Putin sonunda itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

Putin sonunda itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 01:39

UKRAYNA’da aylar süren gösteriler sonucu geçen ay devrilen eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ın ardından ülkenin diğer bölgelerinde de bağımsızlık referandumu düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Kırım’a müdahale eden üniformalıların, Rus askeri olduğunu ilk kez itiraf etti. Ordumuz sınav verdi: Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım’ın Ukrayna’dan kopartılarak Rusya’ya bağlanması sürecinde Rus Silahlı Kuvvetleri’nin yetenek ve kabiliyet olarak sınıf atladığını belirterek, ilk defa Rus askerlerinin Kırım’a müdahalesini kabul etti.

Yanukoviç, Ukrayna’yı karıştırıyor:

Batı yanlılarının yönetimi ele geçirmesi üzerine Rusya’ya kaçan Yanukoviç, dün düzenlediği basın toplantısında Ukrayna halkına seslenerek “Meydanı dolandırıcılara bırakmayın. Ukrayna’nın her bölgesinin statüsünün belirlenmesi için referandum talep edin” dedi.

Obama: Rusya asker çekmeli

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nı n Ukrayna sınırındaki askeri varlığının gerginli yarattığını ve hemen çekilmesi gerektiğini söyledi. Obama, “O birlikler ya Ukrayna’yı korkutmaya çalışıyor ya da Rusya’nın başka planları var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!