Times: Cameron AKP'yle ittifak nedeniyle eleştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Times: Cameron AKPyle ittifak nedeniyle eleştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 02:03

Times, İngiltere Başbakanı David Cameron'un Twitter'ı engelleyen AKP hükümetiyle Avrupa Parlamentosu'nda ittifak yaptığı için eleştiri aldığını yazıyor.

Haberin Devamı

Times: Cameron AKPyle ittifak nedeniyle eleştiriliyor

Haberde Avrupa Parlamentosu'nda Cameron'ın Muhafazakâr Partisi'nin belkemiğini oluşturduğu Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı adlı merkez sağ oluşuma AKP'nin geçen Kasım'da üye olarak kabul edildiği vurgulanıyor.

Times AKP'nin sekiz kişinin öldüğü kitlesel Gezi protestolarından sadece birkaç ay önce gruba kabul edildiğini, Erdoğan'ın daha sonra da otoriterleşmekle suçlandığını ve Twitter'a getirilen yasağın da bu iddiayı güçlendirdiğini belirtiyor.

Haberde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın İngiliz Muhafazakarlara bu ittifakı yeniden değerlendirme çağrısı yaptığı da vurgulanıyor. Oran bunu yapmamanın "hükümetin suçlarına ortak olmak" anlamına geldiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Oran "Avrupa'da demokrasinin temel ilkelerine inanan hiç kimse Erdoğan'ın uygulamalarını onaylayamaz. İngiltere'nin, demokrasiye inanan, özgürlükçü değerlerin ve temel insan haklarının korunduğu bir ülkenin başbakanı olan Cameron konumunu gözden geçirmeli" diyor.

'AKP'yi ihraç etmeyi düşünmüyoruz'
Times Avrupa Parlamentosu'ndaki grubun programında vurguladığı "bireyin özgürlüğü" ilkesiyle çelişmesine karşın, grup üyesi İngiliz Muhafazakâr Avrupa Parlamentosu üyesi Daniel Hannan'ın AKP'yi gruptan ihraç etmeyi düşünmediklerini söylediğini aktarıyor.

Daniel Hannan grubun Ankara'yla olumlu ilişkilere sahip olmaya değer verdiğini vurguluyor.

İttifakın Genel Sekreteri Hannan "Aralarında AKP seçmeninin de bulunduğu çok sayıda Türk şu anki siyasi durumdan endişeli. Ancak şu andaki gelişmeler AKP'nin on yıldır yaptığı demokratik ve ekonomik reformlar ışığında görülmeli. Bu reformlara Kürtlere yönelik yayın kısıtlamalarının kaldırılması ve ayrımcılığa çare bulunmaya çalışılması da dahil" diyor.

Times: Cameron AKPyle ittifak nedeniyle eleştiriliyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!