Cimbom’dan Borsa’da gol

Güncelleme Tarihi:

Cimbom’dan Borsa’da gol
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 01:35

Galatasaray Kulübü’nün, Galatasaray Sportif A.Ş’deki hisselerini 1lira bile koymadan yüzde 20’nin üzerinde arttırdığı bu işlemler sonucunda da kulübe nakit girişi sağlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın daha önce sattığı hisseleri bedavadan geri amış olması ise ‘Galatasaray gol attı’ şeklinde yorumlandı.

KAP'A AÇIKLADI

Galatasaray Sportif AŞ, yatırımcısına verdiği opsiyon süresinin tamamlandığını duyurdu. Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Galatasaray Sportif AŞ’nin çıkarılmış sermayesinin ortakların rüçhan hakları kısıtlanmak suretiyle 13.9 milyon TL’den 21.6 milyon TL’ye yükseltilmesi dolayısıyla ihraç edilen toplam 7.7 milyon TL nominal değerli payların tahsisli olarak Toptan Satışlar Pazarı’nda satış işleminin 26 Şubat 2014’te tamamlandığı belirtildi. Bu işlem sonucunda, Galatasaray Sportif AŞ’nin yüzde 55 olan hisselerini yüzde 20’nin üzerinde bir oranda artırdığı ve Galatasaray Kulübüne bir miktar da nakit girişi sağlandığı tahmin ediliyor. Galatasaray Sportif AŞ’nin gerçekleştirdiği bu işlem finans çevrelerinde, “Kulüp, Galatasaray Sportif AŞ’deki hisselerini 1 lira bile koymadan, 4’e sattığı hisselerini 1 lira değerden yerine koymuş oldu. Galatasaray’a yakın kaynaklar ise söz konusu işleme ilişkin, “Daha önce sattığımız hisseleri fazlasıyla yerine koyduk. İlk hisse satışında şirketin sermayesi 1.3 milyon TL idi. Şirketin özkaynakları da, 270 milyon TL civarında eksideydi. Bu işlem sonucunda özkaynaklar artıya geçti üstelik de, şirketin değeri arttı. SPK’nın aslında kulüp lehine bir karar vermiş olduğu anlaşıldı” değerlendirmesini yaptı.

1 YIL SATAMAYACAK

SPK, 14 Şubat’ta Galatasaray Sportif AŞ’nin 313 milyon TL’lik sermaye artırımı başvurusuna şartlı izin vermiş, şirket de daha önce Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne (kulüp) koymuş olduğu 173 milyon TL kadar sermaye artırımı yapacağını duyurmuştu. Şirket 18 Şubat’ta Borsa İstanbul Toptan Satışlar Pazarına başvuru yaparak, isteyen diğer ortakların bir ay içinde Şirket’in paylarını alabileceğini duyurmuştu. Kulüp topladığı hisseleri 1 yıl boyunca satamayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!