkçe Öğretmeni Ahmet YILMAZ: ahmet3738@mynet.com
Okul Müdürü Alaattin DERİCİ:0505 750 04 75
Okul Sabit Telefon Numarası: 0352 611 30 41
Okul Açık Adresi: Atatürk Ortaokulu Gazibeyli Mahallesi Dere Sokak No: 3 Yahyalı/Kayseri
Okul Web Adresi: http://yahyaliataturk.meb.k12.tr/

ZİNCİRKIRAN İLKOKULU ZİNCİRKIRAN KÖYÜ SARAY /VAN

Okulumuzda 127 öğrenci var. Başta kitap ve kırtasiye malzememiz de yok denecek kadar az.
Özellikle hikâye kitabı tabi 3. ve 4. sınıflar için varsa kaynak kitap da çok iyi olur.
Sabit telefonumuz yok köy okulu olduğu için ancak benim telefon numaramı verebiliriz. Ayrıca okulumuzun web sitesinin adresini de size gönderdim oradan da bilgilerimize ulaşabilirsiniz.

İHTİYAÇLARIMIZ:
-Hikâye kitapları
-Öğrencilerimizin seviyesine uygun derslere yardımcı kaynak kitaplar
-Kırtasiye malzemeleri
Öğretmen Rabia Yadigar: 0507 817 61 96 / rabia_yadigar@hotmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası: Yok
Okul Açık Adresi: Zincirkıran İlkokulu Zincirkıran Köyü Saray/VAN
Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: http://saray65.meb.gov.tr/www/okullarimiz-kurumlarimiz/icerik/4

ÇALÖREN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ ŞEREFLİKOÇHİSAR/ANKARA

Merhaba, her şey için şimdiden sağ olun...
Merhaba okulumuz ilçe merkezine 30 km kadar uzaklıkta bir köy okulu, öğrenci sayımız 35 ve öğrencilerin başarı seviyeleri biraz düşük.
Taşımalı gelen öğrencilerimiz de mevcut ve maddi durumu iyi olmayanlar da var. Okulumuzda bir kütüphane oluşturmak istiyoruz.
100 temel eser başta olmak üzere; felsefi kitaplara da ihtiyacımız var.
Bununla birlikte ilçemizde de büyük kitapevleri ve kırtasiyeler olmadığı için YGS-LYS hazırlık kitapları da (Yaprak test, konu anlatımlı kitap, soru bankası v.b) ihtiyaçlarımız arasında.
İlginiz için şimdiden teşekkür ediyoruz, kolay gelsin...
İHTİYAÇLARIMIZ:
- Yeni oluşturulan okul kütüphanemiz için MEB'in belirlediği 100 Temel Eser Kitapları
-Romanlar
- İngilizce-Türkçe Sözlük
- YGS-LYS Hazırlık Konu Anlatımlı ve Soru Bankası Kitapları
Şimdiden teşekkürler, sağolun.
Felsefe Öğretmeni Lütfi KAYTANCI: lkaytanci@hotmail.com
Okul Sabit Numarası: 0312 683 30 10
Okul Açık Adresi: Çalören Çok Programlı Lisesi Çalören Kasabası Bahçelievler Mah. Şereflikoçhisar/Ankara
Okul Web Adresi: http://calorencpl.meb.k12.tr/

HACIHALİL İLKOKULU-ORTAOKULU HORASAN/ERZURUM

Okulumuz Erzurum’un Horasan ilçesi’nde bir köy okuludur. Okulumuz geçen sene bina olarak yenilenmiş bazı Türkçe hikâye ve romanlar getirilmiş ama maalesef İngilizceye dair hiçbir şey yok.
Öğrencilerimin çoğunun kırtasiye malzemelerinde eksik var ve 8. sınıflarımın da test kitabına ihtiyacı var. Bir de dersi daha dinlenebilir hale getirmek için projeksiyon aletine ihtiyacımız var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

İHTİYAÇLARIMIZ:
-İngilizce kaynak ve kitaplar
-Kırtasiye malzemeleri
-Projeksiyon aleti
-Test kitapları
İngilizce Öğretmeni. ASLIHAN ALTIN 0554 512 25 92 / aslihanaltinn@hotmail.com

Okul Müdür Vekili: Serhat ATEŞ 0507 356 22 70
Okul Sabit Numarası: 0442 714 20 06
Okul Açık Adresi: Hacıhalil İlkokulu- Ortaokulu Hacıhalil Köyü, Horasan/ERZURUM
Okul Web Adresi:
1)Hacıhalil İlkokulu: http://hacihalililkokulu25.meb.k12.tr/
2)Hacıhalil Ortaokulu: http://hacihalilortaokulu25.meb.k12.tr/

Yazarın Tüm Yazıları