Muhtar adayından ilginç vaatler

Güncelleme Tarihi:

Muhtar adayından ilginç vaatler
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 01:51

Çubuk Dedeler köyündeki muhtar adayı, ilginç vaatlerde bulunarak seçmenlerinden oy istiyor. Muhtar adayı Şaban Çelik, köye gelmek isteyen vatandaşlara iki katlı ev yaptırmaktan nüfusu artırmaya, dulları evlendirmekten ulaşım için köye dolmuş almaya kadar birçok ilginç vaatte bulunuyor.

Haberin Devamı

Çubuk Dedeler köyündeki muhtar adayı, ilginç vaatlerde bulunarak seçmenlerinden oy istiyor. 55 yaşındaki muhtar adayı Şaban Çelik, köye gelmek isteyen vatandaşlara iki katlı ev yaptırmaktan nüfusu artırmaya kadar birçok ilginç vaatte bulunuyor. Göç nedeniyle 10 haneye kadar düşen köye muhtar adayı olan Çelik, azalan seçmenlerine ilginç vaatlerde bulunuyor. Çubuk'ta traktörü ile kimi zaman hamallık kimi zamanda nakliyecilik yaparak geçimini sağlayan Çelik, kapı kapı dolaşarak seçmenlerine ulaşmaya çalışıyor.

DULLARI EVLENDİRECEK

Dul erkek ve kadınları evlendirmeyi vaat eden Çelik, seçilmesi durumunda 5 yıl içerisinde hane sayısını 100'e çıkaracağını kaydederek, "Köyüm çok bakımsız. Önceki muhtarlar hiç bakmadı. Köyümüz susuz, arazimiz taşlı, ormanlık yapılacak alanlarımız var. Evlerimiz deprem nedeniyle hep göçme durumunda. Ben köyü başka alana taşımaya çalışacağım. Köyümde 12 hane ve 34 seçmen var. Köyümüzde genç kalmadı sadece yaşlılar kaldı. Çeşitli nedenlerle köylerini terk eden vatandaşlarımızdan köye gelmek isteyenlere 2 katlı ev yaptıracağım. Evlerin altı ahır üstü mesken olacak" diye konuştu.

DOLMUŞ VAADİ

Haberin Devamı

İlçeye günlük ulaşım sağlamak için dolmuş almayı da vaat eden Çelik, "Gençleri köyümüze götürerek araziyi göstereceğim. Ne kadar isterlerse o kadar kendilerine arazi verilmesini sağlayacağım ve bu şekilde üretimi artıracağım. Köyümüz taşlı olduğundan dolayı bir de kepçe alacağım. Dört çeker motor alarak köyün arazisini sürdüreceğim. Köyümüzde ekim yapılamayan tarlaları ektireceğim. Köyüm de hane sayısını artırmak için köye gençleri getireceğim" ifadesini kullandı.

'KÖY 100 HANEYE ÇIKACAK'

Nüfus artışını sağlamak için çocuk yapanları teşvik edeceğini vurgulayan Çelik, "Aynı eski zamanlardaki gibi davar, mal, koyun, keçi beslemesini sağlayarak bunlara dayalı ticaretin tekrar canlandıracağım. Köyümüzde çok güzel alıç var ve köyümüzde alıç festivali düzenleyeceğiz. Ailesi ölenler var, ben onları evlendirmek için önce televizyonlardaki evlendirme programlarına götüreceğiz. Orada bulabilirsem evlenmelerini sağlayacağız, bulamazsak Suriye'den gelenlerle evlendirmeye çalışacağım. Bunların düğünlerini de ben yapacağım. Seçilmem durumunda 5 yılda 12 haneden 100 haneye çıkaracağım" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!