Davutoğlu'ndan 'sınır ötesi operasyon' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan sınır ötesi operasyon açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 15:18

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak için, Suriye'de sınır ötesi askeri operasyon dahil tüm adımları atmaya hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Konya'da AFP'ye özel röportaj veren Davutoğlu, "Turkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir ve gerektiğinde ulusal güvenliğini korumak için her türlü önlemi almakta tereddüt etmez" dedi.

Bakan Davutoğlu, "Suriye'deki herhangi bir grup ya da rejim, Türkiye'nin kararlığını test etmemelidir" diye konuştu.

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağı olan, Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidi altında olduğunun hatırlatıldığı haberde, Davutoğlu'nun şu sözlerine yer verildi:

"Türkiye, Süleyman Şah Türbesi dahil ulusal güvenliği tehdit edilirse, uluslararası hukuk çerçevesinde meşru her adımı atmaya hazır."

Davutoğlu, "Türkiye'nin angajman kuralları, sır değil... Sadece kağıt üstünde kalsın diye de ilan edilmediler. Gerginlik ve çatışmayı önlemeye çalıştık ama Suriye tarafı caydırıcılığımızı test etme cüretini gösterdi" dedi.

Haberin Devamı

Türk ordusunun, olası bir ihlalde derhal cevap verme kapasitesine sahip olduğunu belirten Bakan Davutoğlu; sürekli devriye gezen hava kuvvetlerinin ve kara birliklerinin sınırlarını korumaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Davutoğlu, "Bundan daha doğal bir şey olamaz. Suriye'de abartısız son yüzyılın en kanlı iç çatışmalarından biri yaşanıyor" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!