Jüri, Bin Ladin'in damadını suçlu buldu

Güncelleme Tarihi:

Jüri, Bin Ladinin damadını suçlu buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 02:59

El Kaide eski lideri Usame bin Ladin’in damadı Süleyman Ebu Geyt, ABD'de çıkarıldığı mahkemede jüri tarafından, teröristlere destek vermekten suçlu bulundu. Geçen yıl Türkiye'de yakalandıktan sonra Ürdün üzerinden ABD'ye gönderilen Geyt'in ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in en büyük kızıyla evli olan 48 yaşındaki, Kuveyt doğumlu vaiz Geyt'e, New York'ta sivil savcılık tarafından ABD'lileri öldürmek için komplo kurmak, El Kaide'ye destek vermek ve terör örgütünün sözcülüğünü yapmak suçlamaları yöneltiliyordu.

Geyt, savunmasında kendisinin sadece dindar birisi olduğunu ve Müslümanları kendilerine baskı yapanlara karşı ayağa kalkmaya çağırdığını ancak terörizme teşvik etmediğini savundu.

11 Eylül saldırısının ardından Bin Ladin'le görüşmesine ilişkin sorular üzerine de Geyt, Bin Ladin'in kendisini çağırması üzerine ne istediğini sormak için görüşmeye gittiğini ancak saldırıyla herhangi bir bağının olmadığını söyledi.

ABD'li savcılara göre Bin Ladin’in sağ kolu olan Ebu Geyt, 11 Eylül saldırıları sonrasında gençlerin örgüte katılmasında önemli rol oynadı. Bin Ladin’in saldırılar sonrasında 12 Eylül 2001’de yayınlanan videosunda gözüken Ebu Geyt, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

Haberin Devamı

MÜEBBET ALABİLİR

Savunmanın tamamlanmasının ardından yaklaşık beş saat kararı görüşen jüri üyeleri, Geyt'i suçlu buldu. Mahkemenin Geyt'e ömür boyu hapis cezası verebileceği belirtildi.

2002 yılında Afganistan’dan İran’a kaçan Ebu Geyt, 2013 yılında sahte Suudi Arabistan pasaportuyla Türkiye'de yakalandıktan sonra Ürdün’e sınır dışı edilmişti.

BAKMADAN GEÇME!