Bakan Işık: Youtube'un yasaklanması idari bir tasarruftur

Güncelleme Tarihi:

Bakan Işık: Youtubeun yasaklanması idari bir tasarruftur
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 19:26

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu bir tedbir amaçlı bir uygulamadır. İdari bir tasarruftur" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Işık, bir dizi etkinlik için geldiği Yalova'nın ardından Altınova ilçesinin Kaytazdere beldesinde basın mensuplarının video paylaşım sitesi "Youtube"un kapatılmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik saldırıyı değerlendirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internette yayımlandığını hatırlatan Işık, şöyle konuştu:

"Arkadaşlar bugün yayınlanan o ses kaydı bu paralel yapının ne kadar büyük bir ahlaksızlık içerisinde olduğunu, devletin menfaatlerini hiçe sayan, ülkenin çıkarlarını hiçe sayan bir anlayışla hareket ettiğini gösteriyor. Her devletin bazı sırları, çalışmaları, görüşmeleri olur. Bunlar belli ki her tarafa sızmışlar. Devletin en mahrem görüşmelerini kayıt altına almışlar. Şimdi seçim sonuçlarını etkilemek açısından belli ki bir takım istihbarat örgütleriyle iç içe bazı servisler yapıyorlar. Şurada seçime 2 gün var. Bu süreçte seçim sonuçlarını etkileyeceğiz diye ülkenin menfaatlerini ayaklar altına almaktan çekinmiyorlar. Bu bir tedbir amaçlı bir uygulamadır. İdari bir tasarruftur. Dışişleri Bakanlığı gereken açıklamayı yapmıştır. O açıklamanın ötesinde söylenecek bir şey yok."

Öte yandan Bakan Işık, iki gün önce bir trafik kazasında hayatını kaybeden Kaytazdere beldesinin merkez mahallesi muhtarı Tevfik Kaymak'ın evine taziye ziyaretinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!