Ataman'dan ilk 'Emir' Dixon!

Güncelleme Tarihi:

Atamandan ilk Emir Dixon
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 14:15

Ergin Ataman, Kenan Sipahi’nin ciddi sakatlığı nedeniyle Devler’in devşirme oyuncu hakkını Emir Preldzic yerine Kaf Kaf’ın ABD’li oyun kurucusu ile kullanacak.

Haberin Devamı

MİLLİ Takım Koçu Ergin Ataman ay yıldızlıların oyun kurucu mevkiindeki sıkıntısını Pınar Karşıyaka’nın başarılı guardı Bobby Dixon ile aşmayı planlıyor. Bilindiği gibi Devler, devşirme oyuncu hakkını uzun bir zamandır Fenerbahçe Ülker forveti Emir Preldzic ile kullanıyordu. Ligimizde forvet bölgesindeki alternatiflerin, oyun kurucu mevkiine göre daha fazla olması Ataman’ı devşirme oyuncu kontenjanını 1 numarada kullanma arayışına götürdü.

SLOVENYA’DAKİ EN BÜYÜK SORUNDU
Slovenya’daki Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Ender Arslan tüm iyi niyetiyle mücadele etse de oyun kurcu bölgesindeki alternatifsizlik zaman zaman Sinan Güler’in dahi bu mevkide tercih edilmesi ihtiyacını doğurmuştu. BBL’de 1 numara mevkiinin lejyoner oyuncular tarafından domine edilmiş olması da Ergin Hoca’nın elini zayıflatan en önemli neden.

Haberin Devamı

KENAN’IN SAKATLIĞI HESAPLARI BOZDU
ASLINDA 1 numara için Ergin Hoca’nın en güvendiği isim Fenerbahçeli Kenan Sipahi ama bu oyuncunun önemli sakatlığı Ergin Hoca’nın elini kolunu bağlıyor. Her ne kadar maçlarda süre alsa da Ender Arslan’ın da sakatlığı söz konusu. Kerem Tunçeri’yi yaş gerekçesiyle Milli Takım’a çağırmayacak olan Ataman için Gaziantep’te patlama yapan Barış Ermiş de alternatifler arasında. Ergin Hoca G.Saray’dan öğrencisi Sinan Güler’i ise bu pozisyon için düşünmüyor. Fakat Ergin Ataman’ın en büyük isteği Arroyo tarzı ‘atıp-attıracak’ bir oyun kurucu bulmak ve bu da Bobby Dixon ismini rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor.

EN FORMDA OYUN KURUCULARDAN
Beko Basketbol Ligi’nde 13.7 sayı ve 4.7 asist ortalamalarıyla oynayan Kaf Kaf’ın 30 yaşındaki yıldızı ligimizin en formda oyun kurucularından. Ergin Ataman her ne kadar dünkü basın toplantısında Dixon ile ilgili kesin bir cümle kullanmaktan kaçındıysa da yeni yardımcısı Ufuk Sarıca’nın başarılı öğrencisinin devşirme oyuncu kontenjanına en yakın aday olduğu bir gerçek.

KARAKAŞ: EMİR’İN MEZİYETLERİ BELLİ
Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, “Bu Milli Takım yetkililerinin bileceği bir iş ama Emir’in meziyetleri belli ve Milli Takım’a katkısı ortada” dedi. Federasyonun tasarruflarına kulüplerin saygı duyması gerektiğine dikkat çeken Karakaş, “Nasıl diğer oyuncularımız için, ‘Neden milli forma verilmedi’ diye sormuyorsak, Emir Preldzic içinde sormayız, Ama şunu ekleyeyim, böyle bir karar alınırsa doğru olur mu diye düşünmüyor da değilim. Emir’in ay yıldızlı formayla neler yaptığını tüm kamuoyu biliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada Hürriyet'e konuşan Ufuk Sarıca, Bobby Dixon olayının çok sıcak olduğunu ve henüz bu yönde bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!