303 belediye işçisi sendikalı oldu

Güncelleme Tarihi:

303 belediye işçisi sendikalı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 20:44

İZMİR’in Urla İlçesi’nde, 303 belediye işçisi sendikalı oldu.

Haberin Devamı

Urla Belediye Başkanı ve DSP adayı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Urit Sosyal Etkinlikler Salonu’nda işçilerle bir araya gelip, "Ücret eşitsizliği gidereceğiz" dedi.

Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, "Belediyemizde görev yapan kadrolu işçiler ile taşeron şirket üzerinden çalışan işçilerimiz arasındaki ücret eşitsizliği beni çok rahatsız ediyor. Her ay maaşları verirken içim sızlıyor. Bu dengesizliği gidermek için taşeron üzerinden çalışan arkadaşlarımızı, ’Sendikalı yapacağız’ dedik ve bugüne kadar verdiğim tüm sözleri tuttum. Bu sözümüzü de tuttuk ve tüm taşeron işçilerimizi sendikalı yaptık" dedi. Sendikaya üye olmanın işin ilk ayağı olduğunu sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu şunları söyledi: "Seçimlerle birlikte köylerimizin hepsi mahalle oluyor ve hizmet alanımız genişliyor. Dolayısıyla kadromuz da genişliyor. Kadroya ilk olarak taşeronda çalışan işçilerimizi alacağız. Bu konuda sizlerin aklını bulandıranlar olabilir. Onlara kanmayın, inanmayın. Geçtiğimiz yıllarda norm kadro yasası çıktığında tüm belediyeler işçileri çıkardılar ve bu işçiler farklı ilçelerde farklı görevlerde çalıştırılıyorlar. Düzenleri bozuldu. Ancak biz bir kişiyi dahi çıkarmadık. O zaman nasıl ki o işçilerimin arkasında durduysam ve göndermediysem sizin de yanınızdayım ve kadem kademe hem maaşlarınızda hem de sosyal haklarda iyileştirme yapacağız."

Önemli olanın zoru başarmak olduğunu da vurgulayan Karaosmanoğlu, "Biz zor zamanların insanıyız. Hiçbir zorluk bizi yıldıramaz. Biz sizlerle birlikte her zorluğu aştık. Sizlerin hakkınızı vermek de benim boynumun borcu. Büyüklük hak ve adaleti uygulamakla olur. Önce kendine güveneceksin. Ben kendime güveniyorum, size güveniyorum. Sizlerin de bana güvendiğinizi biliyorum. Bu güveninizi boşa çıkarmayacağım, yüzünüzü yere baktırmayacağım ve sizi mahcup etmeyeceğim" diye konuştu. Urla Belediyesi işçilerinin bağlı olduğu DİSK Genel-İş Sendikası işyeri temsilcileri Erdal Yay, Dilek Öztürk, Bilal Kocademir, Hakan Başaran ve Özcan İşçen’in de hazır bulunduğu toplantıya katılan işçiler Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür edip, alkışladı.

Urla Belediyesi işçilerinin bağlı olduğu DİSK Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener da sendikaya üye olmanın herkesin anayasal hakkı olduğunu belirtip, "Anayasamızın ilgili maddesi çok açık ve nettir. Biz DİSK Genel-İş Sendikası ailesi olarak bu ülkede hiçbir çalışanın açlık sınırında ücret almasını kabul etmiyoruz. Öncelikli olarak, taşerona karşı mücadele eden bir sendikanın yöneticileriyiz. Urla Belediyesi’ndeki taşeron arkadaşların anayasal haklarını kullanarak üye olmalarını hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!