Dünya İzmir’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dünya İzmir’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 01:28

Alanında bir dünya markası olan ve sektörün ilk 3 fuarı arasında yer alan MARBLE 2014 Fuarı, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticaret köprüsü kurdu.

Haberin Devamı

BU yıl kapılarını 20’inci kez açan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, hem katılımcısının hem de ziyaretçisinin yüzünü güldürdü. 26-29 Mart tarihlerinden düzenlenen MARBLE 2014 Fuarı, yurtiçi ve yurtdışından bin 197 firmanın katılımıyla 45 bin metrekarelik alanda organize edildi. Başladığı günden bugüne her geçen yıl daha iyiye giden fuara, geçen yıl yurtiçi ve dışından bin 182 firma katılmıştı. Fuarı dört gün boyunca 77 ülke ve yurt içinden 81 ilden sektör temsilcisi ziyaret etmişti.

MARBLE Fuarı’nı 20’nci kez organize etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Türk doğaltaşı için yeni ihracat pazarları bulmak ve dünya ticaretinden aldığı payı artırmak için ziyaretçi ülke ve yabancı alıcı sayısını artırmaya yönelik girişimlerini yıl boyu sürdüren İZFAŞ olarak başarılı bir fuar organizasyonu geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılki fuarda Çin, İsrail, Ürdün, İran, Filistin, İtalya, Libya, Yunanistan, Irak ve Suudi Arabistan’dan gelen ziyaretçilerin yoğunluğu ve yaptıkları büyük alımlar dikkat çekiciydi. İş bağlantıları bakımından katılımcı ve ziyaretçilerimiz verimli bir fuar geçirdiler” dedi.

Haberin Devamı

Yeni kapılar açıldı

Örs, Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nın devreye girmesiyle Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı ve İzmir fuarcılığında doğan MARBLE’da dünya liderliğini hedeflediklerini dile getirdi. MARBLE’ın hem ticareti, hem ülke ihracatını, hem de fuarcılık sektörünü geliştirdiğini aktaran Örs, MARBLE 2014’ün yeni pazarların kapılarını açtığını söyledi. ? HÜRRİYET / İZMİR

FUARDAN KISA KISA

MARBLE 2014’e bu yıl 78 ilden, 85 ülkeden ziyaretçi geldi.

Fuarda 42 ilden, 32 ülkeden katılımcı geldi. Danimarka, Filistin, Suudi Arabistan ve Tunus, ilk kez fuara katılan ülkeler oldu.

Fuar sırasında, her biri ortalama 25 ton ağırlığında olan toplam 659 adet blok Kültürpark Alanı’na taşındı ve tanıtımı yapıldı.

EKONOMİYE DEV KATKI

MARBLE Fuarı’nda yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcılar ve ziyaretçiler, başta İzmir olmak üzere Türkiye ekonomisinin kalkınmasına da katkıda bulundu. Yapılan konaklama, ulaşım ve diğer harcamaların ortalama 100 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. MARBLE Fuarı sırasında, katılımcı ve ziyaretçiler, İzmir kent merkezindeki otellerin dışında, çevre ilçelerdeki otellerde de konakladı. MARBLE, 2015 yılında da Türk doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların ortak desteğiyle ve tam bir işbirliği içinde düzenlenmeye devam edecek. 21. MARBLE, 25 - 28 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!