Kartsız, kıyafetsiz kaçak gaz kontrolü

Sincan Plevne Mahallesi Fenişleri Sokak’a, 18 Mart günü ‘doğalgaz sayaçlarındaki kaçak kullanımı kontrol ettiğini’ söyleyen bir şahıs geldi.

Haberin Devamı

Bu şahsın ne bir yaka kartı ne de bir kurum kıyafeti vardı. Kendisine kim olduğunu, hangi kurumdan geldiğini, ne iş yaptığını sorduğumuzda sinirlenerek, sesini yükseltti. Ancak bu sözde kontrolü sonucunda ne bir evrak verdi ne de bir makbuz. Kendisine görevli kimliğini sorduğumuzda cevap vermeyerek, apartmanı apar topar terk etti. İnsanlar bu durumdan tedirgin. Sonuçta kimliksiz ne olduğu belirsiz bir kişi apartmanlarda dolaşıyor. Hırsız mı yoksa gerçekten görevli mi bilmiyoruz. Başkentgaz yetkilileri bu durumla ilgili bir açıklama yaparsa, biz de vatandaş olarak ne yapacağımızı bilmiş oluruz.
Mete YILMAZER

ÖNERİM VAR

Çalışma sırası Büyükşehir’de

Çayyolu metrosu açıldı. Ulaştırma Bakanlığı’na Ankara’ya yeni bir metro kazandırdığı için teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediyesi için aynı temennide bulunmak mümkün değil. Metroya yardımcı olacak, yer üstü hizmetlerini henüz yapmamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri; Ankara girişlerine kapılar, kuleler yaptırmak yerine, aşağıda sıraladığım önerileri gerçekleştirmiş olsalardı, metro yapımına ve kullanımına katkı sağlamış olurlardı. Şöyle ki:
* ‘Metro duraklarının çevresine katlı otopark yapılmalıdır.’ Bu cümle, Sincan metrosunun açılış töreninde Sayın Başbakan tarafından söylenmiştir.
* Metro durakları ile çevresindeki yerleşim alanları arasına otobüs servisleri konularak metroya kolay ulaşım sağlanabilir.
* Çayyolu metro hattı üzerinde 4 üniversite bulunmaktadır. (ODTÜ-Hacettepe-Bilkent-Başkent) Metronun üniversite duraklarından, üniversite yerleşkesine taşıma yapacak otobüs servisleri konmalıdır.
* Metro ara duraklarındaki yol kenarlarına otomobil ve otobüslerin duracağı cepler yapılmalıdır. Mevcut haliyle, durma ve bekleme alanları olmadığı için araçlar yol üstünde ve kavşaklarda durarak trafik akışını engellenmektedir.
* Metro duraklarının yakınına taksi durağı yeri yapılmalıdır. Taksilerin bekleme yapacağı otopark alanları oluşturulmalıdır. Taksiler mevcut yol kenarına park etmemelidir.
Sinan ORHON-Mimar, Çayyolu

EGO, engelliye engel çıkarıyor

Haberin Devamı

EGO, kent ulaşımında (metro, ankaray, otobüs) ‘akıllı dönem’ adı verilen yeni bir sisteme geçiyor. İşin enteresan tarafı, akıllı döneme geçerken akla mantığa sığmayan bazı zorunluluklar getirmeleri. Mesela; doğuştan yüzde 60 engelli vatandaştan tekrar heyet raporu istiyorlar. Önceden yanında refakatçi ile otobüs ve metroyu kullanan engelliye, yeni uygulamada refakatçi için de heyet raporu şartı koşuluyor. EGO, ‘engelliye engel çıkarmada’ Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye şimdiden aday...
Metin ALTAY

Haberin Devamı

Çiçekli’nin derdi kanalizasyon

Keçiören Çiçekli Mahallesi Gülgün Sokak’taki kanalizasyon sorununu, ASKİ ve Mavi Masa’ya defalarca bildirdim. ASKİ’nin Keçiören Şube’sinden yapılan açıklamada, ‘Kanal arızası giderilmiştir’ denildi. Akıntının kaynağı araştırılıp, düzeltilmedi. Rahatsız eden akıntı ve koku devam ediyor.
Emine Selen U.

Çukurambar’ı canından bezdirdi

Çukurambar’ı uzun süredir mesken tutan ve Liva Pastanesi’nin arkasındaki boş arazide kurdukları çadırlarda yatıp kalkan göçebe insanlar, mahalleliyi artık canından bezdirdi. Küçük yaşlarda bir sürü perişan haldeki çocuk, yoğun Çukurambar trafiğinde arabalar arasında para için koşturup duruyor. Bunlardan birisinin başına gelecek muhtemel bir kazanın sorumlusu kim olacak merak ediyoruz. Ayrıca kağıt, şişe vs. toplamak için bütün çöpü etrafa dağıtarak ve akşamları sağda solda ateş yakarak yarattıkları çevre kirliliği bir yana, binalarımızın, dükkanlarımızın önüne bir şey koyamaz hale geldik. Yetkililerden, bu çadır ve kulübeleri en kısa zamanda yıkarak, bu grubu buradan tahliye etmelerini rica ediyoruz.
Zeki YURTTAŞ

Yazarın Tüm Yazıları