Kılıçdaroğlu, "21. yüzyılda böyle bir şey olamaz"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda böyle bir şey olamaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 01:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili olduğu öne sürülen ses kayıdıyla ilgili açıklamalarını eleştirerek, "Onun sığındığı tek şey var, beğenmediği şeye montaj diyor. Erdoğan bu oyunun içinde, bütün bu kirli işlerin içinde" dedi.

Haberin Devamı


Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde vatandaşları selamladı. Ardından Akhisar'a geçerken seçim otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Onun sığındığı tek şey var, beğenmediği şeye montaj diyor. Erdoğan bu oyunun içinde, bütün bu kirli işlerin içinde. Ahlaksızlığın içinde. Bunu gayet net olarak biliyorum. Gözlüğünü takarak, açıkça ifade ediyorum, gözlüğünü takarak neleri izlediğini çok iyi biliyorum. Sağa sola yalpalamasın. Eğer ahlak kırıntısı kaldıysa o makamdan ayrılsın. İnsanların özel yaşamına müdahale etmek ne zamandan beri başbakanların görevi oluyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Olay ortaya çıktığında 'MİT'e talimat verdim, olay aydınlanacak' dedi. Ben daha sonra genel başkan olduktan sonra MİT'e, Erdoğan'ın böyle bir talimat vermediğini söyledim. Hiç ses çıkarmadı. Çünkü MİT isteseydi o olayı ortaya çıkarırdı ve suçluyu da Recep Tayyip Erdoğan olarak görürdü. Ama girmedi o işe."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda böyle bir şey olamaz

"Baykal'ın avukatları kaldırdı"
Başbakan Erdoğan'ın bugün mitinginde "O görüntüleri ben kaldırttım" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sen hakim misin? O görüntüleri kaldıran sayın Baykal'ın avukatları. Gittiler başvurdular ve kaldırdılar. Hala yalan söylüyor. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen bir siyasetçiye hiç rastlamadım. Gerçekten bazen hayret ediyorum, bir insan nasıl bu kadar çok yalan söyleyebilir. Montaj diyor, ne montajı? Benim izlediğim görüntü sadece o değil, gözlüğünü takarak izlediği birden fazla görüntü var. Ben bunları gayet iyi biliyorum. Gün olacak onun önüne çıkarılacak zaten bunların hepsi. O nedenle diyorum izzetü ikbal ile oradan ayrılması lazım. Eğer kaldıysa bir miktar izzet. Hakaret ediyor, ne hakaret ediyorsun. Her türlü pisliğin içine bulaşmışsın hala çırpınıyorsun. Çırpındıkça batıyorsun. Çünkü bir bataklıktasın, bataklıkta çırpınan insanlar batarlar. Kurtulamazlar. Kendi kurtuluşu yok orada" diye konuştu.

Haberin Devamı


"Erdoğan'ın siyasetten ayrılması lazım"

Kılıçdaroğlu, artık Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye, topluma, namuslu insanlara yük olduğunu ve çekilmesi gerektiğini savunarak, "Siyasetten ayrılması lazım, hatalarını görmesi lazım, hesabını vermesi lazım" dedi.
Erdoğan'ın mahkemeden kaçtığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Mahkemenden kaçan bir insanın dürüst olduğuna inanır mısınız? Şaibeli bir kişinin o makamda oturması doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Emin olun, bu gitse yarın bir başka ülkenin başbakanıyla yan yana gelse, o başbakan bunun için şöyle düşünecek, Türkiye'nin hırsızı geldi, Türkiye'de oğluna vakıf kurdurtup rüşvetleri oraya topladı, bu adam öyle bir adam. 'Ve aynı karede görünmek istemeyecektir. Bu benim ağrıma gidiyor. Onun ağrına gitmiyor. Çünkü o alışmış. Yalan söylemeyi biliyor. Rüşvet almayı biliyor. Oğluna telefon ediyor, paraları sıfırla diyor. 'Bunlar montaj'... Niye montaj? TİB'in kayıtlarını niye açıklamıyorsun? Senin bakanın çıktı konuştu, çok açık ve net bir şekilde 'sen söyledin ben yaptım' dedi. Bu da mı montaj. Senin yanında hala geziyor. Seni suçladı bu adam."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda böyle bir şey olamaz

Twitter'la ilgili karar
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin İdare Mahkemesinin Twitter'la ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirtip, konuyla ilgili görüşlerini sorduğu Kılıçdaroğlu, "Karar normal bir karar, olması gereken bir karar. Twitter yasağı 21. yüzyılda olur mu? Böyle bir anlayış olabilir mi?" yanıtını verdi.


"Onu Hitler olarak görüyorlar"
AK Parti'nin, "yasakları kaldıracağım" diyerek iktidara geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Yasak getirenler oldular. İki buçuk milyon gencimiz ilk kez bu seçimlerde oy kullanacak. O gençlere şunu söylüyorum, önünüzde iki seçenek var oy kullanırken, ya özgürlükten yana oy kulanacaksınız, ya darbecilerden yana oy kullanacaksınız. Sizin özgürlüğünüze darbe yaptılar, twit atma hakkınızı elinizden aldılar. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bütün dünya emin olun ona gülüyor. Onu Hitler olarak görüyorlar zaten. 21. yüzyılın dünyadaki Hitler'i, nerede Türkiye'de. Bunu anlamakta ben zorluk çekiyorum. İdare Mahkemesi karar vermiş, zaten vermesi gereken bir karardı. Olağanüstü bir durum yok, olağan bir süreç zaten bu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!