Mahkumlara Berkin Elvan cezası

Güncelleme Tarihi:

Mahkumlara Berkin Elvan cezası
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 16:33

Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nde kalan dört mahkuma, bir soruşturma için getirildikleri adliyede, "Berkin Elvan ölümsüzdür" ve "Berkin Elvan onurumuzdur" diye slogan attıkları için "gereksiz marş söylemek ve slogan atmak" suçlamasıyla 45 gün ziyaretçi yasağı verildi.

Haberin Devamı

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre cezaya çarptırılan mahkumlardan Emrah Yiğit, alınan ifadesinde, Berkin’in Elvan’ı uğurlayan milyonlarca insanın da aynı sloganı attığını belirterek, “Bizim Berkin’i sahiplenmiş olmamızı dahi ceza konusu yapmaları insafsızlıktır. İnsanlıktan nasibini almamaktır. Yüzsüzlüktür. Birazcık utanma duygusu olan bu sahiplenmeyi ceza konusu yapmaz. Soruşturmayı açanlar utanma duygusunu yitirmiştir” dedi.

BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR

Kırklareli F Tipi Cezaevi’nde kalan Emrah Yayla, Gökhan Gündüz, Yusuf Kenan Dinçer ve Talet Şanlı adlı tutuklular, geçen 13 Mart’ta sevk edildikleri Kırıkkale Adliyesi’nde, Berkin Elvan’ın iki gün önce ölmesi nedeniyle “Berkin Elvan ölümsüzdür” ve “Berkin Elvan onurumuzdur” diye slogan attı. Adliyeden döndükten sonra dört mahkum hakkında idari soruşturma başlatıldı. Yusuf Kenan Dinçer, 21 Mart’ta alınan ifadesinde, Gezi Parkı gösterilerinde sekiz gencin polislerce öldürüldüğünü, demokratik tepkilerini gösteren yurttaşlara karşı gaz bombalarıyla ve TOMA’larla karşılık verildiğini savundu. Berkin Elvan’ın da bu gençlerden olduğunu kaydeden Dinçer, “Berkin gün ekmek almak için evinden çıkmıştı. Ekmek alacağını söylemesine rağmen, kafasından vurularak katledildi. Biz buna karşı en doğal tepkimizi gösterdik.

Haberin Devamı

Berkin ve Berkinlerin katledilmesi için tepkilerimizi ortaya koyduk, katillerin ortaya çıkarılmasını istedik” dedi. Emrah Yayla da Elvan’ın cenazesinin milyonlar tarafından kaldırıldığını ve aynı sloganların atıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Milyonlarca insanın sesine buradan ses olduk. Katillerin cezalandırılmasını istedik ve slogan attık. Halkımızın kültüründe, katledilmiş 15 yaşında bir insan için slogan atılırken ‘Ölümsüzdür’, ‘Onurumuzdur’ denirken, başsağlığı dilemek, acıyı paylaşmak vardır. Fakat soruşturma tam bir yüzsüzlük, arsızlık, densizlik örneğidir. Böyle bir zihniyetten başsağlığı dilemesini, milyonlarca insanan ‘Evladım’ dediği Berkin’i sahiplenmesini beklemiyoruz. Ama bizim sahiplenmiş olmamızı dahi bir ceza konusu yapmaları tam bir insafsızlıktır. İnsanlıktan nasibini almamaktır. Birazcık utanma duygusu olan böyle bir sahiplenmeyi ceza konusu yapmaz. Bu soruşturmaya açan zihniyet utanma duygusunu da yitirmiştir.”

Haberin Devamı

GEREKSİZ MARŞ SÖYLEMEK VE SLOGAN ATMAK

Kırıkkale F Tipi Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanlığı, 25 Mart’ta yaptığı toplantıda, “gereksiz marş söylemez ve slogan atmak” suçlamasıyla dört mahkuma 45 gün ziyaretçi yasağı koydu. Avukat Aytaç Ünsal, karara itiraz edeceklerini belirterek, “Bu tamamen kanunsuz bir uygulamadır ve bütünüyle siyasidir. Dokuz aydır Berkin’in katillerini bulamayanlar bir slogana tahammül edemiyor” dedi. Ünsal, Kandıra F Tipi Cezavi’nde de geçen aylarca Berkin Elvan içni açlık grevine giren bir grup mahkuma da disiplin cezası verildiğini hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!