Faiz ödemesi yaza kaldı

Güncelleme Tarihi:

Faiz ödemesi yaza kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 01:34

MERKEZ Bankası Başkanı Erdem Başçı, dün Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) İstanbul’daki merkezinde banka genel müdür ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

TBB Başkanı Hüseyin Aydın ve çok sayıda bankanın genel müdürünün de katıldığı toplantıda, Başçı, bir sunum yaptı. Toplantının en çok tartışılan konusu ise, Merkez’in 18 Mart’taki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında gündeme gelen bankalara TL zorunlu karşılıklara faiz ödenmesi oldu. Başçı’nın bu konuda bankalara kesin bir tarih vermezken, haziran sonrasını işaret ettiği öğrenildi. Bankacıların bu konudaki sorularına Başçı’nın, Merkez Bankası’nda bir çalışma başlatıldığını söylemekle yetindiği, uygulamanın nasıl hayata geçirileceği konusunda bir detay vermediği belirtildi.

Banka yöneticilerine verdiği mesajda, Merkez Bankası olarak ihtiyatlı politikalara devam edeceklerininin altını çizen Başçı’nın, enflasyonun hazirandan itibaren düşüş eğilimine geçmesinin beklendiğini ve bununla birlikte TL zorunlu karşılıklara faiz ödenmesinin bu tarihten sonra gündeme gelebileceğini belirttiği kaydedildi. Başçı’nın 5 saate yakın süren toplantıdaki sunumunda ise, sıkı para politikası duruşunun, makroihtiyati önlemlerin ve zayıf seyreden sermaye akımlarının etkisiyle bireysel kredilerin büyüme hızlarında yavaşlama gözlendiğini hatırlattı. Sunumunda Başçı, parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki olumlu etkisinin belirli bir gecikmeyle gözlenebileceğini belirterek, “Haziran’a kadar enflasyondaki yükseliş sürecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!