Son sözler...

Güncelleme Tarihi:

Son sözler...
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 01:51

Haberin Devamı

AZİZ KOCAOĞLU (CHP)

Son sözler...

Sandıkta birleşin çağrısı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, yeniden aday gösterilmediği için parti değiştiren belediye başkanlarına son kez “Yanlıştan dönün. Oyları bölmeyin!” çağrısı yaptı. Belediye başkanlığının bir meslek olmadığını, bayrağı başkalarının da taşıması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti;
“Aralarında 3 – 4 kez belediye başkanlığı, milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız var. Bunların siyaseten bağımsız ya da başka partiden aday olmalarını yanlış bulduğumu birçok kez ifade ettim. Buradan son kez yine sesleniyorum. Kamuoyu yoklamalarında hiçbir arkadaşımızın seçimi kazanma gibi bir oy oranı taşımadığını görüyoruz. Bu son aşamada değerlendirmelerini yapıp oyları bölmemelerini salık veriyorum Hepsiyle birlikte çalıştık, bunu onlardan talep etmek benim en doğal hakkım. Ülkenin bu koşullarında oyların bölünmesi kimsenin yararına değildir. Oyları bölmeye kimsenin hakkı yoktur. Doğruya dönmeleri, memleketimiz ve kentimiz için yararlı olacak. Adaylarımızın sandıkta birleşmesini, adaylıktan çekilmelerini diliyorum. Hemşehrilerimizden de sandıkta birleşerek oyları boşa çıkartmamalarını istiyorum. Ne kadar çok oy farkı olursa elimiz o kadar güçlenir.”

Haberin Devamı

Yolsuzluk yaptı diyemediler
NTV’de canlı yayına katılarak “Sizinle ilgili rakip adaylar ‘İzmir 10 yıl kaybetti’, ‘Aziz Kocaoğlu, yaptık demiyor, hala yapacağız’ diyor. Bunun için ne diyeceksiniz” sorusuna cevap veren Kocaoğlu, “Muhalefet ‘yandaşına bir şey götürdü’, ‘yolsuzluk yaptı’, ‘kaynağı kötü kullandı’ diyemediğine göre, böyle bir eleştiriye mesnet olacak dokümanlar bulamadığı için ‘beceriksizdi’ gibi soyut kavramlar üzerinde duruyor. 10 yıllık belediye başkanlığı dönemimde başarılı bir belediye başkanlığı geçirdiğimi düşünüyorum” dedi.

SANATA SAHİP ÇIKACAK
Tüm tiyatro emekçilerinin Dünya Tiyatrolar Günü’nü de kutlayan Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem projesi olan Şehir Tiyatrosu’nu hayata geçireceklerini söyledi. Kültür sanatı her zaman desteklediklerini, opera binasının temelini atacaklarını ifade eden Kocaoğlu, merkezi hükümetin opera ve baleyi, senfoni ve flarmoni orkestralarını kaldırması halinde bu konuda da sorumluluk üstleneceklerini belirtti. Başkan Kocaoğlu, “Kültür sanatsız kalkınmanın olmayacağına inanan bir felsefeden geliyorum. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konserler vermesini sağladık. Merkezi hükümet bunları yok etmeye kalkarsa kentte operanın, balenin, senfoni orkestrasının yaşamasını sağlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

SON TUR İLÇELERDE
Kocaoğlu, yerel seçimlerin son ziyaretlerine Küçük Menderes turuyla devam etti, Tire, Bayındır ve Ödemiş’te vatandaşları selamladı. Tire’de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Bayındır’da aday Dr. Ufuk Sesli ve Ödemiş’te Başkan Bekir Keskin ile halkı selamlayan ve sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Kocaoğlu, el ele ve uyum içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Küçük Menderesliler’den Pazar günü mutlaka oylarını kullanmalarını isteyen Kocaoğlu, “Hem oyunuza, hem sandığınıza, hem de geleceğinize sahip çıkın” dedi.

BİNALİ YILDIRIM (AK PARTİ)

Son sözler...

İzmir’in damarlarını açacağım

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçime saatler kala son mesajlarını İzmir´in Tire, Bayındır ve Torbalı ilçelerinde verdi. Gittiği ilçelerde ilgiyle karşılanan ve bir ilçeden diğerine gitmekte güçlük çeken Yıldırım, vatandaşlara seslendi. Yaptığı konuşmalarda, İzmir´in damarlarını açaraklarını, 7-24 yaşanılır bir kent haline getireceklerinin sözünü vererek, şimdiye kadar ne söz verdiyse yaptığını ifade eden Yıldırım, “Neyin sözünü verdiysem arkasında oldum. Yapamayacağım sözü vererek umut ve hayal tüccarlığı yapmadım. Şimdi sıra İzmir´de. İzmir´in hizmetsizlikten ağlayan yüzünü güldüreceğim. İzmir´in damarlarını açacak cerrah olarak karşınızdayım” dedi. Yıldırım, belediye çalışanlarının hepsinin yerinde kalacağını iş konusunda bir sıkıntı olmayacağını söyledi, “Bakan olduğum zaman eski personelle çalışmayı sürdürdüm. Kimsenin işinden etmedim. Şimdide çalışanlarla yolumuza devam edeceğiz. Aksine bu kadar projede çalışacak insana ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süreç çok olumlu geçti
Seçim çalışmalarını da değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu; “İki yıla yakın bir süredir hazırlandığımız seçim günü geldi. Bizim siyaset anlayışımız gereği, İzmir gibi bir şehrin belediye başkan adaylığı bile büyük bir imtiyazdır. Ve adaya büyük sorumluluk yükler. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirebildiğimizi ümit ediyorum. orucu ama tatmin edici bir süreç geride kaldı. Güzel İzmir’in dertleriyle dertlenmek bile güzel. Ümit ediyorum ki bizimle birlikte bu çalışmalarda yer alan bütün arkadaşlarımız, yaşadığımız yorucu süreci, hayatları boyunca hoş bir hatıra olarak saklayacak. Ümit ediyorum ki yaptığımız çalışmalar, Türkiye’nin demokrasi tarihinde hak ettiği yeri alacak. İzmir’in tarihinde bir dönüm noktası olarak yerini alacak. Bu vesileyle, seçim çalışmalarımızda görev alan bütün arkadaşlarımıza, gönüllü olarak çalışmalarımıza katılan bütün hemşerilerimize, bize destek olanlara, bizimle yarışırken İzmirlilere yakışan bir olgunlukla davranan bütün hemşerilerime gönülden teşekkürlerimi sunarım.

Haberin Devamı

İSİMLER DEĞİL NESİLLER
Yıldırım, “Seçeceğiniz isimler değil, İzmir’in gelecek nesilleridir. Yarın söz sizin, karar sizin İzmir” diyerek, “nasıl bir geleceğe ‘evet’ diyeceksiniz?” diye zordu. Yıldırım, “Gelecek 5 yıl için mazeret değil, çözüm üreten, İzmir’i dünya kenti yapacağını söyleyen ve söylediklerinin hepsini yapmış bir hizmet erine mi? 10 yıldır çözüm yerine mazeret üreterek ‘yapabileceğim bir şey yoktu, ne yapayım olmadı, ağlayıp da gözümden mi olayım’ diyen bir düşünceye mi? İzmirli bunun kararını verecek” diye konuştu. Şehirciliği bildiklerinin, hizmet odaklı siyaset yaptıklarının altını çizen Yıldırım, İzmir’de bugün doğan çocukların geleceğini hazırlamak, yetişmiş gençlerimize iş sahaları açmak, kentin ekonomisini canlandırmak, engellilerin, yaşlıların hayatlarını kolaylaştırmak, ez cümle İzmirli hemşehrilerimin yaşadıkları şehri kıskanılan, gıpta edilen şehir yapmak için oylarınıza talibim” şeklinde konuştu.

KALKAN’A DESTEK
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Necip Kalkan’ın Eskiizmir Pazaryeri’ndeki mitingine katılan Yıldırım, alandaki coşkunun kazanılacak zaferin göstergesi olduğunu söyledi. Yıldırım Karabağlardan rekor oy oranı beklediğini vurguladı. Dünya Tiyatrolar Günü’nü de Karabağlar’dan kutlayan Binali Yıldırım, “Öyle bir İzmir var ki tiyatrosu yok. İnsanların vakit geçireceği eğleneceği, yeşil alanları yok. Engelliler için mekanlar yok. İzmir’in en önemli sorunu, hiçbir sorunu olmamasıdır. İzmir’in en önemli sorunu bu başkandan kurtulmaktır. İzmirliyi görmeyen, yaşadığı sorunları hissetmeyen bu başkandan kurtulmak en önemli sorundur. Bunun için sandıklara sahip çıkalım. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim ekibimiz oylarına sahip çıkacak. Her işimizi bırakıp sandıklara sahip çıkacağız” dedi.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER
Yıldırım, İzmir’in dert küpü olduğunu, ancak bu durumun İzmir’i yöneten kimsenin umurunda olmadığını söyledi. İzmir’de yan gelip yatmanın, tembelliğin bedelini, İzmirlinin sandıkta ödeteceğini söyleyen Yıldırım, “Hizmet ekibi 31 Mart’ta iş başı yapıyor. Karabağlar söz namustur diyenlere oy vereceksiniz. Söz verip yapmayanlara oy vermeyeceksiniz. Bugüne kadar biz bir proje ortaya koyduklarını görmedik. Ne vaat edecekler onu da görmedik. Ama bir şey yapamazlar bugüne kadar verdikleri sözleri yapamadılar. 2014’te aynı projeleri ısıtıp önümüze koydular ve “Bize oy vermeyin, namusluya oy verin.’ Sizler namusluya oy vereceksiniz. Söz namustur diyenlere oy vereceksiniz” diye konuştu.


HESAP SORMA ZAMANI
Bornova Başkan adayı İlhan Kaya ile birlikte gittiği Ayakkabıcı ve Nakliyeciler Sitesi’nde esnafın buyük ilgi gösterdiği Yıldırım, sorunları dinledi, şöyle dedi; “Ayakkabıcı esnafı da yıllardır, yol diye diye ömrünü çürüttü. Yol yapmak, yol sorununu gidermek bizim için çok kolay. Bunu İzmirli hemşerilerim de çok iyi biliyor, Türkiye de çok iyi biliyor. Bu sorunu çözmekten sorumlu Büyükşehir maalesef siz, erken gelin geç çıkın, sorun da kalmaz gibi sözler söyledi, oyaladı. Yetki bize verildiğinde ilk işlerimizden biri bu sorunu çözmek olacak. İlk işimiz yolunuzu yapmak olacak. Ayakkabıcılar sandıkta bunun hesabını sormalı. Bu Pazar bu hesabı görme zamanıdır.”

İzmir’in derdiyle dertlezmir’in Derdiyle Dertlenmek Bile Güzel

“Biz yapa yapa İzmir’dekiler yata yata yöneticilik yaptı”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in yağmur yağınca sele giden, çöp dağlarının üzerine geldiği bir şehir haline geldiğini belirterek, “İzmirli bu şehre köy diyor, İzmirli şehrin bu haline isyan ediyor. Şehrin yöneticileri iş yapsaydılar, biz de şehir derdik. Ama şehircilik nasıl yapılırmış, hizmet nasıl yapılırmış 30 Marttan İzmir’de yaşayan herkes görecek. Bizim arkamızda dağ gibi hizmetler var. Biz yapa yapa İzmir’dekiler yata yata yöneticilik yaptı” dedi.
“30 Mart hesap sorma zamanı”
Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi ve Nakliyeciler Sitesi esnafı ile sabah saatlerinde seçim öncesi son kez bir araya gelen Yıldırım, site sakinlerinin çoşkulu alkışları arasında konuşma yaptı. AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya ile birlikte site sakinlerine seslenen Yıldırım, bakanlık yaptığı 11 yılda Türkiye’de büyük işlerin altına imza attıklarını söyledi. Yöneticilerin milletle iç içe olması gerektiğini belirten Yıldırım, İzmir’i yönetemeyen beceriksiz yöneticilerden kurtulması için 30 Mart tarihini işaret etti. ‘Biz yapa yapa geldik, İzmir’dekiler yata yata yöneticilik yaptı’ diye konuşan Yıldırım, “Bir yönetici milletle iç içe olursa, söylediği sözün arkasında olursa yücelir ve desteği artar. 10 yıldır bu şehri ‘yönetemeyen’ bir belediye başkanınız var. 3 aydır İzmir’in sokaklarında mahallelerindeyim. Herkes bir ağızdan ‘güzel İzmir’i köy olmaktan kurtarın’ diyor. Biz bunu söyleyince, bozuluyorlar. ‘Siz İzmir’e nasıl köy dersiniz’ diyorlar. Ya yapsaydın da şehir deseydik. Yüzde 62 kaçak yapılara sahip olmasaydı, yağmur yağınca sele gitmeseydi, çöp dağları İzmir’in üzerine geliyor. İzmirli nasıl köy demesin. İzmirli şehrin bu haline isyan ediyor” diye konuştu.
“Yöneticilerin çözüm odaklı iradesi yok”
30 Mart tarihinde İzmirlinin değişime karar vereceğine işaret eden Yıldırım, “Sorunlar dağ gibi büyümüş, bunları çözecek irade yok. Genel gündemden konuşuyorlar. İzmir’i konuşamazlar çünkü konuşacakları hiçbir şey yok. Biz projelerimizle geldik, 12 yıllık hizmetler ve dağ gibi hizmetler Türkiye’nin her yerinde görülüyor. İzmirli kararını verecek ve İzmir değişecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!