Berkin soruşturmasında polis bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Berkin soruşturmasında polis bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 15:39

BERKİN Elvan’ın ölümünün ardından başlatılan soruşturmada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bölgede çalışan polislerin isimlerini tespit etmeye çalışan savcılığa 1065 polisin ismini gönderdi.

Haberin Devamı

Berkin’in ailesinin Avukatı Evrim Deniz Karatana bu gelişme üzerine savcılıktan, polislerden gaz tüfeği (ZET) eğitimi almış olanların, eğitim almamışsa bile bu silah kullandırılanların ve bu silahın ateşlenmesi talimatını veren, silahlı personeli sevk ve idare eden birim amirlerinin tespit edilmesi istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Berkin Elvan’ın başından vurulmasından sonra, ailesinin şikâyetiyle soruşturma başlatmıştı. Savcılık Berkin’i vuran polisin tespiti için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazmış, Okmeydanı’nda görevli polislerin isimlerinin bildirilmesini istemişti. İstanbul Emniyeti 16 Aralık 2013 ve 24 Mart 2014’te gönderdiği iki ayrı yazıyla toplam 1065 polisin isim ve rütbelerini bildirdi. Emniyetin yazısına göre, o gün orada görevli olan polis sayısı ise 275’ti. Ayrıca aynı grup amirleri birden fazla grubun başındaymış gibi görünüyordu. Ancak bu kadar çok isim bildirilmesi, zor yürüyen soruşturmayı daha da yavaşlattı.

DAR BİR PROFİLE İHTİYAÇ VAR
Berkin Elvan’ın ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana, dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, soruşturmanın doğru yürütülebilmesi için daha dar bir profilde araştırma yapılması gerektiğini belirtti. Evrim Deniz Karatana dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

POLİSLERİN HTS KAYITLARI İSTENSİN

- Çevik Kuvvet birlikleri içindeki grupların kim tarafından ve hangi ölçütlere göre oluşturulduğu tespit edilsin.
- Grupların asgari ve azami personel sayısı ile kaç kişiden ve hangi teçhizat ile oluşturulacağı konusunda kim tarafından hangi ölçütlere göre karara verildiği, grup amiri sıfatını taşıyan personelin, görev, yetki ve sorumlulukların neler olduğu araştırılsın
- Aynı grup amirinin hangi nedenle birden fazla grubun başından ve aynı gün içerisinde birden fazla görev yerinde gözüktüğü ve bu durumda görev yetki ve sorumluluklarının ne şekilde yerine getirdiği araştırılsın.
- Okmeydanı E-5 üzerinde görevli olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı grupların kask numaraları, ZET silahı kullanan polislerin (gazcı personel) isimleri tespit edilsin.
- 14 adet amir, amir vekili, yardımcısı ve şefin ifadeleri alınsın.
- Bugüne kadar ifadesi alınmış tüm polis memurlarının (21 polis memuru) ve bundan sonra şüpheli sıfatı ile beyanı alınacak tüm polis amir ve memurlarının mobil cep telefonu numaraları tespit edilsin, 15 Haziran 2013- 17 Haziran 2013 tarihleri arasındaki HTS raporları istensin.

Haberin Devamı

Berkin soruşturmasında polis bilmecesi

Berkin soruşturmasında polis bilmecesi
BERKİN’İ VURAN POLİSLER BUNLAR MI?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!