Yeter, kendinize gelin!

Siyasetin kanalizasyonu patladı.

Haberin Devamı

PAZAR günü yerel seçimler olacak. Belediye başkanları ve muhtarlar seçilecek. Güya demokrasinin gerektirdiği bir süreçten geçiyoruz. Son cümleyi demokrasi duymasın; yüzü kızarır. “Beni ne hale sokmuşsunuz” diye kahırlanır. Gizli ses kayıtları, tweet’ler zehir saçarak yürekleri yaralıyor... Ortalık toz duman... Siyaset sokak ağzıyla konuşuyor... Yalnız konuşmuyor, dövüşüyor, kavga ediyor. Devleti yönetenler, devleti yönetmeye kalkışanlar, devlet seviyesinin çok altında birbirlerini lekeliyor. İtham ediyorlar. Eğer bu söylenenler doğru ise vay halimize... Günün başbakanı muhataplarına seçim meydanlarından; ‘alçak’, ‘şerefsiz’, ‘namussuz’, ‘yalancı’, ‘hırsız’, ‘devlet sırrını satan casuslar’ diyebiliyor. Muhalefetin liderleri de aynı üslupta Başbakan’a; ‘başçalan’, ‘hain’, ‘müfteri’, ‘rüşvetçi’, ‘vatan bölücü’ ‘yalancı’ diyerek o seviyeden karşılık veriyor. Siyasetin kanalizasyonu patlamış; ne kadar pis koku ve nesne varsa, birbirlerinin üzerine atıyorlar. Bu manzara karşısında isyanım ayaklanıyor. Birçok devlet kurmuş ve yaşatmış, tarihin şerefli sayfalarını yazmış milletimizin bugünkü devlet adamları böyle mi olmalıydı? Onurlu milli irade bir ilahi el gibi bu yakışıksız siyaseti sarsmalı ve “Susun! Kendinize gelin, kendi kişiliğinizi düşünmüyorsanız, temsil ettiğiniz milletin itibarını düşünün, ayıptır” demeli. Bu seviyesiz ve gerilim politikasının kimseye faydası olamaz. Dünya âlem bizi izliyor. Söyledikleriniz, yaptıklarınız hudutları aşıyor, milletimizi ilzam ediyor. Bu durumda devletimiz ve milletimiz zarar görüyor.
Halkımızı, gençliğimizi yoz particiliğin kısır döngüsü içinde hipnotize etmişsiniz. Günlük kavganın ateşinde çırpınıp duruyorlar.
Yeter! Kendinize gelin!
Yeter! Aklıselim avdet etsin!
Yeter! Edep, terbiye geri gelsin!
Yeter! Söz, milletin edebine, ahlakına yakışanların olsun!
Rasim CİNİSLİ

Haberin Devamı

“Hiçbir iktidar İslamiyete AKP kadar zarar vermemiştir.
(MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY)

“UNUTMAYIN Sayın Başbakan, çelişkiler birbirini yok eder, ortada yaslanacak hiçbir gerekçe kalmaz.”
Sami SELÇUK-Eski Yargıtay Başkanı

Haberin Devamı


AKP’nin hilelerine karşı tek çözüm:

Yeni ‘evet’ mührü hazırlanmalı

10 yıldır bunları yazıyorum; hiç kimse ilgilenmedi.
YSK Türkiye’de 52 milyon seçmen var açıklaması yaptı. Gerçekte 48 milyon seçmen var. Kalanı naylon seçmen.
Ve üç gün önceki haber İstanbul Esenyurt’tan geldi.
Seçimde kullanılacak 25 ‘evet’ mührü çalınmış!
Bu olayları birbirine bağladığınızda, ortaya şu sonuç çıkıyor:
Bu fazladan basılan oy pusulalarında, bu çalınan ‘evet’ mühürleri AKP üzerine basılmış olarak vatandaşlara dağıtılıyor seçimden önce.
Ve seçim günü bu pusulayı sandığa atacaksın, sandık kurulunun sana vereceği boş oy pusulasını da bize getireceksin, paranı alacaksın.
Buradaki rayiç 150 TL.
Sandıkta oy kullanmaya gelen seçmenin üstünü başını arama imkânı olamayacağına göre, bu konuda yapılabilecek bir şey yok.
Afrika ülkelerinde dahi görülmeyecek dalavereler.
Peki nasıl kurtulacaksınız bu AKP denen oluşumdan.
Pazara kadar yapılması gereken tek bir çözüm var.
YSK, yepyeni bir ‘evet’ mührü hazırlamalı ve tüm seçim kurullarına seçimden bir gün önce dağıtmalı.
Bu yapılırsa, AKP’nin bu oyunu bozulur.
S.K.

Haberin Devamı


Elektrikte tüketici kandırılmasın

ELEKTRİK tüketiminde ‘EPDK niye tüketicinin yanında yer almıyor’ başlıklı dünkü yazımız birçok tepki aldı. Onların esasını özetleyeceğiz. En ilginç olanı da; rahmetli turizm ve yemek yazarımız Prof. Dr. Arman Kırım’ın oğlu Çağada Eroğlu Kırım’dan enerji sektöründe pazarlama konusunda bir yazı geldi.
Kırım’ı okuyoruz:
“Koç Üniversitesi’nden iki arkadaş ve iki genç girişimci olarak Onur Orakçıoğlu ve ben ciddi anlamda inovatif ve Türkiye’deki enerji sektörünü baştan sona değiştireceğine inandığımız yeni bir girişim olan cazipenerji.com’u kurduk. Ortağım Onur aile şirketleri olan Damat Tween markalarının e-ticareti ile ilgileniyordu. Ben ise İngiltere’de enerji üzerine yüksek lisans yapıyordum. Böylece elektriğin tüketiciye satış kısmındaki boşluğu görmemiz üzerine yeni kuracağımız işin konusu belli oldu. Tüketiciye elektrik satışında, özellikle de tüketicilere zorla ya da kandırarak sözleşme imzalatıp satış yapma üzerine kurulmuş bir piyasada, insanların elektrik tedarikçisini bilerek ve kolayca anlayarak değiştirmesine olanak sağlamanın çok daha başarılı sonuçlar vereceğine inandık. Onur’un e-ticaret sektöründeki tecrübesi benim de enerji alanındaki eğitimim ve özellikle de en gelişmiş elektrik piyasası olduğuna inandığım İngiltere’de bu piyasayı görmüş olmam bize bunun ancak internet üzerinden yapılabileceğini, bizim de bu konuda çok başarılı olabileceğimiz fikrini verdi.
Bu düşünce ile 2013 yılının Şubat ayında cazipenerji.com internet sitesi üzerinden elektrik satışına aracılık etmek ve aklımızdaki inovatif projeyi hayata geçirmek için yola çıktık. Ekim ayında da sitemiz açıldı. Her ne kadar yeni bir sistem olsa da, cazipenerji.com’un özellikle bugün (dün) yazmış olduğunuz yazınızda bahsettiğiniz sorunların en kolay çözümü olacağına inanıyoruz. Ayrıca internetten elektrik satışı da Türkiye’de ilk defa bizimle yapılıyor. Bizimle ilgili, linkteki haber benim anlattığımdan daha fazlasını anlatıyor.
http://www.wsj.com.tr/article/SB10001424127887324348504578609192626423544.html
Sitemizi incelemenin hoşunuza gideceğine ve bugünkü yazınızda bahsettiğiniz sorunların çözümleriyle örtüştüğüne inandığım için, sitemizi sizinle paylaşmak istedim.”

Haberin Devamı


BİLİYOR MUSUNUZ

GAZETECİ - yazar Hasan Cemal’in, “Ben de hayatımda ilk kez bir seçimde oyumun adını koyuyorum; 30 Mart’ta sandığa gidip oyumu CHP ve Mustafa Sarıgül’e atacağım” diye yazdığını...



Ali Kılıç: Maltepe’de sevgi kazanacak

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, Maltepe’ye Avrupa vizyonu kazandırmak istediğini belirterek “Maltepe’de dayatan değil danışan Belediye Başkanı olacağım. Ali Kılıç döneminde STK’lar Maltepe’de en güzel dönemini yaşayacak. STK’lara maddi- manevi her türlü desteği vereceğim. Gelin hep beraber Maltepe’ye sahip çıkalım. Maltepe’de er ya da geç sevgi kazanacak” dedi.
Kılıç, Maltepe’deki sivil toplum kuruluşları (STK) ile bir araya geldi. “Nasıl bir Maltepe istiyoruz? Sivil toplum kuruluşları soruyor CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç ve milletvekilleri yanıtlıyor” başlıklı toplantı Küçükyalı Serince Salonu’nda düzenlendi.
CHP Maltepe İlçe Örgütü Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şahin Çakır, CHP Maltepe İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Basın ve Medya Sorumlusu Necdet Saraç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Maltepe’li sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin, üyelerinin ve CHP Maltepe İlçe Örgütü’nün katıldığı toplantıda STK temsilcileri istek ve önerilerini tek tek söz alıp paylaştılar.
Bugün ilk kez yapılan bu toplantının devamını getireceklerini kaydeden Ali Kılıç, Maltepeliler’in belediye kapılarında beklemesini ortada kaldıracağını, 3 ayda bir mahalle ziyaretleri ile halka yaptıklarını ve yapamadıklarını anlatacağını vurguladı. Maltepe Başıbüyük’te 100 bin metrekare alan üzerinde kuracakları Maltepe Fuar Merkezi ile Maltepe’yi Anadolu yakasının fuar merkezi haline getireceklerini ve burada 25 bin kişiye iş olanağı sağlayacaklarını kaydeden Ali Kılıç, “Uluslararası firmalar ve markalar buraya gelecek. Fuar merkezinden teleferikle merkeze gelinecek. Sahildeki tesislere ulaşılacak. Hem buradaki tesisler canlı olacak hem de trafik yükü artmayacak. Bu proje Anadolu yakasına müthiş derecede kazanç sağlayacak. Diğer ilçelerinde yararlanacağı bir fuar merkezi oluşturacağız” diye konuştu.
Her mahalleye kreş ve oyun odaları kuracaklarını, sokak hayvanları için yaşam merkezi kuracaklarını anlatan Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “2-3 mahalleyi bir arada toplayan spor merkezlerini kuracağız. Spor merkezlerimizden hafta içi kadınlarımızda yararlanacak. Ara sokaklara, mahallelere sağlık tırları gelecek. Kadınlarımızın hastane kapılarında beklemelerine gerek yok. Hizmeti ayağınıza getireceğiz. Altın kartı altın destek kartına dönüştüreceğiz. Dar gelirli ailelerimizdeki kadınlarımıza 600 TL vereceğiz. Bu bir siyasal rüşvet değildir sosyal devletin olmazsa olmazıdır. Sadece kadınlara vereceğiz.”
Toplantının kapanış konuşmasını yapan CHP Milletvekili Öğüt bu seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ve ilçelerde CHP’nin iktidara geleceğini belirterek Ali Kılıç’ı şimdiden tebrik etti

Haberin Devamı

Esenyurt ‘Kara vicdanlı’ bir başkan tarafından yönetiliyor

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan, TV10 Kanalı’nda Esenyurt’u değerlendirdi ve projelerini anlattı.
25 yıldır Esenyurt’ta yaşadığı ve bugüne kadar 30 bin kişiye istihdam sağlamış bir işadamı olduğu belirten Çetin Çapan, bu tecrübe ve deneyimi yansıtmak istediğini söyledi. Esenyurt’un ‘kara vicdanlı’ bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini söyleyen Çapan, Esenyurt’un işsizlik, uyuşturucu ve yüksek suç oranı gibi önemli sorunlarının altını çizdi. Uyuşturucuya Hayır Kampanyasını başlattıktan sonra mevcut belediye başkanı tarafından uyuşturucu çetelerine hedef gösterildiğini anlatan Çetin Çapan, bu çabaların kendisini korkutamayacağını, 30 Mart’tan sonra uyuşturucu çetelerini 40 Haramilerle birlikte Esenyurt’tan kovacağını yineledi.
Üstlendiği bu görevin kendisi için Esenyurt halkının ve Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan’ın vekaleti olduğunu söyleyen Çapan, seçim kurulunun soyulması, seçim ofislerinin ve otobüslerinin saldırıya uğraması gibi konuları da vurgulayarak, kent güvenliğindeki zaafiyetin boyutlarını anlattı.
Dev Tekstilkent, Geçim Kart gibi projelerinden de bahseden Çetin Çapan, Esenyurt’ta gençlerin istihdamı ve ihtiyaç sahiplerine adil bir yardım düzenlenmesini de önemsediğini belirtti ve “Esenyurt dermana kolay ulaşacak”

Nuhoğlu: Kadıköy’ün hedefi İstanbul’un sanat başkenti olmak

Tiyatro, sinema, müzik, edebiyat dünyasından önemli isimlerin de aralarında yer aldığı 100’e yakın sanat ve kültür insanıyla Kadıköy CHP Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu’nun gerçekleştirdiği buluşmada Kadıköy’ün, İstanbul’un kültür ve sanat merkezine dönüştürülmesinde yerel yönetimlerin üzerine düşen görevler tartışıldı.
CHP başkan adayı Nuhoğlu’nun davetlisi olarak “Kültür ve Sanat için Kadıköy Buluşması”nda bir araya gelen yüze yakın Kadıköylü sanatçı, Kadıköy’ün geleceğinde kültür ve sanatın yeri hakkındaki görüşlerini paylaştılar.
“Çağdaşlığın yolu kültür ve sanattan geçer” ilkesiyle yola çıkan, Nuhoğlu’nun çağrısıyla gerçekleştirilen buluşmada Ali Kocatepe, Edip Akbayram, Onur Akın, Mehtap Meral, Vedat Sakman, Murat Evin, Sezai Aydın, Fırat Tanış, Zihni Göktay, Refik Durbaş, Orhan Alkaya, Yurdaer Erkoca, Mıgırdiç Margosyan, Celal Başlangıç, Mehmet Altun, Murat Kürüz, Suat Arıkan, Bülent Forta, Mert Ali Başarır, Yalıp Eralp’ın da aralarında bulunduğu 100’e yakın kültür ve sanat insanı katıldı.

SELAMİ ÖZTÜRK DE KATILDI

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Arda Aydın’ın yönlendiriciliğinde yapılan toplantıda ilk sözü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk aldı. 20 yılın ardından bu görevi Nuhoğlu’na devretmeye hazırlanan Öztürk, başkan olduğu süreçte sanata ve kültüre dönük yaptığı çalışmaları anlattı ve bu çabaların yeni dönemde artarak süreceğine inandığını söyledi.
Öztürk’ten sonra söz alan Nuhoğlu, konuşmasında kültür sanat hayatının gelişmesi, o kentte yaşayan sanat insanlarının yerel yönetimin aktif paydaşlarından biri haline gelmesi ile mümkün olacağını belirterek, projelerinin başında Kadıköylü kültür sanat insanlarından oluşacak bir Kültür ve Sanat Meclisi kurmak olduğunu belirti.
Başkan adayından sonra söz alan sanatçılar, geri plana itilen opera, heykel, plastik sanatlar gibi sanat dallarına daha çok destek istediklerini ifade ettiler. İçinde çok sayıda kültür merkezi barındıran Kadıköy’de, bu merkezlerin daha iyi tanıtılmasının önemini belirttiler. Kadıköy Halk Evi’ne gereken değerin verilmesi, kütüphane, sanat evi, müze eksikliği, çevre sorunları, forum alanları, çocukların semtle ilişkisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı duruş, sanatçıların değindiği konular arasındaydı.

Kemerburgaz’da meydan düzenleme çilesi

EYÜP Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ‘Hizmet’ten olduğu için Başbakan’ın kızgınlığı nedeniyle aday gösterilmedi... Kavuncu’nun aklı başına yeni geldi...Kemerburgaz’da meydan düzenlemesi, kaldırım ve sokak taşlarını yenileme çalışmaları yapıyor; kendisi dört gün sonra gidecek, bu çalışmalar hala bitmedi. Özensiz çalışma olur mu?
Meydana kaldırımlara ve sokaklara taşlar döşendi. Ancak ağaç ve aydınlatma yerleri boş bırakıldı. Aydınlatmalar yanmıyor. Bazı yerler bitirilirken, bazı yerler yarım bırakılmış. Eskiden merdiven olan yerlerin kenarına siyah taşlar konulmuş; aydınlatma olmadığı için insanlar takılıp düşüyor. Tretuvarların kimi yerlerinin taşları konulmadığı için insanlar takılıp düşüyor; nitekim bugüne kadar 10 kişi düşüp yaralandı. Meydana döşenen taşlar betondan yapılmış ve bu taşların aralarını doldurmak için kuru kum ve çimento karışımı ile dolduruluyor; taşların üzerindeki bu toz rüzgarla veya süpürme esnasında toz bulutuna dönüşüyor. İnsanlar ne evlerinin
kapılarını açabiliyor ne de bahçede oturabiliyor. Bir çok kez belediyeden bu toz bulutuna sebep olan karışımın yıkanmasını istediğimiz halde İBB hiç ilgilenmiyor.
Kapatıldı denilen Ekolojil Enerji AŞ Tesisinin bazı geceler hala çalıştığını düşünüyoruz; çünkü sabah kalktığımızda ve gece dışarı çıktığımızda o berbat kokuyu alıyoruz. Tesisin sahibi Ömer Salman ise tesisin çalışmadığını iddia ediyor; tesisi Çorlu’ya taşımakta olduğunu söylüyor.

Nama: CHP’nin gelişinin ayak sesleri duyuluyor

SANCAKTEPE’de düzenlenen halk toplantısına Atatürk Mahallesi ve Kemal Türkler Mahallesi’nden çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıya katılan CHP Sancaktepe adayı Özgen Nama, özellikle gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Gençlerin ‘Halkçı Başkan’ sloganları arasında güçlükle sahneye çıkan Özgen Nama, beş yıldan beri vatandaşın sorunlarını çözmeyen bir belediye başkanın son bir hafta içinde çözüm yoluna gittiğini hatırlatarak “Belediyede bir işiniz varsa hemen gidin halledin. Son 5 günde kapılar sonuna kadar açılmış. Anlaşılan paçaları tutuşmaya başlamış. Çünkü CHP geliyor, çünkü Özgen Nama geliyor. Bu CHP’nin gelişinin ayak sesleri” dedi.
Konuşmasında özellikle adalet ve şeffaflık vurgusu yapan Nama, “Biz Sancaktepe’nin hastane yerini satan bir belediye başkanını göndermek için geliyoruz. Biz Sancaktepe’de çocuklarımızın spor yaptığı yeri satan bir belediye başkanını yolcu etmek için geliyoruz. Merak etmesinler biz yolcularımızı da iyi şekilde uğurlarız. Bu nedenle 30 Mart gecesi bu uğurlama törenine hazırlıklı olun” şeklinde konuştu.
Mevcut belediye başkanı İsmail Erdem’i malvarlığını açıklamaya davet eden CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama, artık kirli siyaset yapanların devrinin bittiğini belirterek belediye başkanı seçildiği andan itibaren adaletli ve şeffaf bir aylayışı hakim kılacağını söyledi.
Özgen Nama, daha sonra da Triad Park sitesi sakinlerini ziyaret etti. Bahçede toplanan site sakinlerine projelerini anlatan Nama, Sancaktepe’de tezatların bir arada olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Burada milyon dolarlık villalar ile elli bin liralık evler bir arada bulunuyor. Ancak bu uçuruma rağmen ortak sorunları var. Sancaktepe’nin bütün sorunları, site sakinlerini de yakından ilgilendiriyor. Çözümüne de herkes ortak olacak. Sancaktepeliler kendi kentini kendi elleriyle yaratacak.”

Yazarın Tüm Yazıları