Eline kan bulaşmış

Güncelleme Tarihi:

Eline kan bulaşmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 01:32

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında olduğu bazı üst düzey kamu görevlilerine ait olduğu ileri sürülen ses kaydına ilişkin, “Erdoğan’ın savaş kışkırtıcılığı yaptığını biliyorduk. Bu kadar rezilini bu ülke yaşamadı. Kana doymayan bir adam. Eline kardeş kanı bulaşmış” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Dün Hatay, Mersin ve Tarsus mitinginde Suriye ana gündemiyle konuşan Kılıçdaroğlu, sonrasında da gazetecilerin sorularını yanıtladı, şunları söyledi:

ZEVK DUYUYOR

(Son yayınlanan ses kaydına atıfla) Eline kan bulaşmış; kardeş kanı bulaşmış. Müslüman Müslüman’ı öldürüyor. Kendisi bundan zevk duyuyor. Savaş kışkırtıcılığı ile ayakta durmaya çalışıyor. Kendisini defalarca uyardım. Genelkurmay’ı da uyardım. Türkiye bu süreçte savaşa girerse sorumlusu Erdoğan’dır. El Kaide ile işbirliği yapan hükümettir.

ORTADA DEVLET YOK

Bir ses kaydı ortaya çıktı. YouTube’u yasakladılar, kimse okumasın diye. Bütün dünyanın bildiğini kendi milletinden niye saklıyorsun? Ve bir kez daha anlaşıldı ki ortada devlet falan yok. Her tarafı delik deşik. Bunlar sadece parayı düşünüyorlar. Sadece, ‘malı nasıl götürürüzü’ düşünüyorlar. Devlet dediğimiz kurum ayaklar altına alınmış. Devletin en mahrem bilgileri rahatlıkla dışarı sızabiliyor. Neden? Devleti düşünmedin, vatandaşı düşünmedin. Tek düşündüğün şey vardı, cebin. Suriye ile savaşa girmek için yol arıyorlar. Kendisine söyledim. Eğer Suriye ile savaşacaksan ilk önce oğlun Bilal’i gönder.

Provokasyonu hazırlıyorlar, ‘Acaba Suriye’ye girmenin yolunu bulabilir miyiz’ diye. Suriye Türkiye için tehdit değildir. Hatay bu bölgenin en güzel illerinden biri, her inançtan, kimlikten insanımızın binlerce yıldır barış içinde yaşadığı bir kent. Ancak birileri bölmeye çalışıyor. Suriye’de bir iç çatışma sürüyor, kardeş kardeşi öldürdü, ‘Yapmayın, kardeşin kardeşi öldürdüğü yere silah göndermeyin’ dedim, ‘Cihatçı grupları Hatay’a yerleştirmeyin’ dedim. Cilvegözü’nü, Reyhanlı’yı gördünüz, insanlarımız hayatlarını kaybettiler.

REYHANLI’YA GİDEMEDİ

Reyhanlı patlaması oldu, ertesi gün Reyhanlı’ya gittim, siyasi propaganda amacıyla gitmedim. Siyasi sorular sordular, ‘Buraya siyaset yapmaya gelmedim, Reyhanlı halkının acısını paylaşmaya geldim’ dedim. Ama Başçalan söylediklerimin tersini söyledi, sanki kışkırtmaya gitmişim. Kendisi Reyhanlı’ya gidemedi, Amerika’ya gitti. Daha sonra Reyhanlı’ya silahla, tankla, güvenlik önlemiyle gitti.

Türkiye’de 1 milyona yakın Suriyeli var. Suriye’de akan kanın sorumlusu kim? Suriyeli çocukların Türkiye sokaklarında dilenmesine sebep olan adam kim? ‘Oraya silah gönderme, militan yetiştirme, El Kaide ile kucak kucağa gelme, başına bela olur’ dedim ama dinletemedim. Şimdi Suriye’ye savaş açmak istiyor. Suriye’de akan kanın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Neden silah, para gönderiyorsunuz? Suriye konusunda yalan yanlış propaganda yapıyorlar.

DEVLETİ SOYMAYIZ

‘CHP devlet yönetemez’ diyor. Hayatımda duyduğum en saçma şey; devleti kuran parti devleti mi yönetemez? Devleti kurduk, yönettik, ama onlar gibi yapamayız, çünkü bizim çalma, hırsızlık yeteneğimiz yok. Onlar kul hakkı yer, hırsızlık yaparlar. Onlar gibi devleti soymayız ama devleti adam gibi yönetiriz. Yardımları kesecekmişiz, yahu kardeşim niye keselim? Sanki cebinden yapıyor yardımları da o gidince kesilecek. Son operasyonda ortaya çıktı ki yürütülen paranın miktarı 85 milyar avro. Türk parasıyla 247 milyar. Alacağım o parayı bu millete vereciğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!