Goldman Sachs Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Goldman Sachs Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 12:43

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "BDDK'dan aldığım bilgiye göre Goldman Sachs, Türkiye'de bir temsilcilik açmak üzere başvurusunu yaptı" dedi.

Haberin Devamı

CNNTÜRK'te konuşan Şimşek, hiç bir sosyal medya platformunun toptan kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi.. Buna karşın Twitter'ın ABD'de, Avrupa'da olduğu gibi mahkeme kararlarına riayet etmesi gerektiğini vurgulayarak "Sorunun bir boyutu bu. İkinci boyutu ise Twitter, muhtemelen bu toptan yasaklamadan nemalanıyor. Yani dünyada bir tür reklamını yapıyor. Çünkü Türkiye önemli bir ülke, Türkiye'de Twitter'ın yasaklanması önemli bir haber. Bu, Türkiye algısı için olumsuz ama Twitter, halka açık bir şirket. Ne kadar çok üye toplarsa şirketin değeri o kadar çok artıyor. Orada biraz ayak direme söz konusu" diye konuştu.

Söz konusu engele ilişkin Avrupa Birliği'nden (AB) gelen tepkileri de değerlendiren Şimşek, eleştirilere katıldığını ancak, bu eleştirilerde bulunanların işin diğer boyutunu hiç değerlendirmediklerini ifade etti.

Bir uluslararası firmanın, Avrupa'da veya ABD'de bir mahkeme kararını yerine getirmemesi halinde, nasıl yorum yapılacağına da bakılması gerektiğine dikkati çeken Şimşek, Batı'nın burada da çifte standart uyguladığını bildirdi.

Maliye Bakanı Şimşek, daha önce benzer platformlarla vergisel anlamda da sorun yaşanıldığını hatırlatarak, bunun kabul edilebilir olmadığını söyledi. Şimşek, söz konusu platformların Türkiye'de bir muhatap bulundurmaları ve vergilerini vermeleri gerektiğini kaydetti.

"Goldman Sachs, temsilcilik için BDDK'ya başvurdu"

Haberin Devamı

Twitter'a tedbir amaçlı erişim engelinin ekonomiye etkilerinin sorulması üzerine de Şimşek, Türkiye'nin bir hukuk devleti olmasının, kalkınma için çok önemli olduğunu ifade etti. Bu konuda en ufak bir tereddüdün olmadığını vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Ben Twitter'a yönelik bir mahkeme kararının uygulanması nedeniyle yatırımcıların Türkiye'den cayacağına inanmıyorum. Çünkü toptancı bir yaklaşım yok, bir siyasi sansür yok, diğer platformlar açık. Bu tartışmalar çok yapılıyor ama Türkiye'nin çok canlı bir medyası var. Bu da demokrasinin çok temel bir bileşenidir. Bugün çok büyük bir uluslararası yatırım bankası, BDDK'ya yakın dönemde başvuruda bulundu. Avrupa'da herhalde 7. ofisleri olacak. Kendileri açıkladı mı bilmiyorum ama BDDK'dan aldığım bilgiye göre Goldman Sachs, Türkiye'de bir temsilcilik açmak üzere başvurusunu yaptı. Tabii bu ilk adım, özellikle yatırım bankacılığı açısından."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!