Yurtdışına kaçabilirler

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışına kaçabilirler
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 01:47

Başbakan Erdoğan, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve gazeteciler Emre Uslu ile Önder Aytaç hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, kaçma ihtimalleri nedeniyle yurtdışına çıkış yasağı konulması talebinde bulundu. Önceki akşam gözaltına alınan ve casusluk iddiaları çerçevesinde sorgulanan Aytaç, gece 03.00’te serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’den sonra emniyet kökenli gazeteci Emre Uslu ve Önder Aytaç hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan suç duyurusunda, Yılmazer gibi Uslu ve Aytaç’ın da kaçabileceği iddiasıyla yurtdışı çıkış yasağı getirilmesi için mahkemeye başvurulmasını da istedi. Erdoğan’ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, Twitter hesaplarından ‘suç teşkil eden dinlemeleri yayınlamaları’ nedeniyle daha önce suç duyurusunda bulundukları Aytaç ve Uslu ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu sefer de tedbir alınması konusunda başvurdu. Avukatlar, Aytaç ve Uslu hakkında şikâyet konusu soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Ali Ethemoğlu’na verdikleri dilekçede, özetle şöyle dedi: “Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada, Fethullah Gülen grubuna/örgütüne mensup bazı kamu görevlileri ile gazeteci ve eski polislerin yurtdışına kaçtığı, diğerlerinin de kaçacağı, yarınki seçimden hemen sonrası için ABD, Belçika, Kanada ve İsrail’e uçak bileti aldıklarının konuşulup yazılmakta. Yurt dışına kaçma ihtimali olan Aytaç ve Uslu hakkında gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.”

AYTAÇ SERBEST

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük önceki akşam Aytaç hakkında gözaltı talimatı verdi. Savcılık talimatı doğrultusunda Aytaç’ın evine giden terör ve istihbarat ekipleri, kendisine ulaşamadı. Aytaç, akşam saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Burada kendisine 12 soru yöneltilen Aytaç, gözaltı işlemlerinin ardından gece 03.00’te serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Aytaç’a “Tapeleri yükleme talimatını siz mi verdiniz? Görüşmelerin içeriğini önceden nasıl öğrendiniz? Paylaşımda bulunan Twitter hesapları kimlere aittir? Bu şahıslarla irtibatınız nedir? Daha önce paylaştığınız bir videoyu sık sık paylaşmanızdaki amacınız nedir? Sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan video ve konuşma içeriği hakkında daha önce size kim veya kimler bilgi verdi? Bu konu hakkında geçmişte bilgi sahibi oldunuz mu? Paylaşmış olduğunuz internet adresi ve uzantısını kimlerden öğrenerek paylaşımda bulundunuz?” soruları yöneltildi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU DA SÖYLEDİ

Aytaç ise casusluk ve ajanlık iddialarını reddetti:
“Konuşmaların içeriğinden önceden haberim olmadı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bana isnat edilen suçun aynı şekliyle açıklamalarda bulundu. MHP Milletvekili Lütfi Türkkan da Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla birebir örtüşen açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada bu konuşmalar çokça paylaşıldı. Ben de söz konusu televizyon programında uzmanlık alanıma giren bu konuda yorumlarda bulundum. Konuşma içeriği hakkında hiç kimse bir bilgi vermedi, hiç kimseden öğrenmedim. Bilmediğim, videolar hakkında bilmediğim sosyal paylaşım sitelerine, bilmediğim insanlara bunlar yayınlansın diye talimat vermedim.”

Haberin Devamı

PEMBE DİZİ İÇİN YETİŞTİRİLMEDİM

Devletin imkanlarıyla güvenlik üzerine eğitim aldığını da belirten Aytaç, “Devlet beni magazin, popüler kültür, televizyondaki pempe diziler konusunda yetiştirmedi. Devlet güvenliği, istihbarat, espiyonaj konularında yetiştirildim. Bugün EGM’de görevde olan müdür yardımcılarını, 1’inci sınıf, 3’üncü sınıf emniyet müdürlerini eğittim. AK Parti’nin siyaset akademisinde dersler verdim. Böyle bir insanın casusluk faaliyetleri içerisinde olması akla mantığa aykırıdır” savunmasını da yaptı.

YILMAZER VE ZAMAN YAZARLARI

Başbakan Erdoğan, kendisine iftira ve hakarette bulunduğu iddiasıyla eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. Erdoğan avukatları aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda, “Yılmazer’in yurtdışında taşınmaz satın aldığı, yurtdışına çıkarak bir daha dönmeyeceği şeklinde duyum alındığı, Yılmazer hakkında soruşturma yapılması ve yurtdışına çıkış yasağı konulması” gerektiğini belirtmişti. Başbakan Erdoğan, attıkları tweet’lerle kendisine hakaret ettikleri iddiasıyla Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ile Zaman Gazetesi yazarı Mehmet Kamış hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!