Doğum yapan anne ile bebeği öldü

Güncelleme Tarihi:

Doğum yapan anne ile bebeği öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 19:19

Hakkari'de 10. bebeğini dünyaya getiren anne ve bebeği hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyünde yaşayan ve 10. çocuğuna gebe olan Feyruz Ölmez (42) doğum sancıları başlaması üzerine yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Doğum servisine alınan ve sabah saatlerinde doğum gerçekleştiren anne ile bebeği, bilinmeyen bir nedenle öldü. Haber üzerine hastaneye gelen Ölmez'in yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne ve bebeğinin yapılan otopsilerinin ardından cenazeler akrabaları tarafından cenaze aracıyla köye götürüldü.

Olayın ardından Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kalp atışı düzensiz olan bebeğin doğumdan hemen sonra, annenin ise gelişen ani solunum ve kardiyak arrest nedeniyle fenalaşıp yaşamını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"24 Mart 2014 tarihinde hastanemiz kadın doğum kliniğine, doğum miadı nedeniyle müracaat eden Feyruz Ölmez isimli hastamızın kliniğe yatışı yapılmıştır. 26 Mart 2014 tarihinde saat 02.40'ta normal doğumu gerçekleştirilmiştir. Kalp atışı düzensiz olarak doğan bebeğe, çocuk hastalıkları hekimi tarafından gerekli müdahale yapılmasına rağmen, bebek hayatını kaybetmiştir. Doğum sonrası ilk saat içinde annede gelişen ani solunum ve kardiyak arrest nedeniyle hastaya, kadın doğum ve anestezi hekimleri tarafından gerekli müdahaleler yapılmıştır. Tıbbi tedaviye cevap vermeyen hastamız saat 05.20'de hayatını kaybetmiştir. Hepimizi derinden üzen bu olaydan dolayı merhumeye Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!