Barbaros Kanarya Adaları’nda

Güncelleme Tarihi:

Barbaros Kanarya Adaları’nda
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 01:47

Dünya denizlerinde sancak ve varlık göstermek, Türk dış politikasını desteklemek, uluslararası deniz eğitim tatbikatları yapmak gibi önemli misyonlarla Afrika kıtasının sularında Türk bayrağını dalgalandıran Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’na (TDGG) bağlı 4 askeri savaş gemisi, İspanya’nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan Las Palmas kentine geldi.

Haberin Devamı

TDGG, dün İspanyol basınına tanıtıldı. Gediz ve Oruç Reis firkateynleri, Heybeliada korveti ve Yb. Kudret Güngör lojistik gemisinin komutanlarının katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

OSMANLI’DAN BERİ İLK

TDGG komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Akdeniz ve Aden Körfezi ile Hint Okyanusu’nda düzenlenen misyonlardan sonra TDGG’nin 3’üncü kez böyle bir görev icra ettiğini ve bunu tüm Afrika’yı dolaşarak yaptığı belirterek, Afrika’nın güneyinde ilk defa deniz atış alanında tatbikat yapacaklarının altını çizdi. Dede, Kanarya Adaları’nı Osmanlı dönemi dahil sadece bir Türk askeri gemisinin ziyaret ettiğini ancak görev grubu olarak ilk defa Kanarya Adaları’na gelindiğini belirtti. 800 Türk askerin görev yaptığı TDGG, 24 ülke dolaşacak. Komutanlar Las Palmas Belediye Başkanı Juan İose Cardona’yı da ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!