Wilders hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Wilders hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 12:26

Hollanda Özgürlükçüler Partisi (PVV) lideri Geert Wliders hakkında toplumları kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve dışlayıcı tutumlarından dolayı suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Hollanda'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarından Demokratik Sol Dernekleri Federasyonu Başkanı (DSDF) Nevzat Cingöz, Wilders'in 19 mart akşamı yerel seçimlerinden sonra televizyona yansıyan ırkçı açıklamalarının Hollanda anayasasının 1. maddesini ihlal ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Cingöz, "Bilinçli bir şekilde etnik kökeninden dolayı Hollanda da yaşayan bir gruba yönelik ayrımcılık yaptığı nedeniyle suç duyurusunda bulunduk."

Geert Wilders, seçim sonuçlarıyla ilgili Lahey'de düzenlenen parti toplantısında ise üyelerine, "Hollanda'da daha çok mu daha az mı Faslı istiyorsunuz?" sorusunu sormuş, salondakiler bir ağızdan "Az, az" diye cevap vermişti. Wilders, bunun üzerine "Gereğini yaparız." açıklamasında bulunmuştu.

Fas toplumu konuyla ilgili yargı yoluna başvururken, Başbakan Mark Rutte'nin yanı sıra kendi partisinden isimler de Wilders'a tepki göstermişti. Aralarında milletvekillerinin de olduğu bir grup siyasetçi, Wilders'in başkanı olduğu PVV partisinden istifa etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!