Atalay: Külliyen yalan

Güncelleme Tarihi:

Atalay: Külliyen yalan
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 09:20

Eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer, 2009'un Aralık ayında KCK operasyonu kapsamında tutuklanan belediye başkanlarına plastik kelepçe takılması talimatının Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından verildiğini iddia etmişti.

Haberin Devamı

Bu iddiaya yanıt veren Atalay, KCK sanıklarının plastik kelepçeli fotoğraflarının talimatıyla basına verildiği iddialarının külliyen yalan olduğunu belirterek, "O fotoğrafın yayınlanması Sayın Başbakanımızı, beni ve Hükümetimizi çok rahatsız etti, hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir görüntüdür ve direkt çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Konunun başka yerlere çekilmesi bugün de bir provokasyon amacını taşımaktadır" dedi.

Atalay, emekli İstanbul İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in, 2009'da Diyarbakır'da tek sıra halinde dizilmiş KCK tutuklularının fotoğrafının kendisinin talimatıyla basına sızdırıldığı iddialarını değerlendirdi.

Bu iddiaları ortaya atanları muhatap almak istemediğini belirten Atalay, "Ancak tartışmaların doğru anlaşılması, kayıtlara geçmesi için söylüyorum, bu fotoğrafın yayınlanmasında bilgim olduğu konusu külliyen yalan ve iftiradır" diye konuştu.

O fotoğrafın yayınlanmasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, kendisini ve Hükümeti çok rahatsız ettiğini vurgulayan Atalay, "Hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir görüntüdür ve direkt çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Tamamen çözüm sürecini zora sokmak için yapılmış bir tertiptir bu fotoğrafın kimler tarafından çekilip servis edildiğini bulmak için o dönem valilerimiz ve emniyet müdürlerimizle birlikte çok uğraştık ancak maalesef kimin sızdırdığı bir türlü ortaya çıkmadı konunun başka yerlere çekilmesi bugün de bir provokasyon amacını taşımaktadır. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!