GeriSeyahat Candan Tezel’in tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Candan Tezel’in tatil sırları

Candan Tezel’in tatil sırları

Yıllarca 110 grubunda şarkılarını dinlediğimiz Candan Tezel, bir süre önce ilk solo albümü ‘Hikayeler’i kaydetti. Tezel, tam bir gezgin. Hem yurtiçi hem de yurtdışında yaz, kış demeden keşif gezilerine çıkıyor. İşte Tezel’in sırları.

OTELLER

Ebruli Butik Otel
Bozcaada
Bozcaada’ya karşı ayrı bir sempatim var, o nedenle de 2005’ten beri her yıl en az bir kez tatile giderim. Geçmişte konaklama alternatifi sınırlıydı, ‘Ebruli Butik Otel’i keşfettik. O zamandan beri başka bir yerde kalmak aklıma bile gelmedi. Sahibi Saniye Hanım çok samimi, misafirperverdir. Çift kişi kahvaltı dahil *** TL. (www.ebruliotel.com)

Hotel Boscolo
Milano
Milano, Avrupa’da gitmeyi sevdiğim şehirlerden. Her seferinde farklı bir otelde kaldım. Ancak bunların içinden Boscolo, özellikle tasarımıyla diğerlerinden çok farklıydı. Hem odalardaki hem de ortak alanlardaki mimari öğeler, aydınlatma uygulamaları, mobilyalar size bir tasarım şehrinde olduğunuzu hatırlatıyor. Merkezde olması sebebiyle hem ulaşım açısından avantaylı hem de Duomo katedralini görebileceğiniz bir manzaraya sahip. Çift kişi kahvaltı dahil 960 TL’den başlıyor (milano.boscolohotels.com).

Villa Neva
Kartalkaya
4-5 senedir snowboard yapıyorum, en sık gittiğim kayak merkezi Kartalkaya. Genellikle pist yakınında, her şey dahil hizmet veren oteller tercih edilir ama benim favorim Kartalkaya yolundaki Villa Neva. Akşamları şömine karşısına geçip, kitap okuyabilir ya da kedileri severek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Tüm misafirlerin büyük bir aile gibi aynı masada sohbet eşliğinde yemek yemesiyse mekana bambaşka bir hava katıyor. Tek problem, yer bulmak için aylar öncesinden rezervasyon yapmanız gerekmesi. (www.nevavilla.com)

RESTORANLAR

Peter Luger Steakhouse
Brooklyn / New York
Arkadaş tavsiyesiyle keşfettiğim, 1887’den beri hizmet veren, New York’ta yıllardır ‘en iyi steakhouse restoran’ konusunda birinciliği kimseye kaptırmamış bir mekan burası. Rezervasyon yaptırmanıza rağmen kuyrukta beklemeyi göze almalısınız ama beklediğinize değecek. (www.peterluger.com)

Bubba Gump
Manhattan/New york
Broadway’de gidilecek güzel bir deniz ürünleri restoranı, ancak mekanı güzel yapan sadece yemekleri değil. Konsept ‘Forest Gump’ filminin üzerine kurulu. Duvarlarda, filmde kullanılmış çeşitli kostüm ve aksesuvarları görmek mümkün. Dekorasyonun yanı sıra dışında servis elemanları da filmden birer karakter gibi karşınıza çıkmakta. Bu da yemeğin eğlenceli bir hale gelmesini sağlamış. Favorim, bol baharatlı karides.
(www.bubbagump.com)

Asma Yaprağı
Alaçatı
Ege mutfağını kesinlikle en iyi sunan mekanlardan. Serin bir yaz akşamında, taş evler arasındaki sokakta kurulu bir masada, birbirinden lezzetli mezelerin keyfini çıkarabilirsiniz. Dekorasyon seçimleri, size anneannenizin sofrasını hatırlatacak. Yemek sonrası ne kadar doymuş olsanız da, tatlıları kesinlikle es geçmemelisiniz. (www.asmayapragi.com.tr)


KAFE / BARLAR

Pavè
Milano
Milano’da üç arkadaşın ortaklaşa açtığı bir pastane aslında burası. Mekanın onünde park halinde bisikletler olması, belki de alışkın olmadığımızdan, bana çok şirin gözüktü. Kahvaltı, kahve ve Milano geleneği aperitivo bulabilirsiniz. Satılan ürünlerin nasıl üretildiğini cam bir panelin arkasından izleyebiliyorsunuz. Vaktiniz varsa saatlerce bakıp zaman geçirebilirsiniz. İçerisi bir kafe ama saat 20.00’den sonra bara dönüyor. Vaktiniz varsa hem gündüz hem de gece bir uğrayın.
(www.pavemilano.com)

Employees Only
Manhattan/New York
Mekanla ilgili en dikkat çekici özellik dışında her hangi bir ismin olmaması. Sadece bir falcı tabelasıyla anlıyorsunuz girişi. Ama mekan herkesin bildiği bir yer olmuş elbette. Amerika’da 1920’lerde uygulanan alkol yasağının feyz alınarak tasarlanmış mekan, penceresiz oluşuyla sizi illegal bir şeyler yapıyormuşsunuz hissiyatına sürüklüyor. İçki ve yemek servisi yapılan barın kokteyleri çok güzel, barmenleri de çok başarılı.
(www.employeesonlynyc.com)

Shochu Lounge
Londra
Modern Japon mutfağının temsilcilerinden Roka Restoran’ın, Charlotte Street’te bulunan şubesinde yer alan bir bar burası. Konsept oldukça sade, ahşap ağırlıklı ve loş aydınlatmalı. Mekanın adı da bir Japon içkisi olan ‘shochu’dan geliyor. Kokteyllerde Japon tatları etkisi oldukça hissedilir. Arkadaşlarınızla beraber gidip, bir kaç saat boyunca güzel müzik eşliğinde zaman geçirebilirsiniz. Dilerseniz Roka Restoran’ın menüsünden de faydalanabiliyorsunuz. Ancak bar sonrası restorana geçmek için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.
(www.shochulounge.com)

False