Wilders’e tepkiler gittikçe büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Wilders’e tepkiler gittikçe büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 16:02

Hollanda'da Müslümanlara karşı tutumuyla tanınan Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in Faslılar için kullandığı ayrımcılık içeren ifadelerden rahatsız olanlar, aşırı sağcı politikacı hakkında şikayette bulunmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Nijmegen kentinden sonra Meppel Belediyesi yöneticileri de toplu halde Wilders hakkında şikayet başvurusunda bulunurken, söz konusu açıklamaların kendilerini endişelendirdiği belirten Fas toplumu yetkilileri Başbakan Mark Rutte ile görüştü.

Wilders'in sözlerinin ırkçılık içerdiğini kaydeden Devlet ile Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) sözcüsü Yassin Elforkani, Başbakan'a kaygılarını ilettiklerini söyledi.

Özellikle küçük çocuklarda, geri gönderilecekleri yönünde bir korkunun hakim olduğunu belirten Elforkani, kendilerini rahatlatıcı bir eylem beklediklerini ifade etti.

"ENDİŞELENİYORUZ"

Başbakan Mark Rutte'nin Wilders'in partisiyle koalisyon kurmayacaklarına ilişkin açıklamasını yeterli görmediklerini anlatan Elforkani, "Endişemiz Wilders'in bu sözlerini daha da ileri götürmesi, o yüzden Sayın Başbakan'dan daha güçlü bir tavır bekliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Mark Rutte yaptığı açıklamada, yasalar karşısında herkesin eşit olduğu Hollanda'da hiç kimsenin durup dururken sınır dışı edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Wilders'in sözlerinden dolayı endişelenenlerin olabileceğine değinen Rutte, korkmaya gerek olmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Aşırı sağcı politikacı 19 Mart'ta düzenlenen yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamada, Hollanda'da yaşayan Faslıların sayısının azalmasını istemişti.
Wilders, seçim sonuçlarıyla ilgili Lahey'de düzenlenen parti toplantısında ise üyelerine, "Hollanda'da çok mu veya az mı Faslı istiyorsunuz?" sorusunu sormuş, salondakiler bir ağızdan "Az, az" diye cevap vermişti. Wilders, bunun üzerine "Gereğini yaparız" açıklamasında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!