Davutoğlu Konya'daki AK Parti mitinginde konuştu

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Konyadaki AK Parti mitinginde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 13:37

Ses rahatsızlığı nedeniyle Konya mitingine katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine Dışişleri Bakanı ve Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu AK Partililere seslendi.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan’ın okuduğu şiir dev ekranda yayınlandı.

Ardından Erdoğan’ın daha önceki mitinglerde yaptığı konuşmalardan hazırlanan ses kaydı alandaki AK Partililere dinletildi.

Erdoğan’ın konuşması dinletilirken Ahmet Davutoğlu ve diğer AK partili yöneticiler sahnede bekledi.

Davutoğlu Konyadaki AK Parti mitinginde konuştu
ERDOĞAN MİTİNGLERE KATILMAYACAK



Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi:

Sayın Başbakanımızın Konya’ya sevdasına şahitlik eder misiniz? Uzun mücadelelerden sonra 55 mitingden sonra sayın başbakanımızın hiç susmayacak gönül diline vakıf olarak, beden dilinde bütün kullar için söz konusu olabilecek ama sesini hiçbir zaman kesmeyeceği bir istirahat ihtiyacı doğdu.

Geceleyin sayın başbakanımızı aradık ve dedik ki, eğer Konya’ya gelirseniz Konya’nın sizi nasıl yüreğine basacağını bilirsiniz. Ama doktorlarınız uyarıyorsa, istirahat ihtiyacınız varsa, daha bu memleketin ve Konya’nın size ihtiyacı var. sadece bugün değil bugün yarın değil önümüzdeki 10 yıllar boyunca ihtiyacı var dedik.

Haberin Devamı

Dedi ki, yarın bakalım. Bugün sabah tekrar baktığımızda, doktorların da aşırı ısrarıyla istirahate ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. O zaman dedi ki, Konyalılara selamımı iletin.Seçim zaferinden sonra çok daha muhteşem bir mitingle teşekkür mitinginde beraber olacağız dedi.

Onlar halkın huzuruna çıkamazlar. Ama sayın Başbakanımızın son iki aylık performansına baktığınızda halkımızla nasıl kucaklaştığını gördünüz. Herkes duysun diye. Size onun adına, bir muhasebede bulunuyorum. 12 yıl önce sayın başbakanımıza ve ekibine bir emanet tevdii ettiniz. Milli iradeye sahip çıkın dediniz. Hiçbir güç karşısında zayıf kılmayınız dediniz. 12 yıl sonra soruyorum, sayın başbakanımızın milli iradeye sahip çıktığına şahitlik eder misiniz? Bundan sonra da milli iradeyi her zaman ayakta tutacağına her zaman şahitlik eder misiniz? Sizin izzetinize onurunuza sahip çıktı mı? Bundan sonra da her ne şartta olursa olsun bu onuru izzetle temsil edeceğine inanıyor musunuz? İşte gerçek ses budur. İşte gerçek tanıklık budur. Allah şahitliğinizden razı olsun.

Haberin Devamı

Şimdi ilk defa olmuyor, son dönemde özellikle geçen yıl içinde ortaya konan bazı planları bazı komploları bazı kapalı kapılar ardında yapılan şantajları biliyorsunuz. Şimdi size soruyorum. Bu ilk defa olmuyor 2002 yılında AK Parti kurulduğunda, daha seçimlere girmeden başbakanımızı o zaman AK Parti genel başkanımızı seçimlerden men ettiler. Düşündüler ki bu hareket bu yürüyüş durur. Durdu mu?

O men ettikleri ve muhtar bile olamaz dedikleri genel başkanımız, başbakan oldu mu? Çünkü hakkın ve halkın rızasını alanlar hiçbir şartta engellenemezler. Peki 2004 mahalli seçimlerinde, genç subaylar rahatsız diye başlıklar atanlar çıktı. Engel olabildiler mi?

Haberin Devamı

2007 genel seçimlerine giderken, 27 Nisan muhtırasına milli iradeye sekte vurmak isteyenler başarılı olabildiler mi? 2008’te AK Parti’yi kapatıp milli iradeyi temsil eden partimizi engellemeye çalışanlar, AK Parti’yi durdurabildiler mi? Siz Konya’dan şahit olun, bir buçuk milyar İslam dünyası, ve bütün dünya şahit olsun ki hiçbir komplo bu hareketi durduramayacak. Hiçbir gizli odak milli iradenin yükselişine engel olamayacak inşallah.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!