Sarıgül: Hiçbir veliden okul aidatı alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül: Hiçbir veliden okul aidatı alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 13:05

ŞİŞLİ Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kendi dönemlerinde İstanbul’daki tüm okulların yıkılıp, depreme dayanıklı şekilde yeniden yapılacağını söyledi. Sarıgül, ayrıca velilerden okul aidatının da alınmayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil’le birlikte, Beyoğlu Dolapdere’deki Hüviyet Bekir İlkokulu önünde eğitim alanındaki projelerini açıkladı. Sarıgül, ulaşımın öğretmen ve öğrencilere bedava olacağını tekrarlayarak, "İstanbul’da bizim dönemimizde istiyoruz ki depreme dayanıksız bütün okullar öncelikli olarak yıkılsın ve yeni baştan yapılsın. Deprem İstanbul için önemli bir tehdit oluşturmakta. Şişli bölgemizde okullarımızın yüzde 99’nu nasıl depreme dayanıklı hale getirdiysek, İstanbul’da da bizim dönemimizde bütün okullar yıkılıp depreme dayanıklı hale getirilecek" dedi.

Sarıgül okulların temizlik hizmetlerini İBB olarak üstleneceklerini söyleyerek şöyle devam etti:

"Okul aile birliklerinin olanaklarını çok iyi bir noktaya taşıyacağız. Hiç bir veli okullara aidat vermeyecek. Velilerin ekonomik durumları ortada. İBB bütçesinden okullarımızın olanaklarını en iyi noktaya taşıyacağız."

BERKİN ELVAN’IN OKULUNUN FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ

Sarıgül, Okmeydanı’nda bulunan ve Şişli Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden yapılan Berkin Elvan’ın da okulu olan Fuat Soylu İlköğretim Okulu’nun önceki ve şimdiki halini basın mensuplarına gösterdi.

TANRIKULU: EĞER DOĞRUYSA TAM BİR REZALET

Bir basın mensubunun "İnternete Başbakana ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı düştü. Sayın Baykal’a kurulan kaset komplosuyla ilgili. Bu talimatı veren kişinin Sayın Başbakan olduğu iddia ediliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ses kayıtları üzerinde çok konuştuk. Başbakan da bugüne kadar ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını ifade etmedi. Yakın dönemde de Sayın Baykal’la ilgili kasetleri kendisinin önlediğini ifade etmişti. Eğer dün çıkan kaset doğruysa tam bir rezalet. Siyasi bakımdan da tam bir rezalet" diye konuştu.

ANNE VE BABASIYLA SOHBET ETTİ

Öte yandan Mustafa Sarıgül okul önüne geldiğinde eski eşi Aylin Kotil ve oğlu Ömer Sarıgül tarafından karşılandı. Ömer Sarıgül bir süre anne ve babasıyla baş başa sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!