Kurtlar Vadisi’nde Savcı Öz’e suikast

Güncelleme Tarihi:

Kurtlar Vadisi’nde Savcı Öz’e suikast
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 10:00

Türk izleyicisinin yakından takip ettiği Kurtlar Vadisi dizisinde Ergenekon savcısı Zekeriya Öz karakteri, suikastle öldürüldü. Zekeriya Öz’ü canlandıran tiyatro oyuncusu Burak Timorci de böylece diziye veda etmiş oldu.

Haberin Devamı

ZEKERİYA ÖZ’ÜN ROLÜ DEĞİŞTİ, ONUN DA ROLÜ DEĞİŞTİ

Kurtlar Vadisi’nde Savcı Öz’e suikast
Savcı Zekeriya Öz’ü büyük bir başarıyla canlandıran ve ‘Zekeriya Öz oynasa bu kadar benzerdi’ yorumları alan Burak Timorci, 5 yıl önce aynı karakterle bir de tiyatro oyunu sergilemişti.

Ancak Burak Timorci, senaryosunu kendi yazdığı ve Ergenekon Davaları’nı eleştiren “Hergelekon” adlı trajik komedi tarzındaki oyunununu, o dönem kimse sahne vermediği için sadece 5-6 kez oynayabilmişti.

DİZİDEN VE OYUNDAN KARELER

Zekeriya Öz’ün özel yetkilerinin alınması ardından da İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinden de alınmasıyla Burak Timorci’nin rolü de kıymete bindi ve Kurtlar Vadisi dizisine alındı.

Haberin Devamı

İSMİNDEN DOLAYI SAHNE BULAMADIK
Burak Timorci 2009-2010 yıllarında sahnelediği Hergelekon için şunları söyledi: “Hergelekon’da da Kurtlar Vadisi’nde olduğu gibi Savcı Zekeriya Öz karakteri vardı. Diyaloglar yine soruşturmalar ve gözaltına alınan insanların sorgulanmalı üzerineydi. Fakat, hem isminden dolayı hem de içeriğindeki sorgulama sahneleri nedeniyle oynayacak sahne bulmakta güçlük çektik. 5 yıl sonra en çok izlenen diziye de böyle bir rol eklendi ve beni uygun gördüler.”

Kurtlar Vadisi’nde Savcı Öz’e suikast


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!