Başbakan Diyarbakır'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Diyarbakırda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 17:24

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Diyarbakır mitinginde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları.

Diyarbakır, kardeşim yol arkadaşım kader arkadaşı Diyarbakır… Şen olasın var olasın Diyarbakır. Sizleri kalpten selamlıyorum.
Sana sonsuz şükranlarımı sunuyorum Diyarbakır. Sen bugün bir başkasıdır. Bugün bir başka coşku var Diyarbakır’da. Demokrasiye sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Mili iradeye sahip çıktığınız için Türkiye’de oynanan oyunu gördüğünüz buna karşı çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Sesimizde bir rahatsızlık var. Bu can bu bedende oldukça durmak yok yola devam diyoruz. 30 Mart seçimleri Türkiye için demokrasimiz için en çok Diyarbakır için hayırlara vesile olsun.

Başbakan Diyarbakırda konuştu
Açıkça savaş ilanıdır


Sizler tuzağı gördüğünüz, çirkinliği gördünüz, oynanan oyunu gördünüz. Ama siz eğilmeden bükülmeden sapa sağlam dimdik Türkiye’nin yanında milletin yanında kardeşin yanında durdunuz. Kısa ifadelerle sizle şöyle bugün 30 Mart ile ilgili ifadelerimi çok açık söyleyeceğim. 17 Aralık darbe girişimine, 25 Aralık’a….

Haberin Devamı

Başbakan Diyarbakırda konuştu
Erdoğan kendini dinledi karar verdi


Siz direndiniz taviz vermediniz. Bu kardeşiniz yanında durduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Diyarbakır’a da yakışan bu. 4 ay önce 16 Kasım’da Diyarbakır’a geldik. Tarihi bir gün yaşadık. Diyarbakır’da sizlere seslendim. Ne dediler. Ağlama kardeş ağlama dediler… Diyarbakır o gün yine ağladı. Ama sevinçten umuttan ağladı.

Diyarbakır ile birlikte Trabzon Antalya İzmir ağladı. Diyarbakır ile birlikte Ankara, Erzurum İstanbul ağladı. Erbil sevinç gözyaşları döktü. Bu umut veriri manzaranın ardında ne yaptıklarını sizler de gördünüz.

Göreve geldikten sonra Diyarbakır’a 14 katrilyon yatırım yaptık. Neden bizden öncekiler yapmadı. Yıllardır burada BDP belediyesi var. Soruyorum eyyy Diyarbakır burada BDP belediyesi olarak size hangi hizmeti verdiler. Ben Diyarbakırlı kardeşlerime sesleniyorum Kürt, Zaza Arap kardeşlerimi sesleniyorum. Siz oyunuzu eserlere mi vereceksiniz yoksa ideolojiye mi vereceksiniz.

Tek millet, tek bayrak diyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa topraktır. Bayrağımızın dışında bir bayrak biz bu ülkede tanımıyoruz. Batıda ne varsa doğu da o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde o olacak.

Haberin Devamı

15 sene önce Şırnak’ta Şerafettin Elçi Havalimanı yapılacak deselerdi inanır mıydınız? Burdur’da Ağrı’da Kars’ta Hakkari’de havalimanı yapılacak dense inanır mıydınız? Biz yaptık. Bize orada oy vermiyorlar, orada milletvekilimiz yok demedik. Burası bizim vatanımız. Orada bizim vatandaşlarımız var. Bugün oy vermiyor olabilirler ama gün gelecek onlar da Ak Parti’yi anlayacak.

Şimdi Diyarbakır malum Büyükşehir. Mülki sınırları kapsayacak şekilde büyükşehir olması ve yeni büyükşehirler…Buna kim karşı çıktı biliyor musunuz. CHP,MHP, BDP. Niye? Bunlar belediyecilikten anlamaz. Diyarbakır’da belediyecilik hizmetlerini görüyorsunuz. Nasıl belediyecilik bu?

Haberin Devamı

BDP’nin derdi başka. Bunların adındaki barışa bakmayın. Bunları barışla alakası yok. Demokrasiye bakmayın. Bunları demokrasiyle alakası yok. İşleri güzleri bakıyorsunuz 14, 15 16 yaşındaki çocuklar dağlara kaçırılıyor. Nasıl bir barış, nasıl bir demokrasi bu. Bizim dağlarla, terörle ne işimiz var. Bu vatan bize yeter. Yarın hepimiz öleceğiz. Bizim başörtümüzle uğraştılar mı. İmam Hatipleri, meslek liselerini kapattılar mı. Üniversiteye benim yavrularım da gidemiyordu. Erkek evladım kat sayısından gidemiyordu. Artık başörtüsü sorunu kalktı mı. İstediğin üniversiteye gidebiliyor mu. Bu BDP mi sağladı. Türkiye tarihinde hangi başbakan Kürt kardeşim dedi.

Haberin Devamı

Kendi ana dilinde isterse özel okulunu kursun orada eğitimin versin. Üniversitelerde Kürtçe öğrenebiliyor mu. Ama dert başka.

Ahlaksızlık adilik alçaklık namussuzluk

Biz bir milletvekilimizi Diyarbakır için feda ettik. Ben belediye başkanı tecrübemi yanımdaki arkadaşlarımla birlikte Diyarbakır’da harcamaya hazırız. Ben Galip Ensarioğlu’na danışmanlık yapmaya hazırım. Diyarbakır’ı ayağa kaldırmamız lazım. Diyarbakır turizmi patladığı yer olacak.

‘AHLAKSIZLIK, ADİLİK, NAMUSSUZLUK, ALÇAKLIK’

Bugün Youtube’a bir şey düştü. . Dışişleri Bakanlığı’nda ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye’deki Süleyman Şah türbesi ile ilgili bir görüşme yapılıyor. Bu bile Youtube’a düştü. Bu ahlaksızlık, adilik, alçaklık, namussuzluktur. Bunların inine gireceğiz. Şu hale bak. Bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis yapıyorsun.

Haberin Devamı

Bunlar iki de bir çıkıyor “Kürtlerin temsilcisiyiz” diyor. Hadi oradan lafta Kürdün temsilcisi olunmaz.
Benim özellikle siz kardeşlerimden ricam şu. İstiyorum ki Diyarbakır değişsin. Ama Diyarbakır BDP zihniyeti ile değişmiyor. Barış demekle barış sağlanmaz bal demekle ağız tatlanmaz. Hala varsa yoksa dağ. Senin dağla ne işin var. Arkalarında dağ olmasa zaten yoklar. O yüzden diyorum ki korkuyu korkutun.

Kardeşlerim inşallah 2023 projeleriyle Diyarbakır’a daha önemli bir yere taşıyacağız... Şurada iki gün var. İki gün gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Ben o zaman Galip Ensarioğlu kardeşimi size emanet ediyorum. Dedim ya Galip Ensarioğlu kardeşimizi siz belediye başkanı yapacaksınız ben de ona danışmanlık yapacağız. Çünkü Diyarbakır’a çıta atlatacağız. Merkezi yönetim olarak yapacağız.

Anlatacağım çok şey var ama sesim nedeniyle bana anlayış göstereceğinizi umuyorum. Galip kardeşimle sadece merkez olmayacak. En ücra köy büyükşehrin hizmetinde olacak.

Efendim bizi tehdit ediyorlar. Var mı böyle bir anlayış. Yarada sığınacağız çalışacağız. Gerçek barış demokrasi budur. Bunu başaracağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!