'Musluğu açsa dinlenemez'

Güncelleme Tarihi:

Musluğu açsa dinlenemez
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 07:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye’ye yönelik savaş planları içeren son ses kayıtlarıyla ilgili “Suriye Türkiye politikası içerisinde üstlendikleri rol, pozisyon gereği acaba bir savaş çıkarma gibi düşünceleri mi var. O çılgınlığa girmezler inşallah” dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep dönüşü yolda verdiği molada soruları yanıtlayan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

SAVAŞ DÜŞÜNCESİ Mİ VAR?
(Suriye ile savaş planı kayıtları) Bu seyahatler sırasında o kadar ayrıntılı biçimde inceleme fırsatımız olmadı. Ama Suriye Türkiye politikası içerisinde üstlendikleri rol, pozisyon gereği acaba bir savaş çıkarma gibi düşünceleri mi var yani. Bilemiyorum. Bu konuda kesin bir şey söylemek de yanlış olur. Dışişleri Bakanına kadar dinleniyor olmaları çok feci bir durum Türkiye açısından. Türkiye’nin hiçbir kurumunun gizli görüşmelerinin, dosyaların veya zarfların üzerindeki ‘gizli’ ibaresinden başka bir özelliği kalmamıştır. Bunu bütün siyasi partiler, bütün sivil toplum kuruluşları da devleti yönetenler de düşünmeli. Bu kadar dinlemeye yönelik bilgiler nereye akıyor, ne maksatla yapılıyor, ne zaman kullanılıyor?

Haberin Devamı

MUSLUĞU AÇSA DİNLENEMEZ
Bir Dışişleri Bakanı, bir Müsteşar… Bulunduğu ortamda bir musluk açsa, suyu akıtsa dinlenemez. Ama bunlar dinleniyor veya veriliyor. Biz de yeni bir tape çıktı diye arkasında çok duruyoruz. Mesela tapeler konusunda Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu gibi bir iki tanesini siyaseten değerlendirdik, onun haricinde hiçbir konuya girmedik. Bunun ne kadarı doğru, ne kadarı servis işidir, ne kadarı başka bir amaçla kullanılıyor orasını bilemiyoruz. Bu satranç oyunu gibi. AKP’nin payı, Recep Tayyip Erdoğan’ın payı, servislerin payı veya karşı kimse bilemiyoruz. 17 Aralık’tan sonra her gün yeni bir olay, yeni bir kaset, o zaman devleti yönetenlerin çok saf, saflığın ötesinde aptal olması lazım.

ADAMIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ NİYE KISITLIYORSUN
(Yayın, twitter, youtube yasaklamaları) Serbest bırakacaksın, yasakla olmaz bu. Doğru bulmuyorum bu yasaklamaları. Devlet güvenliği ve özgürlük açısından yorumlayacaksın. Adamın özgürlüğünü niye kısıtlıyorsun? Ama bir de bu teknoloji, devletin milli güvenliğine karşı kullanılıyorsa o zaman önlemek lazım. Bunların hangisi özgürlük kapsamı içindedir, hangisi milli güvenlik, hangisi de organize suç örgütü? Devletsin sen, tabii ki bu konularda dikkatli olacaksın. Türkiye’ye zarar veren noktaları ayıklayabilme kabiliyetin olacak. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlışı, bunları kategorize etmemesi.

Haberin Devamı

ADAM İMRALI’DA ÇÜRÜR KENDİ KENDİNE
(Demokratik açılım süreci) Türkiye’de PKK’nın temel amacı böyle bir devlet kurmak. Adam, ‘özgürlük’ demiyor, ‘ben bağımsız devlet kuracağım’ diyor. Yoksa o bağımsız devlet kurma kararlılığı olmasa adam İmralı’da çürür ya kendi kendine. Oslo, İmralı, Ankara, Kandil’e kadar giden süreç içerisinde yaptıkları görüşmelerde, demokratik özerklik diye Öcalan’ın çizdiği bir şey var, o kapsam içinde ilerliyorlar. Dediler ki ‘biz 30 Mart’ta 2014’ü özerklik yılı ilan edeceğiz.’ HDP niye kuruldu? Muğla’nın x ilçesinde niye teşkilatlanıyor? Orada aldığı oy neyle eşdeğer olacak? Muğla’da diyelim 500 oy çıktı HDP’ye. Onun yorumu farklı, BDP’ninki farklı. BDP’nin çalışma alanı genellikle Güneydoğu Anadolu. Nedir orası? 15 kantonlu Kuzey Kürdistan özerk yönetimi. Yasa değişikliğiyle zemini hazırlandı. Şimdi bakın çizdikleri haritaya uygun gelişme var. Bu seçimde o yapılıyor.

Haberin Devamı

8 MİLYON NÜFUS 144 BİN KM TOPRAK
Urfa’da seçime gidiliyor niye hiç alakası olmayan bir valiyi oraya koyuyorsunuz? Diyarbakır Belediye Başkanı’nı oraya koyuyorsunuz… Valiyle, Diyarbakır Belediye Başkanı’nın oradaki yarışmasında elde edilen nedir? Belediye Başkanlığı mı? Alabiliyorsa alsın. Alamıyorsa, Baydemir dediği insanın belediye başkan adayı olarak tek dereceli bir seçimde aldığı oy, onların siyasi yönden nüfusu anlamını taşır. Egemenlik hakkı alabilmesi için toprak ile nüfusun üst üste getirilmesi lazım. Bu büyük tuzak topluma anlatılmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!