Ruslara nükleer bomba atalım

Güncelleme Tarihi:

Ruslara nükleer bomba atalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 01:41

Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko’nun bir telefon konuşmasında Ruslar için küfür edip nükleer bombayla öldürülmesi gerektiğini söylediği iddia edildi. Timoşenko konuşmayı kısmen yalanladı.

Haberin Devamı

RUSYA, Kırım meselesinde uluslararası toplumun direncini kırmak için ‘eski yöntemlere’ başvurmaya başladı. Eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timaşenko’nun Rusya ve Ruslar hakkında hakaret ve ölüm tehditleri dolu bir telefon konuşması kaydı ortaya çıktı. YouTube’a yüklendikten kısa süre sonra Rus medyasının yayınladığı kayıtlarda, Ukrayna’nın eski Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Nestor Şufriç ile konuşan Timoşenko, eline makineliyi alıp Ukrayna’daki Rusları taramaktan, köklerini kazımak için nükleer silah kullanmaktan söz ediyor. Sufriç 18 Mart’ta, Kırım’ın Rusya’ya katılmasını sağlayan anlaşmanın imzalanmasından sonra gerçekleştiği iddia edilen konuşmayı reddetti. Timoşenko ise resmi Twitter hesabından konuşmayı doğruladı. Timoşenko, “Görüşme gerçek. Ancak tamamı orijinal değil. Benim tarafımdan söylenmiş gibi gösterilen Ukrayna’da 8 milyon Rus kaldığı ifadelerini Rus istihbarat servisi FSB monte etmiş. Ben, ‘Bizim ülkemizde çok sayıda Ukrayna vatandaşı Rus yaşıyor’ demiştim. Küfürlü sözler için de bu kaydı dinleyenlerden özür dilerim” dedi.

Küfürbaz Yuliya

Haberin Devamı

Russia Today’in internet sitesinde yer alan kayıda göre Timoşenko ile Şufriç arasındaki konuşma şöyle:
Şufriç: Şu Kırım’da olanlara bakın, şok olmuş durumdayım. Bir dostumuzla konuşuyordum bugün, neredeyse ağlayacaktı. Ona ‘Şimdi ne yapıyoruz’ diye sordum.
Timoşenko: Elime makineleyi alıp şu o... ç...nu (Putin) kafadan vurmaya hazırım.
Şufriç: Ona dün ordular arasında çatışma çıkarsa büyük oğlum ve benim, yedek asker olarak silahı kapıp ülkemi savunmaya gideceğimi söyledim.
Timoşenko: Bunlar (Ruslar) tüm sınırları aştı. Şimdi silahlarımızı kapıp şu lanet Rusları liderleriyle birlikte öldürmenin zamanı geldi. Orada olsaydım Kırım n... alırlardı.
Şufriç: Orada olsaydınız bunlar olmazdı.
Timoşenko: Bu aşağılık herifleri öldürmenin bir yolunu bulurdum.
Şufriç: Ben de gerçekten sizin durumunuzdayım. Bu sabah fraksiyon liderleri ile bir araya geldik. Viktor’la konuştum. Bana “Ukrayna’daki 8 milyon Rus’u ne yapmalıyız? Hepsi toplumdan dışlandı” diye sordu.
Timoşenko: Hepsi nükleer silahlarla öldürülmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!