Piyasalarda seçim rallisi

Güncelleme Tarihi:

Piyasalarda seçim rallisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 01:06

Piyasalarda seçim sonuçlarında büyük oy değişikliği yaşanmamasını öngörülmesi ve yabancıların TL’nin önümüzdeki haftalarda değer kazanacağını tahmin etmesi borsayı uçurdu. Dolar 2.20 TL altına indi.

Haberin Devamı

YABANCI kuruluşların yerel seçim sonuçlarının beklentiler paralelinde geleceğine ve seçim sonrası TL varlıklarının değer kazanacağına yönelik açıklamalarının ardından borsada uzun süre görülmemiş bir ralli yaşandı. Merkez Bankası’nın bankaların tuttuğu zorunlu karşılıklara faiz ödenebileceğinin dopingiyle güne yüzde 0,80 yükselişle başlayan endeks bankacılık hisselerinin öncülüğünde günü yüzde 4,69 yükselişle 67 bin 730 puandan kapadı. Bankacılık endeksi günlük yüzde 6,94 yükselerek 123 bin 179 puana çıktı. Dolarda da borsadaki ralliye paralel düşüş yaşandı. Güne 2.22 TL’den başlayan dolar gün sonuna doğru 2.20 TL’nin altına düşerek günü 2.1960 TL’den kapadı.

YABANCI TL’YE YÖNELDİ

Fransız Societe General’in sabah saatlerinde TL alımını önermesi ve iki hafta içinde doların 2.15 TL olacağını tahmin etmesi endekste büyük ölçüde alım getirdi. Yabancıların TL varlıklarına yönelmesi ile borsa 15 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, dolar da 7 Mart’tan sonra en düşük seviyesine geldi. Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Cem Tözge, piyasalarda yaşanan alımların seçim öncesinde pozisyon alındığını gösterdiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!