Dolap dolap söyle bana var mı benden güzeli bu dünyada

Sivilce, kırışıklık ve şişlikler...

Haberin Devamı

Hepsi de sık görülen cilt şikâyetleri. Gelin cildinizi tamamen doğal tariflerle yatıştırıp arındıralım

Bal ve muzla şişlikleri indirin

Yüzünüzdeki şişlikler sinirinizi mi bozuyor? Yüzünüzün böyle kabarmasına neden olan şey işlenmiş et olabilir. Bu etlerdeki ekstra kimyasallar ve tuz, vücutta su tutulmasına neden oluyor. Daha az tuz tüketmek için işlenmiş et yerine ızgara tavuk göğsü tercih edin. Aşağıda paylaştığım maskenin anti-enflamatuar etkileri şiş görünümü en aza indirgemeye yardımcı olacak.
Malzemeler
1 adet olgun muz
1 yemek kaşığı organik bal
Birkaç damla portakal suyu
Hazırlanışı
Muzu ezin. Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. 20 dakika bekleyin ve durulayın.

Çikolata ve yulafla gözeneklerinizi açın

Yediğiniz hangi besinin akneye neden olduğunu merak mı ediyorsunuz? Gözeneklerinizin ekstra yağla tıkanmasının sebebi belki inanmayacaksınız ama dolabınızdaki o masum süt olabilir. Akne probleminiz sürekliyse, sütünüzü badem sütüyle değiştirmeyi deneyin ve sonuçları gözlemleyin. Aşağıdaki yüz bakımı tarifi, cildi yumuşatan ve pürüzsüzleştiren çikolatayla tıkanmış gözenekleri açan doğal arındırıcı yulaf unu içeriyor.
Malzemeler
2 yemek kaşığı çikolata
30 gram yulaf unu
1/4 fincan kaymak
2 yemek kaşığı lor peyniri
1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Çikolatayı eritin. Tüm malzemeleri bir araya koyup karıştırın ve uygulayın. 20 dakika bekletin ve soğuk suyla durulayın.

Haberin Devamı

Çilek ve kremayla kırışıklıkları azaltın

Kırışıklıklar yaşlanmanın bir parçası... Eğer erken yaşlanma sizi rahatsız ediyorsa, şeker tüketiminize bir göz atın derim. Aşırı şeker tüketimi, cildi destekleyen kolajen ve elastin liflerine zarar veriyor. Şeker yerine,
C vitamini deposu yabanmersin tüketin. Aşağıda yazdığım basit tarif hem cildinizi nemlendirecek hem de yüksek C vitamini içeriği kırışıklık görünümünün en aza inmesini sağlamaya yardımcı olacak.
Malzemeler
1/4 kâse taze çilek
1/4 kâse sade yoğurt
Hazırlanışı
Çilekleri ezin ve yoğurtla karıştırın. Maskeyi 20 dakika boyunca bekletin ve soğuk su ile durulayın.

Bir zaman makinesi olarak limon

Haberin Devamı

Hayat nasıl da hızla akıp gidiyor değil mi? Bunun yüzünüzdeki etkileri canınızı sıkıyorsa sizinle paylaştığım basit adımları uygulayarak cildinizin genç görünmesini sağlayabilirsiniz. Yaşımız ilerledikçe cildimiz C vitamini kaybetmeye başlıyor. İmdadımıza da limon mucizesi yetişiyor. Evet bildiğimiz limon! Limondaki C vitaminini açığa çıkararak zamanı geriye sarabiliriz. Nasıl mı? Üç yolu var:

1-Yaşlılık lekeleri
C vitaminini yaşlılık lekelerinde kullanmanın en etkili yolu limon suyu. Limonun suyundaki sitrik asit lekelerin giderek belirsizleşmesine ve hatta cilt tonu eşitliği sağlanmasına yardımcı oluyor. Uygulaması çok basit: Her gün limon suyunu lekelerin üzerine hafifçe dokundurarak sürün. 5-10 dakika bekleyin. İstenmeyen lekelerle nasıl vedalaştığınızı göreceksiniz.

Haberin Devamı

2-Kırışıklık ve ince çizgiler
Kırışıklıklar yüzünüzün en mimikli yerlerinde ortaya çıkar. Kırışıklıklarla savaşmak için beslenmenizde C vitaminine yeterince yer vermelisiniz. Bol bol C vitamini bakımından zengin besinler tüketin: Başta ekşi dostumuz limon tabii. Sonra çilek, papaya ve ananas... Bu lezzetli yiyecekler sayesinde vücudunuz daha fazla kolajen üreterek istenmeyen kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olacak.

3-Sarkan cilt
Cildinizde C vitamini kullanmak kolajen üretiminin artmasına yardımcı olarak cilde tekrar esneklik kazandırır ve iki hafta gibi kısa bir süre içinde sarkmayı önlemeye yardımcı olur. Evde kendiniz bile uygulayabilirsiniz: Nemlendiricinizin içine biraz limon suyu karıştırıp günde bir kere; sabahları uygulayın. Bana müteşekkir kalacaksınız!

Haberin Devamı


‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün Digiturk Turkmax Gurme’de saat 20.00’de tekrarı ise ertesi gün saat 09.00’da yayımlanıyor

Yazarın Tüm Yazıları