Ankara trafiğinin en tehlikeli bölgeleri

Güncelleme Tarihi:

Ankara trafiğinin en tehlikeli bölgeleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 00:21

Ankara'da Aralık, Ocak ve Şubat aylarında kazaların en çok yaşandığı adreslerin Eskişehir, İstanbul ve Konya yolları olduğu belirlendi. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında toplam kaza sayısının bin 643 olduğu belirlenen Ankara'da, Aralık, Ocak ve Şubat'ta ise toplam kaza sayısının bin 700'e yükseldiği kaydedildi. Kış aylarında, Sonbahar'a göre kaza oranında artış yaşanırken, kar yağışının olmamasının ise kaza sayılarında belirgin bir artış yaşanmasını engellediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Radyo Trafik Ankara Haber Merkezi'ne ulaşan kaza sayısı bilançosunun, kış döneminde 6 bine yaklaştığı belirlendi. Ankara'da Eylül-Ekim-Kasım aylarında toplam kaza sayısı bin 643 iken, Aralık-Ocak-Şubat aylarında ise toplam kaza sayısı bin 700'e yükseldiği tespit edildi. Sonbahar'a göre kış aylarında az da olsa kaza oranında artış yaşanmasına rağmen, az yağan kar, belirgin bir artışa yol açmadı.

EN YÜKSEK KAZA ORANI ARALIK

Ankara'da Aralık ayında toplam 633 trafik kazası meydana geldiği belirlendi. Bu kazaların 595'i hasarlı oldu. En çok kaza 10.00-17.00 ve 17.00-00.00 saatleri arasında meydana geldi. Kazaların büyük çoğunluğu hasarlı olurken, ikinci sırayı ise yaralanmalı kazalar izledi. Aralık ayında 30 yaralanmalı, 8 can kaybı yaşanan trafik kazası meydana geldi. Ocak ayında hasarlı kaza sayısı azalırken, yaralanmalı kaza sayısı arttı. Ocak ayında toplam 601 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 547'sini hasarlı kazalar oluşturdu. Ocak ayında 40 yaralanmalı trafik kazası meydana gelirken, genellikle bu kazaları yolun akıcı olduğu saatlerde olması dikkat çekti. Ayrıca Ocak ayında Aralık ayına göre can kaybı yaşanan kaza sayısında da artış yaşandı.
Şubat ayında ise yaralanmalı ve ölümlü kaza oranının azaldığı kaydedildi. Toplam 466 trafik kazasının meydana geldiği Şubat ayında 442'si hasarlı olarak kayıtlara geçerken, en çok kaza yine 10.00-17.00 ve 17.00-24.00 saatleri arasında yaşandı. Bahar ayının erken gelmesi, yağışların da azalmasıyla birlikte hasarlı kaza oranında da bir artış yaşanmadığı gözlendi. Ancak her zaman olduğu gibi Şubat ayında da trafiğin rahatladığı saatlerde çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

3 AYDA BİN 700 KAZA

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olması, trafik kazalarındaki artışı da engelledi. Aralık, Ocak, Şubat aylarında toplam bin 700 trafik kazası meydana gelirken, bu kazaların bin 584'ü hasarlı, 89'u yaralanmalı, 27'si ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Kaza sayıları aralık ayına göre Ocak ve Şubat aylarında azaldı.

Haberin Devamı

Ankara trafiğinin en tehlikeli bölgeleri

KAZALARIN ADRESİ ESKİŞEHİR, İSTANBUL VE KONYA YOLU

Aralık, Ocak ve Şubat aylarında Başkent'te en fazla kazanın hangi bölgede olduğu da analiz edildi. İstatistiki bilgilere göre Aralık, Ocak ve Şubat aylarında harita üzerinde Ankara'da en çok kazanın meydana geldiği noktalar tespit edildi. Buna göre ilk üç sırayı Eskişehir Yolu (Dumlupınar Bulvarı), İstanbul Yolu (Fatih Sultan Mehmet Bulvarı) ve Konya Yolu (Mevlana Bulvarı) aldı. Kazaların yaşandığı diğer bölgeler ise, Anadolu Bulvarı, Samsun Yolu (Turgut Özal Bulvarı), Turan Güneş Bulvarı, İncek Bulvarı, İrfan Baştuğ Caddesi-Esenboğa Yolu, Çetin Emeç Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Atatürk Bulvarı ve Çankırı Caddesi olarak belirlendi. Aralık, Ocak, Şubat aylarında ayrıca Doğukent Caddesi, Nato Yolu, Etlik Caddesi, Yozgat Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı, Talat Paşa Bulvarı, Hastaneler Bölgesi, Çankaya Caddesi, Cinnah Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi ve Kolej, Kurtuluş kavşaklarında birçok trafik kazasının yaşandığı belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!