Rektör yardımcısı hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Rektör yardımcısı hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 10:01

Bursa'nın Gürsu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir için üniversitede tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Özdemir'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki ÇOMÜ Rektörlük binasının önüne getirildi. Bu sırada Özdemir'in yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Özdemir'in özgeçmişi okundu.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Özdemir'in arkasından konuşabilmenin çok zor olduğunu belirterek, "İnşallah mekanı cennet olur. Son sözünü ailesi de merak ediyordur, 'Allah' diye bağırmış. Kendisi burada bulunan herkes için, öğrencileri ve öğretim elemanları için vefat etti" dedi.

Laçiner şöyle dedi:

"Bu binanın 2’nci katında bana 'hocam bir Ankara'ya gideyim' diye son bir kez daha ısrar etmişti. Doçentliği, profesörlüğü gelmiş arkadaşlarımız vardı. YÖK'te kadrolar tıkanmıştı. Hocam dedi gideyim ben ikna ederim, konuşurum. Ben de dedim ki 'Ankara şu anda karışık, seçimlerden sonra gidersin.' Bir hafta ısrar etti, kendi vefatına ısrar etmiş. En sonunda dün tamam hocam gidin dedim. Biraz da burada olan arkadaşlarımızın kadroları , öğrencileri için koştururken vefat etti. Görevi başındaki bir insan olarak hayatını kaybettiği için kendisi bir şehittir."

Törene, Özdemir'in yakınları, Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Özdemir'in cenazesi yarın Çanakkale'de toprağa verilecek.

İsmail Çiftçi'nin kullandığı minibüs, Bursa-Ankara çevre yolunun 26. kilometresi İğdir köyü çıkışında, Erhan Durgut idaresindeki aracın çekici dorsesine çarpmıştı Kazada, minibüste bulunan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir ölmüş, üniversitenin personel daire başkanı Abdurrahman Elçi ile minibüs sürücüsü Çiftçi yaralanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!