Babuşçu: İstanbul Topbaş'la devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Babuşçu: İstanbul Topbaşla devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 21:16

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul'da seçimin galibinin AK Parti ve Kadir Topbaş olduğunu söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise kendilerine ulaşan bilgilere göre Mustafa sarıgül'ün önde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Babuşçu, açıklama yapmak için kürsüye çıktı ama konuşmadı. O sırada televizyonlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamasını canlı yayınlıyordu. Babuşçu, konuşmasına Gökçek'in açıklamasından sonra başladı.

Babuşçu, şunları söyledi:

İSTANBUL, AK PARTİ İLE DEVAM EDİYOR

Önce şunu ifade edeyim. Biz bundan önce de 2009’da yerel seçimlerde çok farklı manipülasyonlarla karşı karşıya kalmıştık. Bu seçimi yerel seçimin ötesine taşımak isteyenler, yerel seçimin sonucu ötesinde sonuçlar elde etmek isteyenler, bu seçim sonuçlarıyla beraber İstanbul’da bir kere daha kaybettiler. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın, başbakanımızın, teşkilat mensupları olarak şu anda İstanbul’da seçim kurullarının çalıştığı bütün okullarda sayımın devam ettiği, okulda katta sandıkta sorumlu olan arkadaşlarımız üstlendikleri sorumluluğun farkında olarak bize sürekli sonuçları aktarıyorlar ve o sonuçlardan elde ettiğimiz şu andaki verilere göre bir kere daha ifade ediyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadir Topbaş ile ve AK Parti’yle devam ediyor.

Haberin Devamı

SON GÜLENİN İYİ GÜLECEĞİ ANLAYIŞLA...

Biz coşkumuzu heyecanımızı teşkilat disiplini içerisinde ama aynı zamanda son gülenin iyi güleceği anlayışı içerisinde sükunetle sonuçları takip ederiz. Coşkumuzu teşkilatlarımızdan bize akan sonuçlar neticeyi kesin tayin ettiğinde yine sükunetle bayram coşkusunu yaşarız.

SEÇİMİN İKİ KAYBEDENİ VAR

Bu seçimin İstanbul açısından iki kaybedeni vardır. Bir AK Parti karşısında oluşturulan cephe içerisinde yer alanların tamamı, iki CHP’nin adayı olarak ortaya çıkan ama bize göre o cephenin adayı olan Mustafa Sarıgül.

Babuşçu: İstanbul Topbaşla devam ediyor
Önce hastaneye sonra Ankara'ya

SARIGÜL'E DE YENİLGİYİ TATTIRARAK...

Ama bir şey söyleyeyim. 2009’da da manipülasyonlar karşısında, AK Parti karşısında yenilgiyi tadan, kendisi açısından başarı olarak gören Kılıçdaroğlu genel merkeze yürüdü. Şimdi Sarıgül’e de yenilgiyi tattırarak onu CHP genel merkezine gönderiyor.

BİR KAÇ UYDURUKTAN KANAL

Biz kampanya dönemi boyunca tahriklerle karşı karşıya kalmamıza rağmen, gönül yürüyüşümüzü hiç zedelemedik. Bu akşam da sizlerden isteğim, yine coşkumuzu milletimize hediye olarak sükunetimizi aklı selimimizi muhafaza ederek coşkumuzu milletimizle paylaşacağız. Bu sonuçlar üzerine farklı tahrik peşinde olanlara asla fırsat vermemeliyiz. Şu anda bile bu cephenin manipülasyonu içerisinde birkaç uyduruktan kanal hala bu sonuçları manipüle etmeye çalışıyor. Onun için biz sonuçların tamamı elimize geçtiğinde coşkumuzu bir kere daha paylaşacağız. Ama ben İstanbul için, 47-50 bandında sonucu tayin etmiş olacağız ve o zaman daha büyük coşkuyu bu salonda paylaşacağız.

Haberin Devamı

SALICI: MAALESEF 2009'DA DA YAŞADIĞIMIZ BİR DURUM"

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, "Bugün maalesef 2009'da da yaşadığımız bir durumu bu sefer Bakırköy'de yaşadık. Üç mahallede, Şenlikköy'de, Yeşilyurt'ta ve Yeşilköy'de uzun zamandır elektrik kesintisini unutmuş olan yurttaşlarımız, yarım saatten uzun bir süre elektrik kesintisi ile karşılaştı" dedi.

Salıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'un seçim sonuçları ile ilgili birçok manipülatif bilgiler olduğunu belirterek, kendi örgütleri üzerinden kurdukları bilişim sistemi üzerinde sisteme girdikleri bilgileri paylaştı.



İlçelerle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmayacağını, İstanbul Büyükşehir bilgilerini paylaşacağını ifade eden Salıcı, şöyle konuştu:

"Açılan sandık sayısını, Cumhuriyet Halk Partisi'ne çıkan oy sayısını, AKP'ye çıkan oy sayısını, MHP'ye çıkan oy sayısını ve diğer bölüm ile ilgili bilgileri paylaşacağım. Diğer bölümde, kullanılmayan oylar dahildir. Biz toplam seçmen sayısı üzerinden bir çalışma yürütüyoruz. Rakamları paylaşacağım için ortaya çıkan sonuç gerçekçi ve ıslak imzalı tutanaklarda bulunan sonuçtur. Yalnız şunu söyleyeyim; Bugün maalesef 2009'da da yaşadığımız bir durumu bu sefer Bakırköy'de yaşadık. Üç mahallede, Şenlikköy'de, Yeşilyurt'ta ve Yeşilköy'de uzun zamandır elektrik kesintisini unutmuş olan yurttaşlarımız, yarım saatten uzun bir süre elektrik kesintisi ile karşılaştı. Onun dışında sandıklarda küçüklü, büyüklü tartışmalar çıktı. Bu tartışmaların, bu sonuçların sonucu olarak bütün örgütteki arkadaşlarımdan Cumhuriyet Halk Partililer'den, daha da ötesi bütün seçmenlerimizden kendi sandıklarında sandık güvenliği olduğunu ve sayımın şeffaf bir şekilde yapıldığının sonuçlarını alana kadar ayrılmamalarını rica ediyorum."

Büyükşehir ile ilgili kendi sosyal medya merkezlerinden aldığı son verileri paylaşan Salıcı, İstanbul'da 12 bin 539 sandığın bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.

"İstanbul'da 32 bin 165 sandık var. Bu sandıklar arasında toplam yüzde 39'a denk geliyor" diyen Salıcı, şu ana kadar hiç bir yayın organında bu kadar yüksek oran açıklanmadığını bildirdi.

Haberin Devamı


Salıcı, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi'ne, adayımız Sayın Mustafa Sarıgül'e büyükşehir belediye başkan adayımıza çıkan oylar 1 milyon 513 bin 147. Sayın Kadir Topbaş'a AKP'ye çıkan oylar 1 milyon 462 bin 795, Milliyetçi Hareket Partisi'ne Sayın Rasim Acar'a çıkan oylar 129 bin 118. Bunun dışında diğer partilere çıkan oylar ve kullanılmayan oyların toplamı, 773 bin 994. Burada ortaya çıkan durum şu. Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 39,02, Adalet ve Kalkınma Partisi 37,72, Milliyetçi Hareket Partisi 3,29, diğer dediğimiz bölüm kullanılmayan oylar dahil olarak söylüyorum 19,96."

Gazetecilerin, Mustafa Sarıgül'ün parti merkezine gelip gelmeyeceğini sorması üzerine Salıcı, "Gecenin ilerleyen saatlerinde sandık sayıları açıldıkça, adayımızla görüşeceğiz ve ona göre bir plan yapacağız" diye yanıtladı.

Bu oylarda Şişli ve Sarıyer oylarının önde gelmesinin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Salıcı, "Sarıyer, bizim seçimi bir kaç puan farkla kazanmış olduğumuz 2009 seçimlerinde bir ilçemizdi. Benim size vermiş olduğum sandıkların sayısı 12 bin 539. Tüm İstanbul'dan gelen veriler bunun içinde. Bazı ilçelerimizde daha çok sandık açılmış olabilir. Oradaki oranlar daha fazla yansımıştır, bazı ilçelerimizde daha az açılmışsa orada daha az yansımıştır" ifadelerini kullandı.

Babuşçu: İstanbul Topbaşla devam ediyor
Elektrikler neden kesildi? Bakan açıkladı...

Babuşçu: İstanbul Topbaşla devam ediyor
İstanbul'da il başkanları atışması


Babuşçu: İstanbul Topbaşla devam ediyor
Yılmaz Büyükerşen'den flaş açıklama

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!