Mansur Yavaş: Ankara’da doğal bir koalisyon oluştu

Güncelleme Tarihi:

Mansur Yavaş: Ankara’da doğal bir koalisyon oluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 01:51

İstanbul’dan Ankara’ya dönüşünde yaklaşık bin araçlık konvoyla Esenboğa Havalimanı’nda karşılanan Mansur Yavaş, Ankara’da doğal bir koalisyon oluştuğunu belirterek, “Slogan haline gelen ‘İlçemde partime, Büyükşehir’de Mansur Abime’ sözü bunun en güzel özeti” dedi.

Haberin Devamı

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, İstanbul’dan Ankara’ya dönüşünde çok sayıda partili tarafından Esenboğa Havalimanı’nda karşılandı. Yaklaşık bin araçlık konvoyla havalimanından ayrılan Yavaş’ın seçim otobüsü, Sincan ve Gölbaşı’nı turladı. Çok sayıda vatandaş, Yavaş’ın konvoyuna sevgi gösterisinde bulundu. Başkent turu sırasında Ankara Hürriyet’e konuşan Yavaş, Ankara’nın 20 yıldır çekişmelerden dolayı kaybettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Ankara’da doğal bir koalisyon oluştu. Mitinglerimizde slogan haline gelen ‘İlçemde partime, Büyükşehir’de Mansur Abime’ sözü bunun en güzel özeti aslında. Ankara için el ele vererek huzur içinde çalışacağız. Çalışma arkadaşlarımızı da seçerken bizim için en önemli ve hayati kriter liyakat olacak. İşi ehline vereceğiz.

Haberin Devamı

OYA GÖRE DEĞİL ACİLİYETE GÖRE HİZMET

Herkesin oyuna talibim. MHP’li, AK Parti’li, BBP’li, Saadet Parti’li yani her seçmenin oyunu alarak yüzde 51’i geçeceğime inanıyorum. Hiç kimse partisinden dolayı ne işe girecek ne de işinden olacak. Ben Ankara’nın bize oy veren ve vermeyen bölgelerinin haritasını çıkarmayacağım. Hizmeti oya göre değil, ihtiyaç ve aciliyet önceliğine göre yapacağım.

PROVOKASYONA GELMEDEN HERKES SANDIĞA GİTSİN

Ülkücülerin, kendilerini siyasi şov malzemesi olarak gören ve kırk yıllık partilere dil uzatanlara en güzel cevabı sandıkta vereceklerine inancım tam. Ayrıca AK Parti’li seçmenler, değerleri ile örtüşmeyen, kirli siyaset anlayışının ve kul hakkı yenen rant düzeninin son bulmasından memnun olacaktır. Kirli siyasete, karalamalara, şiddete varan tahriklere rağmen, Ankaralıların teveccühü ve onlardan aldığımız güçle çok büyük bir heyecanla hazırlandık. 30 Mart’ta herkes sandığa gitsin ve provokasyonlara gelmeden demokratik haklarını kullansınlar.”

GÖKÇEK’E KAYNAĞINI SORDULAR MI

Mansur Yavaş, 100 silahlı provokatör iddialarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendisiyle görüşüldüğüne dair yayınladığı tutanağa yanıt verdi. Yavaş, şunları söyledi: “Tutanağı görmedim, benimle hiçbir ilgisi yok. Tutanak karşılıklı imza ile olur. Bana sadece ekstra güvenlik görevlisi isteyip istemediğim soruldu. Ne suikast iddiaları ne de Ankara’ya geldiği iddia edilen 100 kişilik silahlı provokatörlerle ilgili bir şey sorulmadı. Sayın Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, Mustafa Sarıgül ve bana kadar suikast olabileceğini söylüyor. Emniyet bunu açıklasın, Gökçek’in bu iddiasının kaynağının ne olduğunu sormuşlar mı? Bu basite alınacak bir şey değildir.” Öte yandan, iddialar üzerine Yavaş’ın koruma sayısı artırıldı.
Daha önce bir yakın koruması olan Yavaş’a üç yakın koruma daha verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!