O dosyada Moğolistan projesi var

Güncelleme Tarihi:

O dosyada Moğolistan projesi var
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 01:11

İSTANBUL’da Conrad Oteli’nde Fatih Saraç’la görüntülenen işadamı Ali Kibar, görüşmenin detaylarını açıkladı.

Haberin Devamı

‘Artık sinirden gülüyorum” diyen Kibar, “Güney Kore Büyükelçiliği’nde çalışan müsteşarlardan biriyle veda yemeğindeydim. Saraç arayıp ‘5 dakika görüşmemiz lazım’ dedi. Ben de otelde olduğumu ve isterse gelebileceğini söyledim. Lobinin ortasında en fazla 5-6 dakika görüştük” dedi. Kibar, Sözcü Gazetesi’nde yer alan görüntülerde Saraç’ın kendisine verdiği dosyayla ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı:
“Saraç’ın bana verdiği dosyada ‘Moğolistan Demiryolu’ yapım projesi vardı. Bir arkadaşı Moğolistan’daki bu işi almış ve fizibilitesi yapılmış. Benim de yer almamı istedi. Tabi ki benim ne işim olur. Sonuçta ben görüşme talebinin geri çeviremezdim. Bu olaylardan çok önce Saraç’ı tanıyorum. 20 küsur yıldır muhabbetimiz var. Arayıp bir 5 dakika isteyince ne yapsaydım. Artık gelişmelere üzülüyorum” dedi. ‘Keşke görüşmeseydim’ diye düşünmediğini de kaydeden Kibar, “Ben gizli kapaklı bir iş yapmıyorum ki. Sonuçta bana işle bir dosya sunuluyor. Aksi halde İstanbul’un en büyük otellerinden birinin girişinde ulu orta böyle bir görüşme yapar mıydım” yorumunu yaptı.
Öte yandan Saraç ile Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarında, Kibar’ın TÜRGEV’e 1 milyon lira bağış yapmak istemesi yer almış Ki­bar, iyi niyetle yaptığı yardımların kötü amaçlı kullanılmasını esefle kınamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!